検索

San Sebastian ingericht door de Franco-Belge op zaterdag 26 juni 2010

Spektakelvlucht uit San Sébastian ( 1.000km) ingericht door de Franco-Belge op zaterdag 26 juni 2010

Elk jaar richt de Noord-Franse organisator ALC-CALC een vlucht in uit het Spaanse San Sebastian waaraan vele duizenden duiven deelnemen. De afstand in vogelvlucht tussen San Sebastian en ons land bedraagt ongeveer 1.000 km.

San Sebastian is een ideale vlucht om duiven te testen op de zware fond. Zo vloog de Gouden Vleugel-winnaar op Barcelona 2006  van Etienne Meirlaen als tweejaarse vroeg uit San Sebastian!

Net zoals de voorbije jaren kunnen alle Belgische liefhebbers inkorven voor deze prachtige vlucht in de lokalen van Aartrijke –Eerlijk Duurt het Langst en Meulebeke -  Geen Raven maar Duiven die onder de benaming FRANCO-BELGE een samenspel vormen.

De liefhebbers van West-Vlaanderen en de westkant van de provincies Oost-Vlaanderen en Henegouwen kunnen deelnemen aan een dubbeling waaraan waardevolle gratis naturaprijzen verbonden zijn:

- ingekaderde luxefoto van de winnende duif aan de overwinnaar
- een varken verdeeld over de vier liefhebbers die het eerst hun eerstgetekende klokken
- een kist champagne aan de eerste van elk lokaal.

Iedere liefhebber die in de omtrek van de FRANCO-Belge woont en die drie duiven inkorft krijgt daarenboven 25 kg duivenvoer zodat hij in feite gratis inkorft!

Inkorving in beide lokalen woensdag 23 juni van 17 tot 19u30. Bij de inkorving is voor de deelnemers gratis en uitgebreide breughelmaaltijd voorzien.