25-jarig jubileum Voorjaarsbeurs Houten (NL) wederom een groot succes

Het 25-jarig jubileum van de Voorjaarsbeurs in Houten (NL) is wederom een succes geworden. Voor dit 25-jarig jubileum had Pieter Kos en zijn organisatie alles weer uit de kast gehaald om er een succes van te maken en ere wie ere toekomt...het is hen wederom meer dan gelukt.

Afgelopen vrijdag gingen de deuren van de Expo Houten reeds om 16.00 uur open voor publiek. Een prima besluit blijkt achteraf want het was al gelijk gezellig druk. Pieter Kos huldigde de liefhebbers en trouwe fabrikanten op gepaste wijze. Speciale aandacht was er voor Gilbert Heynen en zoon. Zij waren de er vanaf het eerste uur bij met de verkoop van hun duiven en ook niet zonder succes want in 2007 verkochten zij op de Voorjaarsbeurs o.a. de latere winnaar 1e Nationaal Bourges in Belgie.


Vader en zoon Heynen in gezelschap van de danscarinas
 

Ondanks het heersende corona-virus wisten toch weer meer dan 7.000 betalende duivenvrienden uit de gehele wereld de Voorjaarsbeurs te vinden en maakten er een gezellig duivenweekend van.  Naast de circa 250 standhouder die goede zaken hebben gedaan en allen tevreden kunnen terugkijken op een geslaagde beurs gingen ook de circa 5.000 aangeboden duiven grif van de hand. Er waren verkopers die op de zaterdagmorgen om 10.30 uur al uitverkocht waren en dat waren niet liefhebbers die maar 1 of 10 duifjes hadden klaargezet voor de verkoop maar maarliefst 300! Stelt u eens voor wat een gekkenhuis dat dat is geweest... 09.00 u. gaat de beurs officieel open en om 10.30 u. moet je met 300 duiven mee al een "nee" verkopen!

De ambiance was goed en Pieter en zijn team zijn ook de Nederlandse overheid dankbaar dat deze beurs doorgang mocht vinden.

Hieronder een kleine foto impressie van de geslaagde beurs en we zien al uit naar volgend jaar. De beurs zal dan doorgang vinden op 6 en 7 maart 2021.