検索

Feest Brabantse Unie 2010

Vrijdagavond 12 november. Donkere wolken, regen en een gure wind kunnen ons enthousiasme niet temperen want er staat een prachtige viering in ’t verschiet.

Inderdaad, eens te meer zijn de salons Waerboom in Groot-Bijgaarden the place to be voor het kruim van de provincie. Patriarch Rans en zoon Alex zijn er, samen met hun hard werkend bestuur toch maar weer in geslaagd een reuzehappening te maken van hun geesteskind, de BRABANTSE UNIE.

De top van Brabantse spelers was er  en vele anderen om hen toe te juichen en heimelijk te hopen volgend jaar ook eens op dat mooie podium te mogen pronken.

De rijkgevulde prijzentafel  met prachtige trofeen en kunststukjes waren een lust voor het oog en gaven blijk van de goede smaak terzake vanwege de organisatoren.

Ales Rans gaf gewoontegetrouw iedere aanwezige zijn gereserveerde zitje en we mochten mee aanschuiven voor een overheerlijk maal waarbij duimen en vingers mermaals afgelikt werden! De fijne keuken van voormeld feestpaleis staat reeds jaar en dag borg voor lekker eten en kwaliteitsvolle bediening en ook nu werden deze kwaliteiten eens te meer extra in de verf gezet. Voeg daarbij de perfecte omkadering door het bestuur inzake prijsuitreiking dewelke op  geen enkel moment  vervelend overkwam en we hebben de mix van hoe een perfect duivenfeest er moet uitzien.

Danny Fabry vond ook de weg naar Groot-Bijgaarden en kon de massa wel bekoren met zijn liedjes dewelke menigeen van de aanwezigen nog zal doen hebben terugdenken aan een tijd van toen we nog jong waren. Er was ambiance in de keet en toen kwam de kers op die nu al zo grote taart: den Alex en zijn madam zijn vijfendertig jaar geleden gehuwd en ze wilden alle aanwezigen laten delen in hun beider geluk: iedere aanwezige werd getrakteerd op een lekker glas champagne en de gezondheidskreet klonk dan ook zeer hartverwarmend uit de kelen van alle aanwezigen. Een fijne geste dewelke veel respect verdient!

Ook nog vermelden dat de koning van de BRABANTSE UNIE VERVLOESEM Rene en Patrick zijn geworden en dat ik iedereen graag verwijs naar de prachtige site van de Brabantse Unie om een mooi overzicht te krijgen van alle kampioenen, hetgeen mij dusdanig ook zal verhinderen er per ongeluk ééntje te vergeten.

Het was laat als uw dienaar zich ten huize begaf maar vermits een kermis een geseling waard is, heb ik er vandaag toch een paar pijnlijk haartjes voor over gehad. Proficiat aan de mensen van de BRABANTSE UNIE en bij leven en welzijn hopelijk tot een volgende gelegenheid. In bijlage een paar foto’s ter illustratie van wat er allemaal te beleven viel en dat was niet weinig. www.brabantse-unie.be