Aanleveren duiven voor Derby Arona Tenerife kan in weekend van 10 & 11 augustus

In het weekend van 10 en 11 augustus heb je de mogelijkheid om jonge talenten aan te leveren voor de Rolls Royce onder de eenhoksraces, de wereldberoemde Derby Arona Tenerife.

Dappere gevleugelde gladiatoren, uit tientallen landen, die de strijd aan gaan tegen de elementen en elkaar, in een meer dan uitdagende omgeving; de Canarische eilanden. Racen van eiland naar eiland, over vulkanen en open zee, alleen geschikt voor de allersterkste duiven.

Deelnemen doe je met teams van 5 duiven, waarvan 1 geactiveerde plus 4 reserveduiven. De inleg van het team is 220,- euro (excl. transportkosten). Na de eerste serie korte trainingen op Tenerife begin december, volgt de activatie periode waarbij de eigenaar de keuze krijgt om zijn of haar nog aanwezige reserveduiven te activeren voor 220,- euro per duif.

Na de activatieperiode wordt het intensieve trainingsprogramma weer opgepakt met als afsluiter twee trainingen vanaf open zee. Daarna komt het hoofdtoernooi aan bod met de altijd spannende eerste car-race vanaf Gran Canaria naar Tenerife, de zogenaamde survival race.

Gevolgd door nog een car-race vanaf Gran Canaria alvorens de volgende grote eiland sprong genomen gaat worden, met de halve finale en wederom een car-race vanaf Fuertafentura.

Uiteindelijk zal de grote finale, het klapstuk van dit grootste evenement, gehouden worden op 27 maart, waar voor de hoofdvogel een magnifieke hoofdprijs van maar liefst 120.000 euro klaar ligt.

Een uniek evenement, een enorme prijzenpot, mogelijk de grootste uitdaging op het gebied van eenhoksraces. Iedere training, hotspot race plus de finale wordt professioneel in beeld gebracht, aankomsten live op beeld evenals live resultaten, transparantie in optima forma.


Bekijk hier de video over de finale race van 2019

Voor meer informatie kan u contact opnemen met de agenten voor België en Nederland:

België

Jacky & Jelle Creemers
E-mail: creemers@skynet.be Tel: +32 475639828 – Diestersteenweg 403 – 3680 – Maaseik

Roger Mertens
E-mail: mertens.roger@telenet.be Tel: +32498143220 Zepperenweg 221 – 3800 Sint-Truiden

Nederland

Sjaak Buwalda
Email: buwaldaj@hotmail.com  Tel: +31 6 27106716 – Wytlansdykje 11, 8566 JG Nijemirdum