Rechercher

Kampioenenfeest Belgische Verstandhouding – Entente Belge 2012, een feest met ‘standing’!

Met Frederik Everaert als Algemeen Kampioen 2012, en al wat naam en faam heeft binnen onze (inter)nationale duivenwereld rond de feestdis, deed het feest van de ‘Entente’ zijn naam weer alle eer aan, als feest met ‘standing’.

Algemeen Kampioen 'BV-EB' 2012: Frederik Everaert en vrouwtje Ania
tevens winnaar Prijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke

Het ‘feest der feesten’ zo wordt het kampioenenfeest van de Belgische Verstandhouding – Entente Belge in duivenliefhebberskringen wel eens omschreven… een krachtterm die op zondag 9 december 2012 opnieuw tot volle uiting kwam op het grandioos feest, waar alle kampioenen met bravoure werden gevierd. Er is niet alleen de stijlvolle omgeving van Salons Cortina die sfeer en ambiance uitstraalt, het is ook de manier waarop voorzitter Filip Norman en secretaris Yvan Eeckhout hun kampioenen de hulde en eer toebrengen die hen toekomt… die dit feestgebeuren enig maakt in zijn soort. Daarbij mogen we 2 belangrijke motoren die de kar mee trekken zeker niet vergeten, en dat zijn Violette en Carine… naast een ijzersterk team aan andere medewerkers. Stuk voor stuk belangrijke schakels in een ketting, die van de Belgische Verstandhouding – Entente Belge één der sterkste, en wellicht de grootste organisatie van ons land maakte binnen de duivensport! Het jaar 2012 mochten zij meteen hun 80-jarig bestaan vieren, en dat deden ze opnieuw in stijl, met klasse.


Secretaris Yvan Eeckhout


Voorzitter Filip Norman

Het was secretaris Yvan Eeckhout die het welkomstwoord uitsprak, en meteen zijn talrijke sponsoren en de aanwezige personaliteiten in de bloemetjes zette. Het was even wachten op de toespraak van voorzitter Filip Norman, die het dit keer kort en bondig hield. Hij sprak in eerste instantie zijn grote tevredenheid uit over het gesprek dat hij had net voor aanvang van het feest met nationaal voorzitter Stefaan Van Bockstaele. Vandaar wellicht dat voorzitter Norman de speech die hij zorgvuldig had voorbereid, voor een groot stuk in de prullenmand deponeerde. Zijn speech klonk hoopgevend en opbouwend, de voorzitter sprak:

Ik ben vereerd met de nationale voorzitter vooraf te hebben kunnen praten en discussiëren. Want toegegeven, er is in de duivensport op korte tijd heel veel verandert, vernieuwingen zijn doorgevoerd. Het verheugt mij de standpunten van onze nationale voorzitter daarover zonet te  hebben gehoord, en zijn bereidheid om alles grondig te analyseren en te evalueren.  Ik heb in onze nationale voorzitter iemand ontdekt die begaan is met de toekomst van onze duivensport.

Waarmee voorzitter Filip Norman duidelijk wilde maken dat hij het belang van onze sport voorop stelt, waarin iedereen een taak te vervullen heeft… van nationaal bestuur vanuit de KBDB, al over de organisatoren, lokalen, liefhebbers en pers. Pas als iedereen bereid is om hand in hand, de kar in één en dezelfde richting te gaan trekken, is er nog hoop en toekomst voor onze sport. Dat voorzitter Norman en de ‘Entente’ daarin een voortrekkersrol willen vervullen wisten alle feestvierders reeds jaar en dag, het vormt meteen de basis voor het gigantisch succes van deze organisatie. Zoals aangegeven bestaat de ‘Belgische Verstandhouding – Entente Belge’ dit jaar juist 80 jaar, het waren boegbeelden Norbert Norman en secretaris Vercauteren, de trekpaarden van weleer… die van de ‘BV-EB’ een organisatie met ‘standing’ hebben gemaakt, en lieten uitgroeien tot de grootste van ons land. De positieve klanken uit de speech van voorzitter Filip Norman werden niet alleen op applaus onthaald, ze zorgden ook voor hoop om in een positieve en constructieve sfeer werk te maken van de toekomst van onze sport!

De ceremonie aan huldigingen werd naar goede traditie geopend met het ‘Algemeen Kampioenschap’. Voorzitter Norman was in zijn eerbetoon verheugd om een in duiventermen ‘jeugdig’ kampioen als ‘Algemeen Kampioen’ te mogen huldigen. Hij noemde hem een voorbeeld van het feit, dat iemand naast ganse dagen ‘hard werken’ in zijn beenhouwerij, ook nog succesvol kan zijn in de duivensport. Waarop hij  na een korte beschrijving van de duivencarrière zijn kersverse ‘Algemeen Kampioen 2012’ afkomstig uit het Oost-Vlaamse Zwijnaarde, maar iemand met West-Vlaamse ‘roots’ (afkomstig uit de streek van Aarsele), hem op het podium riep op de tonen van Helmut Lotti’s hit ‘You’ll win’… namelijk Frederik Everaert en vrouwtje Ania. Algemeen Kampioen F.Everaert mocht daarna nog enkele malen het podium op, onder meer als grote triomfator in dat andere prestigieuze kampioenschap, met name als winnaar van de ‘Prijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke’. All-round kampioen, en winnaar van het al even prestigiueze ‘Criterium der Azen’ was West-Vlaams fondcoryfee Georges Bolle. De ‘Asduif 2012’ was voor de sympathieke tandem De Buck-Baele, terwijl het ‘Internationaal Criterium – Belgica De Weerd Award 2012’ werd gewonnen door Hugo Batenburg-van de Merwe. Het ‘emo-moment’ van de namiddag kwam er toen voorzitter  Norman zijn winnende ploeg van de ‘Zesdagen’ op het podium riep, gewonnen door 2 kolonies met een lange staat van dienst, 2 boegbeelden ook uit de West-Vlaamse duivensport… met Andre Lietaer en Roger Vereecke. Ze kregen een staande ovatie, wat Roger een traantje deed wegpinken… pakkend, en heel mooi. Net als de hulde aan de ‘Internationale winnaars’ uit Perpignan, een unicum met het de internationale ‘Top-3’  uit hetzelfde lokaal ‘Fondclub Eeklo’! Ook zij werden samen met hun bestuursploeg door secretaris Yvan Eeckhout op het podium geroepen… illustratief voor het eerbetoon dat gebracht wordt aan alle kampioenen gedurende deze namiddag, waarvan bijhorende fotoreportage en sfeerbeelden.

Het feest was opnieuw ‘af’, een prachtige en sfeervolle namiddag vloog zo voorbij… waarna iedereen met een zalig gevoel huistoe kon. Proficiat aan voorzitter Norman en zijn voltallig team om dit jaar na jaar opnieuw te kunnen brengen! Schitterend!


De 'Top-3' van het Algemeen Kampioenschap 2012
1.Frederik Everaert, 2.Joël Verschoot, 3.Marc Pollin


Georges Bolle uit Kortemark: All-round Kampioen 2012
Winnaar Criterium der Azen 2012


Winnaar 'Asduif 2012': De Buck-Baele


Winnende tandem van de 'Zesdagen': Andre Lietaer & Roger Vereecke


Internationaal Criterium, Belgica De Weerd-Award 2012: Hugo Batenburg- van de Merwe