Brugse Kampioenschappen - Laureaten in de Beide Vlaanderen & nationaal opnieuw op schitterende wijze gehuldigd. 2009

Feestzaal “Wildenburg” te Wingene : zaterdag 13 maart. Tijdens een uiterst verzorgd en fijn banket werden op zaterdagmiddag 13/3 de laureaten gehuldigd binnen de Brugse Kampioenschappen

Na het feest rond de klok van 20 uur kreeg het bestuur heel veel  lof over het geheel van de namiddag…….receptie, banket , prijsuitreiking ( die bijzonder vlot verliep ) en de vele danspasjes achteraf pasten uitstekend in elkaar en werd door alle aanwezigen fel geapppreciëerd. Het was werkelijk een gezellig samenzijn om er bij manier van spreken duimen en vingers van af te likken ……de afwezigen hadden deze maal wel echt heel veel ongelijk !!!
Het bestuur mocht zich verheugen in de aanwezigheid van de heer Johny Goegebeur , voorzitter v/h Nationaal Sportcomité en voorzitter van de KBDB West-Vlaanderen , van de heren Luc Delbaere en Chris Deschacht als mandatarissen van de KBDB West-Vlaanderen, van heel wat topliefhebbers op vitesse, op halve fond en fond, van enkele sponsors en dit alles voor  een grootse hulde aan de vele winnaars in de diverse disciplines waaruit deze “kampioenschappen” zijn uitgeschreven, gaande van competities voor de Beide Vlaanders tot en met 3 competities op nationaal niveau.
Na een fel gewaardeerde receptie en een kort welkomstwoord door voorzitter Dirk Schreel, begon de feestzitting met de uitreiking van de medailles van de stad Brugge aan alle eerst geklasseerden alsook de uitreiking van een bloemstuk ( allemaal unieke orchideeën) aan de aanwezige nationale winnaars en 1e nationaal kampioen.
Wanneer men werkelijk keek wat voor kampioenen er bij de uitreiking van de medailles  verzameld waren, dan mocht men zeggen dat hier de “grand cru” van onze nationale duivensport voor een groot stuk present was . We geven jullie een idee………:
-    Gevaert-Lannoo uit Meigem-Deinze: 1e asduif oude – 1e asduif jongen – 1e algemeen kampioen asduiven  - 1e Super Cup Midfond jongen – 1e Algemeen Super
Cup Midfond

-    N & F & N Norman uit Knokke : 1e asduif jaarlingen
-    Romain Legiest uit Oostakker : 1e Super Cup Midfond oude & jaarlingen
-    Raf Luyckx uit Belsele : 1e National Fond Trophy jongen en 1e Algemeen National Fond Trophy .
-    Dejaegher-De Vylder uit Knesselare: 1e National Fond Trophy oude en jaarlingen
-    Meirlaen Etienne uit Deurle : 1e Jan Breydel Marathon Trophy
-    Hok Smits uit Wezemael : 1e asduif National Fond Trophy jongen
-    Chris Hebberechts uit Evergem : 1e asduif National Fond Trophy oude(vertegenwoordigd door Marc Van Hautte uit Smetlede)
-    Hok Daisy Slots uit Lede : 1e asduif Jan Breydel Marathon Trophy

Stuk voor stuk werden vervolgens de top drie in iedere kategorie  tussen de verschillende gangen in van het banket , in een mooie hulde betrokken…..Het waren de beteren in een aartsmoeilijke en zeer hoogaangeschreven competitie van asduiven , alover klasseringen met 1-2-3 op de midfond, alsook klasseringen met 1 + 2 op fond en zware fond/overnachting. Stuk voor stuk waren het werkelijk “de” superstars uit 2009 die zich wisten te klasseren in de top……met uiteraard als apotheose van het geheel ……de uitreiking – voor de zware fondspelers althans - van de bijzonder aantrekkelijke en enorm geprezen Jan Breydel Marathon Trophy .
Onder een warm applaus van alle aanwezigen werden de laureaten naar voor geroepen om trofee en/of bloemen (orchideeën) te ontvangen……..dit alles ging bijzonder vlot onder de leiding van voorzitter Dirk Schreel,geassisteerd door 2 dames :  zijn vrouwtje Françine en de vrouw van J. Mestdagh plus Paul De Buck, dit alles onder het toeziend oog van Maurice Baele met als speaker van dienst Jacques Mestdagh.
Tussenin was er ook een bijzondere hulde aan de noeste en harde werker Maurice Baele, altijd achter de schermen werkend……een onverwachtse hulde gebracht door Françine en Dirk Schreel en dit voor een jarenlange belangeloze inzet ten voordele van de organisatie van de Brugse Kampioenschappen…..Maurice kreeg een gouden Jan Breydel-speld als geschenk….Uniek….en wat daarop volgde was totaal onverwacht……Alle aanwezigen stonden spontaan recht om aan Maurice-tje een minutenlange staande ovatie te geven… Het was een aangrijpend moment en mooi om aan te zien…een ongelooflijk welgemeend applaus als waardering voor een stille maar correcte en harde werker ten bate van de duivensport in het algemeen…..
Als bestuurslid mag ik samen met onze voorzitter Dirk Schreel en met Paul De Buck en Maurice Baele met voldoening terugblikken op een geslaagd feest en dat doe ik dank zij de vele, vele positieve reacties die wij mochten ontvangen van alle aanwezigen……..Dank aan de vele  vrienden en aanwezige kampioenen voor de heerlijke momenten welke wij op die aangename namiddag te Wingene mochten doorbrengen.


