検索

Belgische Verstandhouding vierde zijn kampioenen op zondag 12 december 2010

De Belgische Verstandhouding - Entente Belge vierde op waardige wijze zijn kampioenen in de zaal Cortina te Wevelgem op zondag 12 december 2010.

In zijn openingswoord had secretaris Yvan Eeckhout een speciaal welkomstwoord voor de vertegenwoordigers van de KBDB, de heren, Christian Goulem, John Goegebeur en Mr Dominique Charlier.
Voor Cureghem-Centre waren dit Dr. Luc Smets en Luc De Geest, voor La Colombe Joyeuse Andre Moonens, voor de Brabantse Unie Alex Rans, voor de franse duivenliefhebbersbond Mme Lefebvre, voor de ZLU Nederland de heren  Hoedemaeckers en Fransen.
Ook had hij speciale aandacht voor de vertegenwoordigde sponsors die meer en meer belangrijk worden voor het voortbestaan van de  duivensport.
De heer Luc Van Den Broeke die zichzelf bestuurslid uit "sympathie" noemt, Architectenbureau Luc Willem, de transportbedrijven Paul Verduyct, Paul Lathouwers, Jacky Martens, Wybo, Staalbedrijf Delrue, voor de Naessens groep Mr De Roose, PiPa,  Mr Jos Thone, Mr Dewitte voor restaurant "Onder de toren", Mr Roger Rotsaert voor Herbots, Mr Danny Devylder voor Jaegerson metaalbewerking, Mr Jozef Vinck voor  Vac-machines en Hans Rogiers voor Cobra security.       

Een ster bij ....
Zoals ieder jaar klopte het organisatorisch perfect onder leiding van Yvan Eeckhout, deskundig geassisteerd door zijn lieftallige echtgenote en Mevr. Goditiabois, beter gekend onder de naam Mevr. Violette. Ook op gastronomisch vlak mag er een sterretje bij. Na wat gemor de vorige edititie werd het dit jaar een culinair hoogstandje.

Voorzitter Filip Norman aan het woord :
De voorzitter is tevreden over het voorbije seizoen 2010. De lossingen verliepen vlekkeloos. Hij wijst erop dat de Belgische Verstandhouding steeds opteert om liever een keer teveel dan te weinig uit te stellen en weet dat hij hierdoor soms de kritiek kreeg te voorzichtig te zijn tot zelfs kwatongen beweren dat hij hierdoor bepaalde provincies wilde bevoordelen.....
Andere organisatoren hadden meer pech maar de nadruk wordt gelegd op het begaan zijn met de duiven... Hij vraagt de pers niet te kritisch te zijn over bepaalde lossingen. Men mag nog zoveel weerkaarten bestuderen, toch heeft men weersveranderingen nooit in handen.
"Norman is geen gokker" zegt de voorzitter. "Alleen bij goed weer zal gelost worden, " daarvoor ben ik teveel duivenliefhebber. Als het mis loopt moeten we alle voorspellingen ten spijt onze meerdere herkennen in de weergoden" aldus Mr Norman.

Programma 2011
Met het nieuwe programma 2011 is er voor elk wat wils, keuze genoeg zodat ierdereen de vluchten kan kiezen die hij voor zich het best vindt en voldoening kan geven. Hij dankt de Heer Goegebeur, voorzitter van het nationaal sportcomité voor het engelengeduld dat hij aan de dag legde om een evenwichtige kalender te bekomen.... alhoewel hij niet altijd akkoord kan gaan met de genomen beslissingen.
Voorzitter Norman pleit er dan ook voor, dat de KBDB een kalender zou opstellen die gedurende DRIE jaar kan geëvalueerd worden. Momenteel worden door alle soorten invloeden aan het voorstel van het nationaal sportcomité teveel aanpassingen gedaan.
Mr Norman wenst de nieuwe voorzitter van Cureghem-Centre veel geluk en is ervan overtuigd dat hij er alles zal aan doen om de erfenis van Wijlen erenotaris Jan Dons in ere te houden.


