Rechercher

Frans-Belgische C.I.G.F.-I.K.G.F. huldigde kampioenen

Op zondag 11 maart werden in het sjieke hotel-restaurant “Hostellerie Saint-Louis” in Bollezeele (Frankrijk) - een oud klooster dat tot hotel (27 kamers), restaurant en vergaderzaal werd omgebouwd - de kampioenen, asduifwinnaars en winnaars van de ereprijzen gehuldigd van de C.I.G.F.-I.K.G.F.

I.K.G.F. staat voor “Internationaal Kampioenschap Grote Fond” ….. een soort “amicale” waar in een vriendschappelijke competitie  tussen 20 Franse en 20 Belgische “Grote Fondliefhebbers” wordt gestreden om de eer  op  de internationale concoursen uit  Pau / Barcelona/ Tarbes/Marseille/Perpignan/ San Sebastian of Narbonne met  1e + 2e ingegevene duif.

“Dit initiatief bestaat zeker al 40 jaar” : vertelde ons Roger Desmedt-Matthys … “Ik heb Maurice Beuselinck opgevolgd en was toen 30 jaar” . Van Belgische zijde zijn Roger Desmedt-Matthys en Emiel Denys ,  nu geassisteerd door Frans Vanwildemeersch de mensen die zich voor de kar spannen, van Franse zijde zijn dit André Coudeville en Jean-Marie Leclercq . De deelnemers – genodigden werden zoals het de gewoonte is in deze privé-club  getracteerd op een  bijzonder verzorgd , uitgebreid en lekker feestbanket  met tussendoor de hulde aan de laureaten uit het seizoen 2011.

Als tafelgenoot hadden we ondermeer Roger Desmet-Matthys één der sleutelfiguren achter deze mooie organisatie , Etienne Devos, Marc Verschelde, Emiel Denys , Marnix Leutenez die straks zijn laatste marathon gaat lopen dan heeft hij er 50 op zijn conto staan …..( je moet het maar doen !!) en hun respectievelijke dames . We beleefden er een gezellige namiddag waarbij het nadere seizoen één der voornaamste gespreksonderwerpen was .  Felicitaties in ieder geval aan de initiatiefnemers en aan alle genommeerden.

Algemeen Kampioenschap:

1. Etienne Devos ( B)
2. Vanwildemeersch-Vyncke ( B)
3. Lionel Debusschere( B)
4. Julien Vaneenoo ( B)
5. Michel Dubois ( Fr)
6. Marc Verschelde ( B)
7. J-P Balcaen ( Fr)
8. Fern. Sagniez ( Fr)
9. Leon Messiaen ( B)
10. F & D Descheemaeker (B)
E.V. Frans Denoo ( B)

Asduifwinnaars:

Met dezelfde duif minimum 2 prijzen op bovenvermelde vluchten:

1. Lionel Debusschere ( 3 pr : Pau- Barcelona – Marseille)
2. Leon Messiaen ( 2 pr : Barcelona – Perpignan)
3. Etienne Devos ( 2 pr : Pau – Tarbes)

Ereprijswinnaars:

Aan 1e geklasseerd lid op de vlucht uit:

Pau : Gerard Latruwe ( B) & een Franse liefhebber
Barcelona : Vanwildemeersch-Vyncke (B)
Tarbes : Guido Seys ( B)
Marseille : Marc Verschelde ( B)
Perpignan : André Laurent (B)
Narbonne : Kepé Père & Fils ( Fr)
San Sebastian : Denys  Emiel ( B)