Uitreiking Gouden Ringen van het Waasland - 2017

Op zaterdag 2 december vond de uitreiking plaats van de competitie Gouden Ringen van het Waasland op snelheid, halve fond en fond.

2017 was voor de gouden ringen Waasland opnieuw een jubileumjaar. Reeds 35 jaar brengen wij met bestuur en sponsoren  de gouden ringen aan de best presterende liefhebbers uit het Waasland.
Gewoonlijk vieren wij een jubileum met het inrichten van speciale vluchten, één voor de snelheidsspelers en één voor de verdere vluchten. We voorzien deze dan van de nodige gratis prijzen.  Deze keer kozen wij om door een tegemoetkoming in de kosten voor het feestmaal ervoor om onze trouwe deelnemers aan de feestelijke prijsuitreiking te belonen voor Hun jaarlijkse deelname.

De prijsuitreiking liep gesmeerd, teamwerk zorgde voor een vlot verloop. De trofees waren van mooie makerij en vielen bij elkeen in de smaak. Het werd opnieuw een gezellige avond waarop de zaal goed gevuld was. De bonverkoop had op het internet reeds voor mooie opbrengst gezorgd. Vooral door de schenkingen van lokale- als Nationale kampioenen die door de kopers blijkbaar meer dan gewaardeerd werden. In de zaal werden sommige bons nog overboden, anderen hadden reeds een fatsoenlijke prijs en bleven stabiel. Onze oproeper, Luc, wist ze perfect aan de man of vrouw te brengen.

Na de bonverkoop begonnen de hongerige magen van zich te laten horen en schoven de beentjes van 182 wase Bourgondiërs onder tafel voor een prachtig buffet verzorgd door salons “ Art Nouveau “ te St.Gillis- Waas. Vóór het nagerecht ging het bestuur de zaal in om de loten van onze rijk gevulde prijzentafel aan de man te brengen, die gingen zo goed van de hand dat er zelfs voor een tekort werd gevreesd. De ijstaart met koffie sloot dit eetfestijn af en de buikjes stonden mooi  rond.
Dus, tijd voor muziek,  en dansen om de spijsvertering zijn werk te laten doen. Ook hier telt het principe zoals op het duivenhok, goed voeren vóór de prestatie, in dit geval het swingen en zwieren op de dansvloer. Om 0.30 u tijd voor de trekking van onze tombola. 95 prijzen moesten verdeeld worden en met de hulp van een onschuldige hand verliep dat vlot. De spanning werd opgevoerd naar de hoofdprijzen, zijnde een waardebon van 250.00 euro en een Bricon Speedy Extreme. De gelukkige winnaars, Burms Marc Nieuwkerken en Marin- Dullaert & Zoon St.Gillis konden Hun geluk niet op.

Wij als organisatoren ook niet, het was opnieuw een geslaagde editie met mooie winnaars en veel gelukkige duivenliefhebbers in onze regio. Op naar een volgende editie. Bij deze wensen wij alle liefhebbers een succesvol 2018, maar vooral een goede gezondheid, geluk en liefde, dat is het meest belangrijke wat wij elkaar kunnen wensen.

Het Bestuur van de gouden ringen Waasland.

Fotoreportage van de prijsuitreiking

Gouden, zilveren en bronzen ring


Winnaars Quievrain oude: Marin- Dullaert & Zoon,  Verwulgen Omer,  Peersman Ferdinand


Winnaars Quievrain jonge: Verwulgen- De Rijcke,  De Block- Peeters,  De Block – Peeters


Winnaars Noyon oude:  Van Moer Jozef,  Ghijs Roger & Zoon, Meerschaert Etienne


Winnaars Noyon jonge:  Van Moer Jozef, Mevr. De Maesschalck,  De Maere Marcel


Winnaars Halve Fond oude: Vercauteren Walter,  Baetens Prosper,  Meerschaert Etienne


Winnaars Halve fond jonge:  De Maere Marcel,  Verbeke Hubert,  Meerschaert Etienne


Winnaars Kleine fond oude:  Baetens Ivan & Willy,  Vlaeminck Hugo,  Baetens Ivan & Willy


Winnaars Kleine fond jonge: Vlaeminck Hugo,  Vlaeminck Hugo,  Khaleel Ahmed ( niet op foto )


Winnaars Fond: Bafort Luc, Baetens Ivan & Willy, Baetens Ivan & Willy


Winnaars Grote Fond: Bafort Luc,  Baetens Ivan & Willy, Weyn Roger & Dirk

Bingo 1e + bingo 2e + bingo 3e


Winnaars Bingo Quievrain: De Gendt Frankie, Janssens Roland,  Van Overmeire Georges


Winnaars Bingo Noyon: Adriaenssens Rudolf, Smet Danny, De Maere Marcel


Winnaars Bingo Halve Fond: Baetens Prosper, De Maere Marcel, Meerschaert Etienne


Winnaars Bingo Kleine fond:  Smet Gunther, Stoop Roger,  Team Stremersch


Winnaars Bingo Fond- Marathon: Bafort Luc, Baetens Ivan & Willy, De Vuyst- Gijssens


Winnaars Supertrofee snelheid: Van Moer Jozef , boven Parijs: Baetens Ivan & Willy