50% Roziersduivin bezorgt Winkie Pigeons (Spanje) winst in knock-outcompetitie Danish Pigeon Race

Naast de finalewinnaar van de Danish Pigeon Race 2017 heeft de eerste duif in de knock-outcompetitie van diezelfde race een Belgische moeder. Deze keer is het een Jelle Roziers die een andere liefhebber weet te plezieren met zijn gouden kweekstam. de best aggregated of the 5 HOT-SPOT flights + the final)

Moeilijkste competitie

In de knock-outcompetitie van de Danish Pigeon Race strijden de duiven die het beste gepresteerd hebben in de voorbije vijf hotspotraces én de finalevlucht. Telkens valt daarbij de traagste helft van de deelnemende duiven af. Kortom, een zeer lastig kampioenschap met stuk voor stuk duiven die bewezen hebben over meerdere vluchten op een hoog niveau te presteren. De beste van het pak was uiteindelijk ESP17-166030 van Winkie Pigeons (Spanje) met onder meer een 23e plek in de halve finale en 38e in de finale.

Jelle Roziers wint en laat winnen

In de afstamming van de knock-outwinnaar zien we enkele ronkende namen opduiken. Vader Azul is gekweekt bij Monick Nys uit haar Janssenbloedlijn en langs beide kanten ingeteeld naar de Elfpenner. Moeder Rodado is een Houbenduif van Jelle Roziers. Haar vader is een zuivere Houben uit Black Shadow (zoon Billy, o.a. 1e Prov. Orléans) x Britney (o.a. 18e Interprov. Bordeaux en 18e en 52e Angerville). De moeder van Rodado komt uit Conrad x Brunella, beide zuivere Roziersduiven. Opnieuw een knappe referentie dus voor Jelle Roziers na zijn eerdere 1e Nationaal waarmee hij bewijst niet alleen zelf te winnen, maar ook anderen te laten schitteren. Neem hier de volledige afstamming van de knock-outwinnaar door.