Euro Diamond Pigeon Club : Huldiging laureaten 2009

10e Trofee Euro Diamond Pigeon tijdens prachtige feestzitting uitgereikt

Brugge – Salons v/h Hotel Restaurant Lodewijk van Male – zondag 21 maart

Tijdens een bijzonder fijn banket , voorafgegaan door een uitgebreid aperitief aangeboden door Georges Van Maele , werden de diverse laureaten in de 10e Euro Diamond Pigeon competitie gehuldigd. Er waren dit jaar laureaten uit België, Nederland en Frankrijk.
In het fraaie kader van de Salons “Lodewijk van Male”, één der meest befaamde hotel-restaurants in  Brugge en Ommeland vond naar jaarlijkse traditie de uitreiking plaats van  de “Euro Diamond Pigeon Trofee”….Voorzitter Frans Vanwildemeersch , Germain Vandermaes, Mr. Jacques de  Taeye en mevr Frida Vyncke hadden de eer om deze maal reeds voor de 10e maal de laureaten te huldigen…..Laureaten uit een internationale competitie waaraan voor 2009 maar liefst 539 fondspelers waren ingeschreven.
Met 170 man aan tafel was de feestzaal volzet, toen Voorzitter Fr. Vanwildemeersch alle aanwezigen welkom heette  voor het 10-jarig bestaan van hun organisatie. Er waren bloemen voor de speciale genodigden, voor de voornaamste sponsors, de aanwezige nationale winnaars, voor de aanwezige inrichters van (inter)nationale wedstrijden en voor de pers. Het muzikale intermezzo werd gebracht door het trio Roland Keereman en zangeres Laurena , die zorgden voor heel wat ambiance tijdens de namiddag.
Tussen de verschillende “gangen” in werden de vele laureaten gehuldigd (zie tekst bij de foto’s) door het bestuur met trofees, met bloemen , met diploma en de nodige eer die ze volop verdienden.
Marnix Leutenez uit Kruishoutem was de Algemene winnaar met zijn 4e prijs op Perpignan. Hij ontving de E.D.P. “Gouden Diamond Pigeon-Trofee” alsook een “gouden diamond speld met diamanten “ van juwelierszaak “’t Gouden Schip” (Oostende) . Op de vlucht van Perpignan was Noël Bekaert uit Londerzeel 2e en Lucien Delchambre uit Ingelmunster 3e.
Chris Hebberecht uit Evergem won de E.D.P. Zilveren Euro Diamond Trofee op Marseille met de 68 e prijs. Alwaar in deze kategorie André Laurent uit Lasne  als 2e en Johan Schils uit Munsterbilzen als 3e eindigden.
Norbert Dekeyzer uit Etikhove was de winnaar van de E.D.P. Zilveren Euro Diamond Trofee op Barcelona met de 14e prijs. Hier hadden we als 2e M & F Van De Walle uit Zwalm en als 3e Daniël Aerens uit Drongen.
A & L & L Derweduwen uit Zingem waren de laureaten van de E.D.P Zilveren Euro Diamond op Tarbes met de 5e prijs.  Als 2e eindigde hier Hubert Debaene uit Beernem en als 3e De Smeyter-Restiaen uit Melden.
Dieter Ballmann uit Amel won de E.D.P. Zilveren Euro Diamond Trofee op Pau met de 9e prijs. Als tweede eindigde Gerard Latruwe uit Ruddervoorde en als 3e Etienne Decherf uit Vlissingen.
In het tweejaarsklassement zegevierde de combinatie Van Ophuizen-Marell uit het Nederlandse Landgraaf , Jeremy Vandenabele uit het Franse Givenchy L.L.B. was er 2e en Alain Bavencoff uit het Franse Pont Briques was daar 3e.
Voor het driejaarsklassement tekende evenzo de combinatie Van Ophuizen-Marell voor de overwinning gevolg door Ivan Eeckhout uit Ronse als 2e en Jeremy Vandenabele uit Givenchy L.L.B. als 3e .
In het vijfjaarsklassement was Chris Musters uit het Nederlandse Hoogerheide de laureaat.
In de competitie “Man van het Jaar” ging de overwinning met 1 prijs voorsprong naar Ivon Deneufbourg uit Estinnes.

Wij waren er weerom getuige van een schitterend feest , vol ambiance en in een gezellige sfeer…..jammer dat op zo’n momenten de tijd…. hélaas …..veel te vlug voorbijvliegt. Aan het bestuur van de E.D.P. onze hartelijke felicitaties met hun jaarlijkse prachtige kampioenhulde. 

 

 

 

 

 

 

 

De groep met de winnaars in de unieke Gotische Zaal ( raadszaal) van het stadhuis te Brugge in gezelschap van schepen Vandenberghe die zorgde voor een rondleiding in het prachtig historische gebouw.

Voorzitter Frans Vanwildemeersch die alles aan elkaar praatte.

Wilfried Rotsaert ontving de Ereprijs van Stad Groot Brugge als 1e geklasseerde van Groot Brugge uit handen van Ere-schepen van stad Brugge en provincieraadslid de heer Cardon.

