検索

Huldiging winnaars & kampioenen binnen de WVOU 2009!

De naam “wvou” is beter bekend onder “ westvlaamse overkoepelende uitslag”….een organisatie die in 2009 aan zijn 2e jaargang toe was en ontstond naar het idee van drie nog eerder jonge krachten binnen de westvlaamse duivenwereld, nl Chris Deschacht, Frank Verkinderen en Peter Simaeys.

Hun doelstelling was om op vooraf aangegeven weekends een overkoepelende uitslag te maken voor de kustprovincie in verband met vluchten uit Roye en Ablis of kortweg de vluchten van 1 nacht korf. In die zin werden alle verenigingen dan ook uitgenodigd om via een bepaald systeem hun uitslagen door te geven naar één centraal punt. Toen al ( in 2008 ) mochten de drie initiatiefnemers op een onverwachte respons inzake de maatschappijen rekenen. Op het einde van het seizoen werden de kampioenen en arrondissementele/provinciale winnaars in de spreekwoordelijke bloemen gezet.
Staden – zondag 14 februari – In het mooie cultureel centrum van de gemeente Staden waren er zo’n 300 aanwezigen voor de  huldiging van de vele laureaten ( arrondissementele en provinciale winnaars) plus kampioenen van de editie 2009 en dit voor het 2e feest van de wvou, wat samenging met een democratisch maar verzorgd en fijn banket van warme beenhesp met groenten en frietjes.
In totaal werkten 35 maatschappijen in 2009 mee aan het initiatief of zowat de helft van het aantal westvlaamse liefhebbers. In een kort verhaal schetste Chris Deschacht nogmaals de drie doelstellingen van hun opzet.
1°: een uitstraling vormen voor de vitessers op provinciaal niveau
2°: het geheel uitwerken zonder kosten voor de liefhebbers
3°: een hint geven aan de verenigingen om meer samen te werken op dit niveau.

“Dank zij de wvou kunnen wij nu uitslagen op vitesse of kleine halve fond presenteren met meer dan 20000 duiven. Waarvoor een oprecht woord van dank aan de verschillende medewerkers van de maatschappijen die dit mogelijk maakten.”: aldus Chris Deschacht.
Zoals vorig jaar , werden nu ook 4 verenigingen uitgeloot voor een luxe ballonvaart met FUN: de gelukkigen na trekking waren: Meulebeke (“ de Belangen”), Ardooie, Tielt en Boezinge.
Een toch aanzienlijke prijzentafel van maar liefst 9000 euro was voor de laureaten weggelegd, waaronder een 40/60 foto van hun winnende duif op provinciaal vlak(hoofdvlucht) , trofees, 2 fietsen en een resem naturaprijzen…en.. dit allemaal gratis aangeboden aan de liefhebbers dank zij de vrijwillige inzet van Chris, Frank en Peter …. met de hulp van diverse sponsors…”.Je moet het tenslotte als inrichter toch maar doen”, maken wij ons daarbij dan de bedenking.

Kampioenen 2009 !
Oude duiven met 1e + 2e ingetekende ( 967 deelnemende liefhebbers)
1.    Deschacht-Denduyver uit Westkerke
2.    Van Kerkhove Hendrik uit Lissewege
3.    Mauws-Vandermeulen uit Tielt

Jaarlingen met 1e + 2e inget. ( 931 deelnemende liefhebbers)
1.    Kyndt Roland uit Snellegem
2.    Georges Vancraeynest uit Klerken
3.    Deschacht-Denduyver uit Westkerke

Jonge duiven met 1e + 2e getekende ( 1547 liefhebbers)
1.Roger Vanroose uit Zwevezele
2. Raf Verstraete uit Meulebeke
3. Noël Polfliet uit Meulebeke

Algemeen kampioenschap Roye vluchten ( 1441 liefhebbers)
1.    Roger Vanroose uit Zwevezele
2.    André Hoornaert uit Ruddervoorde
3.    Hendrik Van Kerkhove uit Lissewege

Algemeen kampioenschap Ablisvluchten ( 1353 liefhebbers)
1.    Roger Lonneville uit Sijsele
2.    Maurits Mattheeuws uit Brugge
3.    Germain De Clercq uit Lichtervelde

