Aanpassingen aan rubriek clubs op PIPA

De rubriek clubs werd in het leven geroepen om verenigingen en samenspelen toe te laten hun uitslagen, activiteiten, gegevens en allerhande nieuws aan hun liefhebbers en de wijde wereld mee te delen.

De rubriek is enorm populair merken we reeds gedurende al die jaren aan de bezoekerscijfers. Het is een gratis service van PIPA aan de verenigingen om als platform te gebruiken naar actuele en eventueel toekomstige leden, maar ook naar geïnteresseerden buiten de clubs. Zeker handig dus om er gebruik van te maken.

Per club is er een 1 club manager die zich via zijn persoonlijke of een specifiek clubaccount kan aanmelden en zo toegang heeft tot de betreffende clubpagina. Er kunnen ook 1 of meerdere co-managers toegevoegd worden aan een club, waardoor het beheer ervan door meerdere personen kan gebeuren. Dit is allemaal vrij te kiezen en aan te passen door de clubverantwoordelijke(n) zelf. Beheerders dienen enkel een account op PIPA te hebben of aan te maken waarmee ze zich kunnen inloggen. Zo heb je meteen ook toegang tot de club waarvan je (co-)manager bent. Je hoeft zeker geen specialist te zijn met een computer, alles wijst eigenlijk zichzelf uit, we maken de dingen niet moeilijker dan nodig!

Je kan als liefhebber een club of samenspel ook makkelijk ‘volgen’ door simpelweg op de blauwe knop ‘Volg deze club’ te klikken.

Je kan dit met meerdere clubs doen waardoor je onder de blauwe knop (links) ‘Mijn clubs’ steeds snel naar je persoonlijke overzicht met clubs kan gaan.

Bij het vernieuwen van de PIPA-website kreeg de rubriek clubs al een facelift. Recent werden er echter nog een aantal aanpassingen gedaan om het gebruiksgemak te verhogen.

Volgende zaken werden recent aangepast:

In de zoekbalk is er nu een ‘autocomplete’ toegevoegd. Dit wil zeggen dat wanneer je een zoekterm in begint te typen, er automatisch suggesties worden getoond. Als je bijvoorbeeld ‘snelle’ typt, krijg je meteen al volgende suggesties:

De zoekfunctie geeft tijdens het typen al mogelijke opties weer.

In deze zoekbalk kan je nu ook zoeken op zowel locatie, stad als naam van de club of het samenspel. Hierdoor is de zoekfunctie veel eenvoudiger in gebruik en doeltreffender. Weet je bijvoorbeeld de naam van de club niet meer precies, maar wel de locatie, dan zal je de club zo toch makkelijk terug kunnen vinden.

Je kan nu ook sorteren op kolommen. Standaard wordt er nu gesorteerd op ‘laatste update’, de laatste kolom. Maar je kan ook zelf sorteren door op locatie, stad of clubnaam te klikken bovenaan de kolom. Dan sorteer je volgens 1 van deze noemers.

Clubs die gedurende een jaar niet actief zijn worden standaard niet getoond. Zo blijft de lijst overzichtelijker. Links op je scherm kan je echter steeds ‘toon niet actieve clubs’ aanvinken en zo ook de gearchiveerde clubs tonen.

Niet actieve clubs worden getoond en zijn geordend volgens clubnaam.

Als laatste wijziging gebeurt nu op het laagste niveau in de locatiefilter de sortering op ‘stad’/‘city’. 

Neem zeker zelf eens een kijkje door naar de pagina clubs te gaan. Misschien ontdek je wel dat jouw vereniging al een tijdje aanwezig is op PIPA.

Heb je als vereniging of samenspel nog geen clubpagina? Maak dan eenvoudig jouw clubpagina aan en na goedkeuring door ons kan je aan de slag! Succes!