Guldensporenvlucht uit Blois voor oude, jaarlingen en jongen van zaterdag 3 juli 2010.

Persmededeling : Vlaanderens topklassieker voor de halve fondspelers nadert met rasse schreden !!

Alle info Gratisprijzen, Ereprijzen... etc...

De Guldensporenvlucht uit Blois voor oude, jaarlingen en jongen wordt georganiseerd op zaterdag 3 juli 2010.

Sinds 2003 wordt dit topevenement ingericht ( met uitzondering van 2007 wegens de toenmalige heersende vogelgriep) , zodat de editie 2010 de 7e maal is dat de in binnen- en buitenland bekende Guldensporenvlucht wordt ingericht vanuit Blois. De stad Blois speelde in de Franse geschiedenis een belangrijke rol en in diezelfde periode waren de steden Brugge en Kortrijk de hoofdrolspelers in de geschiedenis van Vlaanderen. Vandaar dat deze wedstrijd doorgaat met ondermeer de medewerking van zowel de stad Kortrijk als de stad Brugge met dank aan de stadsbesturen van beide voor de gewaardeerde medewerking….Maar er is nog veel meer……Dank zij een groot aantal sponsors kunnen de deelnemende liefhebbers genieten van een uitgebreid gamma aan ereprijzen . We mogen stellen dat de prijzenpot aan waarborgen en ereprijzen  meer dan 12.500 euro omvat. Niet niks, dus !! Vandaar dat door de vele halve fondspelers in West-Vlaanderen, een deel van Oost-Vlaanderen en een deel van Henegouwen met bijzondere belangstelling wordt uitgekeken naar deze wedstrijd. Dit alles onder voorzitterschap van de heer Sylvère Toye met als hoofdbureel “Ieders Welzijn” Kortrijk.
Het grootste deel van de Ereprijzen wordt voorzien voor de regionale dubbelingen van de inkorvingsburelen……De prijsuitreiking  zit in het voormiddagprogramma van de provinciale dag van de KBDB West-Vlaanderen dd 31 oktober te Hooglede………de hoofdwinnaars krijgen een passende hulde tijdens  het banket……Met  dank trouwens aan de heer voorzitter en mandatarissen van de KBDB West-Vlaanderen voor hun medewerking.

Bijzondere dank aan de schenkers van Ereprijzen !

Dank zij de medewerking van diverse firma’s in duivensportprodukten en privépersonen kan het organiserend comité ieder jaar een pleiade aan mooie ereprijzen overhandigen aan de vele winnaars. Wie daarvan reeds kon genieten en op het podium kon prijken tijdens de provinciale dag , spreekt erover met veel geestdrift en dankbaarheid.

Ziehier de tot op heden medewerkende firma’s en privépersonen:
Firma Beyers
Firma Vanhee Products
De heer Frederic Bracke
“Ieders Welzijn” Kortrijk
Stad Kortrijk
Stad Brugge
De Firma Versele-Laga & Mariman
De heer Sylvère Toye
De heer Reginald Derijcke
De  heren P. De Buck – M. Baele
Conex-Columba
De heer Kurt Platteeuw ( schoenen Vanluechene – Rumbeke)
Veearts Pascal Lanneau
De heer Simon Moreel
De Firma Danny Van Bael
De Firma Bricon
Duivenfotografie Dominique Velghe
De Firma Natural
Duivensportblad “de Duif”
De Riddersclub van België
De Firma Vanrobaeys
De Firma Herbots
Traiteur Mestdagh – Harelbeke
Beslist meer dan de moeite dus om aan deze wedstrijd deel te nemen ! Langs deze weg dan ook veel dank vanwege het organiserend comité aan deze gewaardeerde sponsors.

Inkorvingsburelen zijn :
“Ieders Welzijn” Kortrijk, verder Avelgem – Waregem ( “de Werkman”) – Gistel – Meulebeke ( “G.R.M.D.”) – Brugge (“de Zwaluw”)  – Ieper – Beveren-Roeselare – Rekkem en Zarren. De inkorving is op donderdag 1 juli van 19 uur tot 21u30 .