Rechercher

Prachtige hulde aan de laureaten van de “Master Award 2011”

Essene (Affligem) , Feestzaal “ De Montil” , zondag 5 februari. In het fraaie decor van voornoemde feestzaal ging de jaarlijkse uitreiking door van de “Master Award 2011” , een internationale competitie op touw gezet door duivenvoeders Versele-Laga & Mariman.

Een viering die traditioneel samen loopt  met een bijzonder fijn feestbanket dat wordt geoffreerd aan de (internationale ) laureaten van deze competitie. Kampioenen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië. Tijdens een korte inleidende toespraak kondigde Product Manager Mathieu De Clippel aan dat deze competitie en de daarbij aansluitende viering voor de laatste maal doorging.  Vanaf nu worden alle pijlen  gericht op de “Belgian Master”  of m.a.w. de one loft race te Nevele – België ( zie verder) .  De heer De Clippel keek met tevredenheid terug op de jarenlange internationale competitie met sterke bezetting welke de Firma Versele-Laga & Mariman in het leven had  geroepen.  Daarna lichtte hij de reden toe van de beslissing om te stoppen met de “Master Award” niettegenstaande er nog steeds een groot getal deelnemers waren. (  Het stopzetten werd trouwens eerder al tijdens de viering van 2010 aangekondigd ) .

“ De duivensport verandert zeer snel in een steeds kleiner wordende en snelvorderende wereld van  verfijnde technologie en ontsnapt evenmin aan de crisis die de ganse wereld treft. De gedachtengang en het gedrag van de consument is zich ten gevolge hiervan eveneens aan het wijzigen. er wordt meer berekend en vergeleken een verschijnsel dat zich eveneens in de duivensport manifesteert .  In het verleden hebben de liefhebbers steeds op de steun van de Firma Versele-Laga kunnen rekenen , wij hebben steeds geijverd naar een mooie prijzenpot voor de deelnemers en we zullen dit initiatief verder zetten in de “Belgian Master” . “ : aldus de heer De Clippel , die de organisatie van de volledige namiddag op zich nam en dit op een rustige , verzorgde en vlotte manier deed verlopen.  Er waren telkens bloemen en trofees plus een enveloppe voor de aanwezige  laureaten. In iedere categorie waren er trouwens  50 winnaars …… de prijzenpot omvatte : prijzengeld, trofee ,deelnameplaats  aan de Belgian Master  2012” , waardebonnen voor duivenvoeder , de laagste prijzen gingen nog steeds over  25 euro …..  Met deze editie viel het  doek dus over een uiterst fraaie internationale  as- duivencompetitie …. Een competitie waarbij  de laureaten ieder jaar  tijdens  één der mooiste vieringen  van ’s lands duivensport op het podium werden gevraagd  en er een verdiende hulde kregen .  Wij waren er present en zorgden voor enkele beelden !  Alvast onze felicitaties aan de heer De Clippel, aan Dr.  Wim Boddaert en hun assisitenten voor het  vlotte en verzorgde verloop van deze fijne namiddag.

Resultaten Master Award 2011:

Voor Nederland ( top 10) :

Categorie beneden de 600 km : 50 winnaars
1. Jac Van Maldegem (Heinkenszand)
2. Coster Roelof ( Staphorst)
3. Comb Van Belzen ( Arnemuiden)
4. Atema Comb. ( Noordbergum)
5. Van Hemert Rink Gebrs ( Nieuwendijk)
6. A. Van den Burg ( Bergschenhoek)
7. KL. Woord ( Urk)
8. P. Veenstra ( Drachtercompagnie)
9. R. Van den Bos ( Middelharnis)
10. L. Stabel & Zn ( Goirle)

Categorie boven de 600 km: 50 winnaars
1. Arjan Beens ( Genemuiden)
2. V/d Plo- Verhoeven ( Goirle)
3. Twan Nobels ( Achthuizen)
4. & 8 : J. Van Nederpelt ( Klaaswaal)
5. Hoevenaars A & D (Uden)
6. R. Huisman ( Amsterdam)
7. P. Veenstra ( Drachtercompagnie)
9 A & W Kox (Eersel)
10 A. Halberstadt ( Den Bosch)

