Limburgse Fondmarathon: van Valence tot Narbonne in acht stappen

Met de vlucht uit Valence op 11 juli start het programma 2020 van de Limburgse Fondmarathon. In een goeie maand tijd beslaat de marathon 8 vluchten met als hoogtepunt Agen, Marseille en Barcelona.

Voor duiven, liefhebbers en inkorvingslokalen worden het drukke tijden.De Limburgse Fondmarathon werd opgericht in 1972 in de schoot van de Limburgse Fondclub (LFC), met als doelstelling: de bevordering van het fondspel in Limburg. Eind vorig jaar heeft de LFC beslist dat de bestuursleden van de Fondmarathon worden opgenomen in de beheerraad van de Fondclub. Ze vieren trouwens hun kampioenen gemeenschappelijk in november.

Op het programma van de Limburgse Fondmarathon 2020 staan: Valence (11 juli), Agen (24 juli), Marseille (25 juli), Montelimar (25 juli), Montelimar (25 juli), Barcelona (31 juli), Perpignan (7 augustus), Aurillac (8 augustus) en Narbonne (14 augustus). Bilzen Kanaalduif, Maaseik, Paal, Sint-Truiden E, Tongeren, Wellen V. en Zonhoven korven al deze vluchten in. Bree neemt enkel Barcelona en Narbonne voor zijn rekening.

Liefhebbers die willen deelnemen aan de kampioenschappen van de Limburgse Fondmarathon moeten een lidkaart hebben. De resultaten op de provinciale uitslag (per 4-tal) worden in aanmerking genomen.