Vliegersclub Zarren kan met grote fierheid terugblikken op het seizoen 2009 en op een schitterend kampioenenfeest.

Dat “de Vliegersclub” te Zarren werkelijk de wind in de zeilen heeft , kan men alleen al uitmaken aan de hand van het stijgend getal ingekorfde duiven in 2009 t.o.v. vorige seizoenen en ook aan de hand van het aantal aanwezigen op hun kampioenenfeest

In zoverre zelfs dat voor de huldiging van de kampioenen er ruimte moest bijgemaakt worden om iedereen te kunnen plaatsen. Met liefst 170 man aan tafel werd het kampioenenfeest een totaal onverhoopt succes. De vernieuwing van het bestuur, de aanpassingswerken aan het lokaal met behulp van de  lokaalhouders en het uitschrijven van mooie wedvluchten hadden inderdaad een bijzonder positief effect. Het begon al goed bij aanvang van 2009 toen het getal ingediende hoklijsten vrij hoog lag… De vernieuwing van het bestuur maar in het bijzonder ook een volledig vernieuw PC- systeem en een volledige herinrichting van inkorf - en afslagruimte kon alle liefhebbers bekoren.

De start van de snelheidsvluchten was al meteen een schot in de roos inzake het getal ingekorfde duiven ( 1e vlucht uit Roye bvb 1850 duiven) . Liefst 2 combinaties behaalden (ingekorfd te Zarren) een nationale overwinning : Decaestecker-Ghielens op Brive en de Fam. Schreel op Tulle jaarse. Niet iedere vereniging kan dit op het einde van het jaar aan zijn leden mededelen.
In 2009 werden 34000 duiven ingekorfd wat een verdubbeling betekende in vergelijking met 2008. Inspanningen van bestuur & lokaalhouders werden door de liefhebbers, zowel inzake vitesse , halve fond en fond  bijzonder gewaardeerd en met veel lof beantwoord. Voor 2010 is de teruggave van 15 cent per duif voor de ingediende hoklijsten opnieuw van toepassing .

Bij de kampioenen zagen we volgende laureaten als primus de revue passeren.

  • Kampioenschap Arras : Daniël Allemeersch
  • Kampioenschap Roye oude: Kamiel Dekimpe
  • Kampioenschap Ablis oude: Daniël Allemeersch
  • Kampioenschap Roye jaarse: Dominique Vercooren
  • Kampioenschap Ablis jaarse: E & V Vandepoele
  • Kampioenschap Roye jongen = Daniël Allemeersch
  • Kampioenschap Ablis jongen = Roland Vergote
  • Halve fondkampioenschap = Kurt en Raf Platteeuw
  • Fondkampioenschap = Jozef Devriendt
  • Marathonkampioenschap : R & D & D Schreel

Felicitaties aan bestuur en lokaalhouders met dit prachtig kampioenenfeest en voor……2010 is er een vernieuwing inzake aantal vluchten en samenspel uitgedokterd waarop wij in een volgende bijdrage terugkomen. Proficiat dames en heren met jullie schitterend werk. Het was fijn erbij te zijn.  

     

Nationaal winnaar Tulle jaarse Dirk Schreel in gezelschap van Lucien Delchambre, Lionel Debusschere en Marc Van de Riviere.Johan Gevaert – Paul De Buck – Maurice Baele en Hubert Depoorter waren ook van de partij.De Fam. Schreel als winnaar van het Marathon Kampioenschap samen met enkele bestuursleden.De dames van de nationale winnaars ’09 ingekorfd te Zarren : De dames van Decaestecker – Ghielens uit Gits (1e nat Brive) en de dames van de fam. Schreel (1e nat Tulle jaarse)Kurt Platteeuw (schatbewaarder) en Etienne Stroobant (voorzitter) overhandigen bloemen voor hun oprechte waardering t.o.v. hun lokaalhoudster Marie-Jeanne.Ivan Delrue (ondervoorzitter) – Etienne Stroobant (voorzitter) – Marie-Jeanne (lokaalhoudster) – Kurt Platteeuw ( chatbewaarder) – Nico Dedeyster (adjunct secretaris) en A. Lowie (secretaris) mochten met fierheid voor de foto poseren. Hun kampioenenfeest was één en al bingo op alle gebied.