検索

Fondclub Eeklo lauwerde zijn kampioenen 2009

De eerste zaterdag van de maand december staat steevast het kampioenenfeest van ‘Fondclub Eeklo’ op de affiche. Het was eventjes wachten op het nodige fotomateriaal, vandaar dat we het relaas van deze kampioenenviering met enige vertraging aan u presenteren.
De fondclub uit Eeklo behoort reeds jaren tot de ‘grootste’ duivenverenigingen van ons land, dat was ook in 2009 het geval… waarvoor de mensen van de ‘fondclub’ hun ‘trouwe leden liefhebbers’ uiteraard van harte dankbaar zijn. De bestuursploeg kan dan ook met een tevreden gezicht terugblikken op het afgelopen sportseizoen, waarbij men een aantal ‘nieuwe’ spelende leden mocht verwelkomen in het lokaal. In totaal passeerden in 2009 liefst 287 spelende leden de inkorftafel op de verschillende vluchten van de halve fond, de provinciale ‘grote halve fond’ en de ‘nationale fondkalender’… een lichte stijging tegenover 2008 (op snelheid wordt hier niet ingekorfd).  Ook het aantal ingekorfde duiven vertoonde dezelfde tendens, met een surplus van om en bij de 2.000 ingekorfde duiven ten opzichte van 2008. Cijfers die aantonen dat het de vereniging voor de wind gaat… nochtans is men ook hier niet blind voor de ‘vergrijzing’, en het stilaan ‘verouderende’ duivenpubliek… iets wat zich vroeg of laat ook zal vertalen in een onvermijdelijke neerwaartse spiraal op allerlei vlak, daar is ook hier geen ontkomen aan.
Tijd om de feestneus op te zetten, en daar vormen de ‘Salons Mimosa’ te Eeklo de ideale locatie voor. Fondclub Eeklo herbergt een grote schare aan ‘nationale topkampioenen’, welke naast de laureaten in de lokale kampioenschappen… opnieuw op passende wijze in de bloemetjes werden gezet. In 2009 vielen in de fondclub opnieuw 9 ‘provinciale overwinningen’ te noteren, naast 1 ‘internationale zege’ uit Perpignan in de categorie duivinnen door Etienne Meirlaen. Verder had men onder de spelende leden met Etienne Meirlaen ook de winnaar van de 1° Nat Asduif Grote Fond KBDB, met Raoul & Xavier Verstraete de 2° Algemeen Kampioen van België KBDB en ‘Algemeen Kampioen Belgische Verstandhouding’ … met het tridem Schoors-De Waele de 3° Algemene Kampioen van België KBDB, en met ‘Danny Van De Kerckhove de 5° Nationale Kampioen ‘Kleine Halve Fond’ KBDB 2009 in huis… waarvoor de ‘Brabançonne’ van onder het stof werd gehaald. Ze hebben daar duidelijk niet slecht ‘geboerd’ in 2009 met dergelijke nationale toppers onder hun leden… eens te meer een teken van de ‘grote klasse’ aan duiven die hier nagenoeg wekelijks de mand ingaan!

Algemeen Kampioen 2009 werden Raoul & Xavier Verstraete uit Oostakker… hun zoveelste titel op rij. In hun voetspoor volgden een ganse reeks aan kampioenen in de lokale kampioenschappen, waarvan volgende fotoreportage met de ‘Top-3’ der kampioenschappen:
Algemeen Kampioen 2009
1 Verstraete Raoul & Xavier, Oostakker
2 Verbiest-Sierens, Sleidinge
3 Legiest Romain, Oostakker

Zware Halve Fond Oude
1 Legiest Romain, Oostakker
2 Verbiest-Sierens, Sleidinge
3 Heymen Rene-Willem-Martin, Oost-Eeklo

Zware Halve Fond Jaarse
1 Legiest Romain, Oostakker
2 Verbiest-Sierens, Sleidinge
3 Van Landschoot Robert, Adegem

Zware Halve Fond Jonge
1 De Craene Gilbert, Evergem
2 Verstraete Raoul & Xavier, Oostakker
3 Legiest Romain, Oostakker

Fond Oude
1 Vercaemer Daniel , Vinkt
2 Meirlaen Etienne, Deurle
3 Everaert Frederik, Zwijnaarde

Fond Jonge
1 Verbiest-Sierens, Sleidinge
2 Blansaer-Calberson, Oostakker
3 Verstraete Raoul & Xavier, Oostakker

Marathon Oude (internat. Vluchten) )
1 Van Den Berghe Jozef, Landegem
2 Meirlaen Etienne, Deurle
3 Martens Cyriel, Deinze

Marathon Jaarse
1 Meirlaen Etienne, Deurle
2 Dhondt Laurens, Deinze
3 Schoors-De Waele, Adegem

Rhônevallei
1 Schoors-De Waele, Adegem
2 Martens Cyriel, Deinze
3 Loobuyck Jos & Jan, Aalter

De Provinciale winnaars 2009
Van Landschoot Robert: 1° Prov Blois Oude + 1° Prov Souillac Oude
Polfliet Antoine: 1° Prov Chateauroux Oude (30 mei)
Landuyt Geert: 1° Prov Chateauroux Oude (13 juni)
Legiest Romain: 1° Prov Blois Oude
Everaert Frederik: 1° Prov Libourne Jaarse
D’Hont Frans: 1° Prov Tulle Oude
Loobuyck Jens: 1° Prov Tulle Jaarse
Gevaert-Lannoo: 1° Prov Orleans Jaarse

De ‘nationale kampioenen’ KBDB 2009
Etienne Meirlaen: 1° Nat Asduif ‘Grote Fond’ KBDB 2009
Raoul Verstraete: 2° Algemeen Kampioen van België KBDB 2009
Schoors-De Waele: 3° Algemeen Kampioen van België KBDB 2009
Danny Van De Kerckhove: 5° Nat Kampioen ‘Kleine Halve Fond’ Jonge KBDB 2009