Voorzitter van de Belgische Verstandhouding, de heer Filip Norman


 Secretaris Belgische Verstandhouding de heer Yvan Eeckhout


De voorzitters van Cureghem-Centre & de Belgische Verstandhouding
Dr L. Smets & F. Norman


Nicholas & Filip Norman en de tandem Danny Dobbelaere- Jacky Martens


Nicholas met hun hoofdbegeleider Entente Belge en Interwestvlaamse
Jacky Martens en diens tandemgenoot Danny Dobbelaere


Algemene kampioenen Belgische Verstandhouding 2010, Verstraete Raoul & Xavier


Algemeen kampioenschap
1. Verstraete R. & X.
2. Meirlaen Etienne
3. Pollin Marc


All-round kampioenschap
1. Verschelde Marc
2. Pollin Marc
3. Meirlaen Etienne


Grote Prijs Norman, Vercauteren, Van Den Broucke
1. Van Hoecke Luc
2. Schoors - De Waele
3. Vaneenoo Julien


Internationale overwinnaars Tarbes
1. Martens Jos (NL)
2. Mevr, J. Jongen (NL)
3. Masure T & G. (B)


Criterium der Azen
1. Van Hoecke Luc
2. Verschelde Marc
3. Pollin Marc


Asduiven
1. Hebberecht Chris met "Ike"
2. Norman F. & N.


Internationaal Criterium Belgica-De Weerd-Aword 2010
1. Tronquoy P (Fr)
2. Martens Jos (NL)
3. Jacobs Mathieu (B)


Ereprijzen Perpignan
1. Bruyneel W.
2. Willems A. & E.
3. Delait G.

1ste Internationaal duivinnen
Bakker & zoon (NL)


De zesdagen
1. Van Hoecke L. - Dobbelaere-De Buck
2. Boddaert M. J. F.
3. Bourgeois P. - Vercambre Gebrs


1ste nationaal Perpignan Engeland
Mr Preece Jeff (UK)


Prijzen van de KBDB
Brive : Houflijn P & D
Montauban : Rochart R.
Limoges oude : Pollin Marc
Limoges Yls : Verkoeyen Y
Tarbes duivinnen : Depasse-Lardenoye
Perpignan duivinnen : Bakker & zoon


Speciale prijzen Bricon
Brive: Houfflijn P & D.
Limoges Yls : De Clercq-Vervaeren
Perpignan :  Devos Etienne


Nationale winnaars 2010

 


Uitslagen 2010 "De Belgische Verstandhouding" - "Entente Belge"

コメント

Ingezonden reactie Andre Moonens Zondagochtend; de duiven worden uitstekend verzorgd en na een verkwikkende douche en het nakijken of das en jas goed zitten, gaat het dit keer richting Wevelgem voor een zoveelste feest..neen, beste lezer, het was geen feest, het was een gala!! De Belgische verstandhouding, what’s in a name??, gaf haar jaarlijkse kampioenenparade eens temeer een cachet van hoogstaande kwaliteit en na het bezoeken van een aantal andere, eveneens mooie vieringen, mag ik wel stellen dat dit er ééntje was uit de good old days..de lokatie was betoverend mooi; de omkadering, het onthaal, de receptie en het daaropvolgend bourgondisch maal waren oog- en tongstrelend, kortom....A F!!! Het welkomstwoordje van de heer voorzitter NORMAN was naar de leiders, mandatarissen KBDB, verantwoordelijken van alle aanwezige organiserende maatschappijen, vergezellers en melkers toe, een zeer duidelijke boodschap dat dialoog en gezond verstand de hedendaagse duivensport enkel maar ten goede kan komen en gelijk dat ie heeft!!! Een opmerking uit de mond van één der grootste kampioenen wil ik jullie zeker niet onthouden; dit is een viering waar ik mij een echte kampioen heb gevoeld....als dat niet getuigt van dankbaarheid en respect voor de organisatie dewelke dan ook meer dan een pluim verdient voor dat totaal succespakket dat zij gisteren in een feilloze regie hebben naar voren gebracht. Ik zelf, het ketje en mijn madam, wij hebben weer eens een onvergetelijke dag beleefd nav onze nationale overwinning uit bourges.De emoties zijn nog steeds even groot en ik kan iedereen alleen maar aanraden van het, net als ik eens te proberen op die grote vluchten, want dit zijn onuitwisbare souvenirs voor het leven.Bovendien leveren zulke dingen ook puur menselijk mooie dingen nl.vriendschappen die men niet voor mogelijk achtte en ook die ga ik koesteren.... Langs deze weg wil ik nogmaals de heer NORMAN en zijn voltallig bestuur van harte feliciteren voor deze onvergetelijke dag en ik hoop dat mijn vrienden van de grootste duivensite ter wereld, nl.PIPA me deze gunst verlenen deze kleine bijdrage te publiceren al was het maar om te onderstrepen dat succes èn vriendschap ook kunnen samengaan in deze hedendaagse maatschappij.

Many thanks to Yvan and fanciers who were at the Entente Belg prize presentation for making Geoff and me very welcome. We had to travel a long way from Bath, England, but it was worth it, we had a very good time, the food was good and the company excellent.