De Ereprijs Freddy Dejaegher ( uitgereikt door Mevr. Dejaegher) aan de 1e geklasseerde van ’t bestuur, de Raad v/ Ere & Ereleden werd gewonnen door de Gebrs Desbuquois.

De Ereprijs Nat Voorzitter P. De Rijst (uitgereikt door de heer J. Goegebeur) werd gewonnen door A & L & D Derweduwen als 1e geklasseerde van de Meerjaren-leden.

Laureaten op Marseille : v.l.n.r. André Laurent ( 2e uit Lasne) – Chris Hebberecht en dame ( als 1e uit  Evergem) en Johan Schils ( 3e uit Munsterbilzen) met bestuursleden.

De Laureaten op Barcelona : v.l.n.r. M. Van De Walle ( 2e uit Zwalm) en Norbert Dekeyzer + dame ( 1e uit Etikhove) met bestuur . (de 3e geklasseerde D. Aerens uit Drongen was afwezig)

De laureaten op Tarbes =. Derweduwen A & L & D ( uit Zingem als 1e) – Hubert Debaene ( uit Beernem als 2e) ( de 3e De Smeyter-Restiaen was afwezig) samen met schenkers van Ereprijzen de heer N. Norman en G. Van Maele en bestuursleden.

De Laureaten op Pau = v.l.n.r. Mevr Frida Vyncke – Gerard Latruwe ( als 2e uit Ruddervoorde) – Dieter Ballmann & vriendin ( uit Amel als 1e) en Etienne Decherf ( uit Vlissingen als 3e) – G. Vandermaes.

Norbert Dekeyzer & dame  uit Etikhove  als winnaars van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon als 1e geklasseerde op Barcelona

Marnix Leutenez & dame plus kleinkind uit Kruishoutem als 1e geklasseerde op Perpignan en winnaar van de 18 karaat Gouden Diamond Pigeon speld als algemeen winnaar met de 4e prijs op Perpignan. .

De heer Derweduwen en dame uit Zingem als winnaar van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon als 1e geklasseerde op Tarbes.

Chris Hebberecht en dame uit Evergem als winnaars van de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon als 1e geklasseerde op Marseille

Vrolijke , vrolijke vrienden……Nicolas Norman , Gilbert Van Parijs, Eric Vermander en Raf Luyckx

Ivon Deneufbourg en dame uit Estinnes als laureaat in de competitie “Man van het jaar”.

Fons Van Ophuizen – Marell uit Landgraaf ( Nl) als winnaar van het tweejaarsklassement, samen met de heer Alain Bavencoff als 3e uit Pont Briques (Fr) , de 2e Jeremy Vandenabele uit Givenchy L.L.B. ( Fr) was verontschuldigd.

Ivon Deneufbourg & dame als laureaat in “De man van het jaar” met links bestuurslid J. De Taeye en rechts Mevr. Fr. Vyncke

De top-2 in het driejaarsklassement: als 1e Van Ophuizen-Marell (uit Landgraaf – Nl) en als 2e Ivan Eeckhout uit Ronse met de heer en Mevr. De Taeye .

Chris Musters & dame uit Hoogerheide (Nl) als winnaar in het vijfjaarsklassement met bestuursleden.

Het diploma voor de “Gouden Diamond Pigeon” winnaar Marnix Leutenez.

Het bestuur met de ijstaart die werd aangesneden.

de heer Dieter Ballmann en vriendin uit Amel als laureaat in de E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon op Pau.

Het trio R. Keereman zorgde voor de muzikale ambiance.

Het podium van de “Gouden Diamond Pigeon” op Perpignan met als laureaten 1e Marnix Leutenez en dame + kinderen en kleinkind alsook de heer en mevr. Noël Bekaert uit Londerzeel als 2e en bestuursleden.

Mevr. M. Leutenez krijgt de “Gouden Diamond Speld “ met diamanten opgespeld door Mevr. P. Wijnands van “’t Gouden Schip” – Oostende

Alle 1e geklasseerden van een  E.D.P.  anno 2009 : A & L & D Derweduwen – D. Ballmann – N. Dekeyzer – Chr. Hebberecht en M. Leutenez.

Chris Musters en dame uit het Nederlandse Hoogerheid als 1e in het 5-jaarsklassement.

Fons Van Ophuizen – Marell uit Landgraaf (Nl) toast op de zege in het tweejaars- en het driejaarsklassement.

 ********************************************************************************************************************************************

EURO DIAMOND PIGEON
p/a J. & M. Sabbestraat 15
8000 Brugge
Brugge, 6 maart 2010

Persbericht
Geachte Heren,
Op zondag 21 maart eerstkomend worden voor de 10° keer de winnaars van de Euro Diamond Pigeon Club gehuldigd. Het gaat dus om een lustrumviering.
In bijlage stuur ik jullie het programma toe in de hoop dat jullie dit programma op jullie site en/of in jullie krant publiceren.
Alvast welgemeende dank voor deze publicatie.
Met sportieve groeten,
Jacques de Taeye
Persverantwoordelijke Euro Diamond Pigeon Club

Meer info : Click here