Zicht op een deel van de feestzaal


Een deel der bloemen en trofees


Medailles van de stad Brugge en Spec. Trofee voor 1e algemeen asduifkampioenschap


Laureaten na ontvangst van de medaille van de stad Brugge: v.l.n.r. Voorzitter D. Schreel – Paul Gevaert – Hok Smits – Hok Daisy Slots – Carlos Lannoo – Romain Legiest – Nicolas Norman – Raf Luyckx – Daniël De Vylder (Dejaegher-De Vylder) – Etienne Meirlaen – M. VanHautte (als vertegenwoordiger van Chris Hebberecht) – bestuurslid P. De Buck


Nationale winnaars v.l.n.r. Mevr. Françine Schreel –D. Vandewalle (1e nat Narbonne) – J. V.D. Heede (1e nat Bourges) – Nicolas Norman (1e nat Tulle oude) – Dirk Schreel (1e nat Tulle jaarse) en Et . Meirlaen als 1e nat . asduifwinnaar zware fond oud  met bestuur.


Top-3 asduiven oude : Gevaert-Lannoo (1e) – Cools Rik ( 2e vertegenwoordigd door de heer E. Van de Kerkhove) – Philippe Dobbelaere (3e) met bestuur


Top-3 asduiven jaarlingen = N& F & N Norman (1e) – Rik Cools (2e) – M. Pollin (3e) met bestuur


Top-3 asduiven jongen = Gevaert-Lannoo (1e) – Ph. Dobbelaere(2e) en Steyaert-V/d Meerschaut (3e afw) met bestuur


Top-5 in het Algemeen Asduifkampioenschap oude/jaarse/jongen : Gevaert-Lannoo (1e) – Rik Cools (2e) – N & F & N Norman (3e) – Ph. Dobbelaere( 4e) en M. Mattheeuws (5e) met bestuur


Top-3 Super Cup Midfond oude & jaarlingen : Romain Legiest (1e) – N & F & N Norman (2e) – R. Cools (3e) met bestuur


1385 = Top-3 Super Cup Midfond jongen : Gevaert-Lannoo (1e) – Sonia Vander Maelen( 2e) – Roland Kyndt (3e) met bestuur


Top-3 Algemeen Super Cup Midfond oude/jaarse/jongen : Gevaert-Lannoo(1e) – Sonia Van der Maelen(2e) – R. Kyndt (3e) met bestuur


Top-3 Belgian National Fond Trophy jonge duiven : Raf Luyckx (1e) – Blansaer-Calberson(2e) – Hok Smits (3e) met bestuur


Top-3 Belgian National Fond Trophy oude / jaarlingen : Dejaegher-De Vylder(1e) – Reybroeck & Zonen(2e afw) – Filip De Prol(3e) met bestuur


Top-3 in het Algemeen Belgian National Fond Trophy Kampioenschap : Raf Luyckx (1e) – Chris Hebberechts (2e vertegenw. dr M. Van Hautte) en Lionel Debusschere (3e) met bestuur.


Françine Schreel overhandigde een gouden Jan Breydel-speld aan Maurice Baele voor zijn enorme inzet ten bate van de Brugse Kampioenschappen


Top-3 bij de asduifwinnaars Belgian Nat. Fond Trophy jonge duiven : Hok Smits uit Wezemael (1e) – M. Vlaminck(2e afw) – Gevaert-Lannoo (3e) met bestuur


Top-3 bij de asduifwinnaars Belgian Nat. Fond Trophy oude & jaarl = Chris Hebberecht (1e M. Van Hautte als vertegenw.) – Filip De Prol ( als 2e en 3e)


Top-3 bij de asduifwinnaars in de Jan Breydel Marathon Trophy = Hok Slots Daisy (1e) – Geert Desimpel (2e) – Dejaegher-De Vylder (3e)


1413 = Als apotheose van de avond de laureaten (top -3) in de Jan Breydel Marathon Trophy : Etienne Meirlaen (1e) – N & F & N Norman (2e) en R. D. D; Schreel (3e) met bestuur)