Rechercher

Ferdy De Scheemaeker en Zoon (Ooigem, BE) als algemeen winnaar Euro Diamond Pigeon Ranking 2012 gehuldigd tijdens schitterend feest

Voor de 13e maal had het bestuur van de Euro Diamond Pigeon, bestaande uit voorzitter Frans Vanwildemeersch, Jacques de Taeye en Germain Vandermaes, de eer om de laureaten van de E.D.P. Ranking te huldigen met ereprijzen, de trofeeën en diploma’s.

In het voormiddagprogramma is er voor de laureaten  een geleid bezoek aan de stad Brugge ( reien, stadhuis……) waarna wordt teruggekeerd naar het Hotel-Restaurant Lodewijk van Male voor de eigenlijke hulde aan de laureaten. Foto's van de voormiddag vindt u in onderstaande galerij.


Rondvaart op de Brugse reien

Naar jaarlijkse traditie wordt er een uitgebreid aperitief aangeboden door de peter Georges Van Maele gevolgd door het feestbanket ( deze maal  met  155 aanzittenden) waarbij tussen de diverse gangen in , de hulde aan de E.D.P. - laureaten op de internationale uitslag van Barcelona, Pau, Marseille, Perpignan en St Vincent.  Daarenboven komen nog de winnaars van het tweejaars-, driejaars-, vijfjaarsklassement aan de beurt en de “Man van het Jaar”” die het meest prijzen en punten scoorde op de 5 voornoemde vluchten samen. Deze grote eer viel dit jaar te beurt aan Paul & Sven Saeytijdt uit Brakel die kunnen terugblikken op een superieur fondseizoen 2012 , zij behaalden een uiterst lage score van amper 6 punten met de 2e plaats ( 4e internat. Barcelona) en de  4e plaats ( 4e internat. Perpignan), een prestatie om echt fier op te zijn .

In het tweejaarsklassement ging de 1e plaats naar Claessens-Wyndorps uit Zoersel ( 41 ptn  en  J & E Bleus uit Wellen ( 41 ptn) , dus een gelijke stand maar met verschillende coëfficiënten en als 3e E. Vitel uit Grugies ( 49 ptn)

In het driejaarsklassement was de 1e plaats voor Nouwen-Paesen uit Peer ( 128 ptn) vóór Gerard Ledoux uit Rollot (Fr – 134 ptn)) en Saya Gebrs uit Maastricht (Nl – 159 ptn)

Het vijfjaarsklassement was voor Alain Bavencoff ( verontschuldigd) die 323 ptn behaalde in 5 seizoenen, Marc Pollin was  2e ( 345 ptn) en L. Van Hoecke als 3e ( 342 ptn)

De Euro Diamond Pigeon Ranking 2012 met vooreerst de 4 winnaars van de “E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon” :

  • Marseille:  1e geklasseerde en “ E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon” voor Norbert Dekeyzer uit Etikhove, de 2e is Y. Deneufbourg uit Estinnes ( verontschuldigd )en 3e P & S Verbeek uit Naaldwijk ( Nl)
  • St Vincent : 1e geklasseerde en “E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon” voor Martin De Poorter uit Sluis ( Nl), de 2e plaats voor Theo Daalmans uit Elsloo en de 3e plaats voor De Jaeger-De Vylder uit Knesselare
  • Perpignan : 1e geklasseerde en “E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon “ voor P & S Saeytijdt uit Nederbrakel, de 2e plaats voor P & D Houfflijn uit Wortegem-Petegem en de 3e plaats voor S & C Neukermans uit Hacquegnies
  • Pau : 1e geklasseerde en “E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon” voor Henri Vanneste uit Feluy,de  2e plaats voor Paul Poppe uit Zele en de 3e plaats voor J & R Schlomer uit Monchengladbach ( Dl)
  • Barcelona : de 2e plaats voor P & S Saeytijdt, de 3e plaats voor G & J De Meulemeester uit Zulte en de 1e plaats plus algemeen winnaar van de E.D.P. met “Gouden Diamond Pigeon speld”  ontworpen door P. Wijnants plus  een ingekaderd kunstdiploma  voor Ferdy De Scheemaeker en Zoon uit Ooigem, tevens ook nationaal winnaar Barcelona ( B)


Winnaar Euro Diamond 2012: Ferdy De Scheemaeker & Zoon

Andere toegekende ereprijzen:

  • Voor G. Etuin uit Waverschain(Fr) , als 1e geklasseerde buiten de prijzen
  • Voor Hendrik Mortier uit Brugge als 1e geklasseerde arrond. Brugge
  • Voor Fr. De Jaeger als 1e geklasseerde v/h bestuur – ereleden en raad van ere
  • Voor Theo  Daalmans uit Elsloo als 1e geklasseerde v/d meerjarenleden

Tijdens het feestbanket konden alle aanwezigen genieten van de muzikale begeleiding door The Gipsy’s.  Zoals ieder jaar trouwens waren wij er getuige van een uiterst verzorgd en goed georganiseerd feestgebeuren geleid door F. Vanwildemeersch en geassisteerd door zijn bestuursleden plus  hun dames. Proficiat vrienden met jullie bijzonder geslaagd feest.