検索

Opnieuw spektakel in ‘Domein Vossenberg’ te Hooglede bij de huldiging van de laureaten van de Brugse Barcelonaclub 2010

Zaterdag 16 Oktober 2010 blies de ‘Brugse Barcelonaclub’ opnieuw verzamelen voor de hulde aan de kampioenen en laureaten van hun ‘Gouden Vleugel’ competitie, editie 2010.

De ereprijs viel dit jaar te beurt aan  Bart Verdeyen uit Steenokkerzeel. Zijn duif vloog 1° nationaal Barcelona tegen 12.657 duiven. Op de foto

Mevr. Annie Vanhove overhandigt de trofee aan de ouders van Bart Verdeyen.

Het was meteen de 33° editie van het Gouden Vleugelfeest… voor het 5° jaar op rij in het Domein Vossenberg te Hooglede.
Barcelona winnen… het is een droom die in vele duivenharten geprint staat. Velen voelen zich geroepen… doch weinigen zijn uitverkoren. Het is veelal een ‘battle of the strongest’… de keiharde, tropische en door onweer geteisterde ‘moeilijke’ Barcelona editie 2010 (om het met de woorden uit de openingsrede van voorzitter Dr. Andre Gyselbrecht te zeggen)…  vormde daarop geen uitzondering. De winnaars die afgelopen zaterdag in de bloemetjes werden gezet, zijn dus zeker en vast liefhebbers en vooral ‘duiven’ die van vele markten thuis zijn… echte ‘doorzetters’!
Iets na het middaguur werden de laureaten van de ‘Gouden Vleugel competitie’ en sympathisanten te Hooglede verwachten, en trok men in ‘stoet’ met de limousines en bussen richting Brugge, voor het traditionele ‘geleide bezoek’ aan ‘Brugge die schone…’,  het ‘Venetië van het noorden’… met een stadsbezoek aan enkele toeristische trekpleisters en een rondvaart op de ‘Brugse reien’! Daarna trok men opnieuw richting ‘Domein Vossenberg’ voor de eigenlijke feestviering en huldiging der verschillende laureaten, ook in de onderliggende competities.
De Reynaertszaal zat opnieuw tot in de kleinste uithoek gevuld… want met 1.499 deelnemende liefhebbers in 2010 is dit meteen één der mooiste en één der grootste competities van ons land… waarvan dus een grote schare deelnemende liefhebbers, vrienden, sympathisanten en feestvierders naar Hooglede waren afgezakt!

Het was een duidelijk blijde en geëmotioneerde voorzitter Dr Andre Gyselbrecht die met ‘zijn kampioenen’ intrede deed in de Reynaertzaal en daarop de feestvierders toesprak in zijn openingsrede. Voor de kampioenhulde zelf liet hij  zich opnieuw bijstaan door Mevr Knaepen, die de talrijke kampioenen in haar gekende stijl, op passende wijze in de bloemetjes zette!
De editie 2010 kende dan ook een prachtige winnaar… een man die een hok ‘raspaardjes’ bezit, een hok bevolkt met die aloude ‘echte Barcelonaduiven’… zeg maar de duiven voor het harde ‘labeur’… met name Patrick Delrue-Vanbruaene… jawel, kleinzoon van ‘fondmatador’ Andre Vanbruaene uit Lauwe. Patrick doet het nog steeds met die nagenoeg raszuivere ‘Vanbruaeneduiven’ van zijn grootvader… welke reeds aan de basis liggen van ontelbare Barcelonatriomfen op nationaal en internationaal vlak. Patrick en moeder Liliane werden dus gelauwerd als de winnaars van de ‘Gouden Vleugel’ editie 2010, en eindigden eervol 2° als ‘primus inter pares’… de ‘Zilveren Vleugel’ ging naar de tandem Raemdonck-Ruys uit Hamme… de ‘Bronzen Vleugel’ was voor Paul & Dave Vets uit Broechem.


Het ‘2-jaars’, ‘3-jaars’ klassement,  en de titel van ‘Primus inter Pares’… voor beste Barcelonavlieger over de jongste 5 jaar ging steeds naar dezelfde tandem, met name de formatie ‘Schreurs-Hauben’ uit As! De ‘wisseltrofee Vleugeltriomf’ 2010 was dit jaar voor het lokaal Ieper uit West-Vlaanderen, en werd gewonnen door Patrick Delrue-Vanbruaene, Devlaeminck-Devogelaere, Mispelaere Jacques & Gino, Platteeuw Daniël & Didier en Corteel Willy!
Na de uitreiking van de talrijke ereprijzen, en de hulde van de grote schare aan kampioenen… was het ‘showbizz-moment’ aangebroken… het was ‘Bart Kaël’ die zijn ‘oude schlagers’ van onder het stof haalde, en de zaal aan het zingen, zwieren en zwaaien kreeg! Een mooie afsluiter van een opnieuw op alle vlak geslaagde feestavond… waarvoor een ‘dikke proficiat’ richting het voltallige bestuur van de Brugse Barcelonaclub! Op naar 2011 nu…