In verband met de arrondissementele winnaars waren er liefhebbers die meer dan één overwinning behaalden …Waar gelijkheid was van prijzen werd er geloot. Zo waren er een groep met 3 prijzen  waarvan Norbert Vanneste uit Houthulst en Daniël Joseph uit Ichtegem als gelukkigen een fiets wonnen….alle andere kregen een mooie naturaprijs.
De winnaars van een hoofdvlucht staan aangegeven bij de foto’s, de lieftallige dame die de honneurs waar nam om alle foto’s te overhandigen was mevr. Peter Wijnands….zij deed het meer dan schitterend...
We beleefden er samen met de vele aanwezigen een leuke namiddag in het prachtige en ruime cultureel complex van de gemeente Staden…Onze felicitaties aan Chris, Frank en Peter voor hun schitterend initiatief ten bate van de vitessers en de kleine halve fondspelers van de kustprovincie.  
Graag gedaan…..Foto’s van de winnende duiven en trofeesKampioenen oude duiven: v.l.n.r. Mauws-Vandermeulen uit Tielt ( 3e) en Deschacht-Denduyver uit Westkerke (1e), de 2e was afwezig ( !!)Kampioenen jaarse : v.l.n.r. = Chris Deschacht – Georges Vancraeynest (Klerken) – Deschacht-Denduyver (Westkerke) en Mevr. &  Rol. Kyndt (Snellegem)

Kampioenen jonge duiven al of niet vertegenwoordigd door afgevaardigden van maatschappij.Kampioenen Ablisvluchten v.l.n.r. = Chris Deschacht – Germ. De Clercq uit Lichtervelde – Maurits Mattheeuws uit Brugge en Roger Lonneville uit Sijsele.Afgevaardigden van de maatschappijen die een ballontrip wonnen: v.l.n.r. Chris Deschacht – afgev Ardooie, afgev  Boezinge, afgev Meulebeke, Frank Verkinderen en de afgev v/d maatschappij van Tielt.André Vandendriessche (Ieper) won 1e Roye op 12194 oude (vertegenwoordigd dr afgev. van maatschappij)E. & V. Vandepoele uit Zarren-Werken wonnen 1e prijs Roye op 5284 jaarse ( met afgev. v/d maatschappij)Frank Paridaen (Sijsele) won 1e prijs Ablis 6457 oude ( met afgev. P. De Buck van de “Weiduif” Assebroek)Jozef Vanpraet uit Zerkegem won 1e prijs Ablis 4181 jaarse ( met afgev. v/d maatsch.)Noël Vercruysse uit Tielt won 1e prijs Ablis 2156 oude en 1e prijs 2205 jaarse met dezelfde duif ( met afgev. v/d maatsch.)Gustaaf Standaert uit Heist won 1e prijs Ablis 5161 oude en 1e prijs 4788 jaarse ( met afgev. v/d maatschappij)Een afgev. v/d maatschappij haalde de foto af van Philippe Deschacht uit Bredene : 1e prijs op Ablis 3744 oude en 3992 jaarse.Prudent en Ronny Damman uit Waregem wonnen 1e prijs op Roye tegen 20008 jongen ( met afgev. v/d maatsch.)Luc Deprez uit Ingelmunster won 1e prijs Ablis 6090 jongen ( met afgev. v/d maatsch.)1252 = Willy Pierpont uit Dadizele won 1e prijs Roye tegen 13173 jongenDr P. Volckaert uit Ooigem won 1e prijs Ablis 6930 jongen (vertegenwoordigd dr afgev. v/d maatschappij)Marc Vandaele uit Oostrozebeke won 1e prijs Ablis 10670 jongen ( met afgev. G. Verbeke van maatsch. Tielt)

Tom & Marnix Deriemaeker uit Meulebeke  wonnen 1e prijs Ablis 8726 jongen ( met afgev. v/d maatsch.)André Hoornaert uit Ruddervoorde won 1e prijs Roye 12412 jongen ( met afgev. v/d maatsch.)Dieter Debal uit Wevelgem won 1e prijs Roye 7218 jongen ( met afgev. v/d maatsch.)Paul Vervaeck uit Wielsbeke won 1e prijs Ablis 7606 jongen ( met afgev. E. Verkinderen van maatsch. Meulebeke)Herman Desmet uit Wingene won 1e prijs Roye 7975 jongen ( met afgev. Maatsch.)Lucien Balcaen uit Waregem won 1e prijs Roye 6703 jongen en werd vertegenwoordigd dr afgevaardigden v/d maatschappij.André Deketelaere uit Ichtegem speelde het klaar om 1e + 2e + 3e te winnen tegen 9272 jonge duiven op Roye ( met afgev. v/d maatsch.)

De drie bezielers en stichters van de wvou : Frank Verkinderen – Peter Simaeys – Chris Deschacht

Winnaars van de 2 fietsen samen met het bestuur

Alle afgevaardigden van de deelnemende maatschappijen.