Rechercher

Tiende huldiging winnaars nationale competitie ‘The Best of The Best’: sfeervol en gezellig

Op zaterdag 11 februari vond in Partycentrum ‘Wijnand van Delft’ te Drunen de 10e huldiging plaats van de nationale competitie ‘The Best of The Best’. Net als de voorgaande jaren was ook dit keer André van de Wiel uit Luyksgestel de ceremoniemeester van dienst en dat deed hij op een meer dan voortreffelijke wijze.

Het officiële welkomstwoord, voor een bomvolle zaal, kwam voor rekening van Gerrit van Eikenhorst, hoofdredacteur van het duivensportmagazine ‘Het Spoor der Kampioenen’. Hij acteerde voor het eerst in die functie als opvolger van de vorig jaar helaas overleden Jan de Jongh, grondlegger en inspirator van dit blad en de nationale competitie ‘The Best of The Best’. Natuurlijk stond Gerrit stil bij diens overlijden, maar ook bij de stormachtige groei die ‘Het Spoor’ het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Verder merkte hij op dat deze huldiging voor het eerst live op internet te volgen was, een primeur waar de organisatie erg blij mee was. De viering was te volgen op www.liveduiven.nl, een fenomeen wat in Brabant al een groot aantal volgers heeft, maar ook verder over het hele land graag nieuwe participanten zou zien. Later op de middag zou blijken dat zo’n 1.200 mensen de uitzending live hadden gevolgd, waaronder ook een aantal buitenlandse bezoekers. Evert Diepeveen brak bij die gelegenheid een lans voor de verdere promotie van onze sport via internet, waarbij hij aangaf dat iedereen op die manier zelf ambassadeur van de duivensport kan worden. Spontaan gaven zich een tiental liefhebbers in de zaal voor www.liveduiven.nl op. Ook was er een bijzonder woord van welkom voor de sponsoren Belgica de Weerd, vertegenwoordigd door Henk de Weerd, Compuclub, vertegenwoordigd door de familie de Raaf, de firma Eijerkamp, waarvan Hans Eijerkamp helaas door ziekte niet aanwezig kon zijn, en Jeroen van Hulten van www.liveduiven.nl. Ten slotte vroeg spreker aandacht voor de massaal opgekomen winnaars, die met recht trots mogen zijn om in wellicht de zwaarste competitie ter wereld tot de besten van ons land te behoren.

Daarna was het de beurt aan André van de Wiel die de huldiging van alle prijswinnaars voor zijn rekening nam. Zoals gewoonlijk had hij zich terdege voorbereid en stond hij uitgebreid bij iedere winnaar stil. Soms met een lach, maar soms ook met een traan. Vooral de huldiging van de bijna 83-jarige Sjaak van Uden uit Oss, die de beste Asduif Jong had, leidde bij de winnaar en de aanwezigen in de zaal tot de nodige emoties. Wat een puurheid en wat een echte mens!

Nieuw op deze dag was de uitreiking van de ‘Memorial Jan de Jongh’ voor de winnende duif met het laagste coëff. van de competitie. Deze prijs zal jaarlijks worden uitgereikt ter nagedachtenis van Jan de Jongh. Zijn vrouw Lia en zoon Lex reikten deze prachtige bokaal voor het eerst uit aan de Comb. Aarts uit Baarle Nassau, die in 2011 de winnende duif in de categorie Grote Fond op hun hok hadden.

Voor het huldigen van Keizers werden de sponsoren nog eens extra in de spotlights gezet en ook zij staken hun enthousiasme voor deze competitie en de huldiging niet onder stoelen of banken.

Hoogtepunt van de middag was natuurlijk de huldiging van de eerste drie Keizers met daarbij ook nog eens de winnaars van de vijf verschillende onderdelen, getooid met een sjerp met de kleuren van onze nationale vlag. De zaal stond als één man op en zong uit volle borst mee bij de muziek van ons nationale volkslied ‘Het Wilhelmus’.

Met een prima verzorgd Brabants stampottenbuffet en een schitterende verloting kwam rond 19.00 uur een einde aan een uitstekend geslaagde huldiging, waar de organisatie met recht trots op kan zijn.

De eindstand van de competitie vindt u hier.

Commentaires

Ook zeer leuk wat Willem de Bruijn op zijn blog geschreven heeft.....

http://willemdebruijn.posterous.com/meesterlijke-huldiging-van-de-kampioenen-van

Het was zeer gezellig, prima organisatie. Kampioenen en andere positieve mensen onder elkaar. Topklasse duivensport.