Categorie jonge duiven : (50 winnaars)
1. Joop Koch ( Eindhoven)
2. W. Spinder ( Harkema)
3. & 8 Sluys – Konst Comb. ( Amstelveen)
4. & 5 Kees Bosua ( Dordrecht)
6.W. Spierings ( Waalwijk)
7 H. Ulijn en Zn (Oss)
9 A & D Hoevenaars ( Uden)
10 M. De Rooij ( Oosterhout)

Voor België  ( top 10)

Categorie beneden de 600 km : 50 winnaars
1. J-J Baleau ( Moigneléé)
2. M. Capelle (Baudour)
3. Fr. Tobback ( Hofstade)
4. Van Hertem-H. Schuurmans ( Neerpelt)
5. G. Van de Wouwer ( Berlaar)
6. L. Poncelet ( Limal)
7. A. Clemens (Kortenaken)
8. R & P Vervloesem ( Rijmenam)
9. Jef Vanwinkel ( Tielt-W)
10. Thibaut-Boons ( Sombreffe)

Categorie boven de 600 km : 50 winnaars
1. Rene Van Aerschot ( Rillaar)
2. D. Ballmann(Amel)
3. Et. Meirlaen ( Sint Martens Latem)
4. & 8 : Rob. Nijs ( Vissenaken)
5. Gregoire – Julemont ( Jupille sur Meuse)
6. Van Eylen-J. Imbrechts ( Boortmeerbeek)
7. Julien Nibus ( Mortier-Blégny)
9. Hoylaerts – Saenen ( Diest)
10. Delrue-Vanbruaene ( Lauwe)

Categorie jonge duiven : 50 winnaars
1 & 2 & 7 : F. Schroyen – J. Hendrix ( Heusden-Zolder)
3 &  5 : Van Hertem-Schuurmans ( Neerpelt)
4 Herman Belmans ( Westerlo)
6 & 10 : J.M. Jacquemain ( Trooz)
8 Van Landschoot Gebrs ( Maldegem)
9 A. Hendrix ( Meeuwen)

Internationaal ( Duitsl. – Frankr. – Italië )

1. T. Ankert ( Senftenberg –D)
2. J & B Cuvilliez ( Conchy sur Canche – F)
3. M. Appiani ( Lazzate – MB –It)
4. J-P Facq ( Gondecourt – F)
5 & 6 : Steph. Vandaele ( Annelesles –M – F)
7 Cossa Giovanni ( Seggiano Di Piontello –It)
8 & 10 S. Flavignny ( Fournival –F)
8. A Maier ( Poxdorf – D)

Zoals reeds hierboven vermeld zal de klemtoon vanaf heden  gelegd  worden op de one-loft race onder de benaming  “Belgian Master” , waarvan de finale-race te Nevele  ieder jaar een massa volk trekt en aan het uitgroeien is tot een folkkloristisch gebeuren voor  de duivenliefhebbers uit diverse landen. Aan deze competitie kan men als enkeling deelnemen , maar men kan ook met een groep liefhebbers een gezamenlijke inzet bijeenbrengen en intekenen met één of meer duifjes van vrienden…..  Meer gegevens kan je ondermeer vinden  op  www.belgianmaster.com .

In de Belgian Master 2012 met Finale vlucht uit Tours (460 km) op 15 augustus 2012 is er een totale prijzenpot van  140000 euro . Er is ook een ranking voor de 3 asduifraces. 

Hieronder geven we – voor wie geïnteresseerd is - nog even de data voor de aanlevering der jonge duiven voor de “Belgian Master editie 2012” . ( telkens van 10 uur tot  14 uur)

Do 16/2  - Vr 24/2 – Do 1/3 – Vr 9/3 – Do 15/3 – Vr 23/3 – Do 29/3 op het volgens adres Veldeken 39 te 9850 Nevele-België ( tel  +32  479 21 50 75)

Het reglement en het inschrijven  kan via de website www.belgianmaster.com of via de inschrijvingsformulieren bij N.V. Versele-Laga, Kapellestraat 70 te 9800 Deinze, via N.V. Uitgeverij “De Duif” , Langestraat 93/3 te 2240 Zandhoven of via Herbots Animal Products – La Colombophilie Belge, Dungelstraat 35 te 3440 Halle Booienhoven.

Wie wil deelnemen mag niet te lang uitstellen  want we merken dat het aantal inschrijvingen wordt beperkt tot 1400 .  In ieder geval voor wie deelneemt  veel succes toegewenst .