Rechercher

De Internationale Fondvereniging (I.F.V.) bracht hulde aan de laureaten 2012

Voor de 27e keer in het bestaan van de I.F.V. werden de kampioenen van het voorbije (fond)seizoen in een fraaie hulde betrokken. Deze huldiging vond plaats op vrijdagavond 30 november in de Salons “Ambassade” te Waregem.

Behalve die kampioenen werden ook nog een hele reeks ereprijswinnaars op de (inter)nationale vluchten naar voren geroepen. Met ruim 280 man aan tafel was de opkomst andermaal een groot succes. De bijeenkomst werd geopend door voorzitter Peter Allemeesch die allen welkom heette en ondermeer vertelde dat er voor ongeveer 10.000 euro verdeeld werd onder geldprijzen (pakweg 4200 euro) en naturaprijzen, deels dankzij de medewerking van diverse sponsors, waarbij de Firma Teurlings (duivenvoeders) wel het grootste part droeg, terwijl iedere aanwezige ook getrakteerd werd op een pak pannenkoeken geschonken door Peter en Ingrid Casteleyn (Lipcas).

Tussen de diverse gangen van het feestbanket werden de ereprijswinnaars en de kampioenen gehuldigd. De volledige lijst verscheen al uitgebreid in diverse duivensportpersorganen… We beperken ons daarom tot de topranking in de categorieën internationaal en nationaal voor oude, jaarlingen en jongen.

Kampioenschap Internationale vluchten:

1e Desmeyter-Restiaen
2e Chris Hebberecht  
3e P & S Saeytijdt
4e Jozef Vandenberghe 
5e Jos Devriendt

Kampioenschap nationale vluchten voor oude duiven:

1e Joël Verschoot 
2e R & X Verstraete 
3e N & F Norman

Kampioenschap nationale vluchten voor jaarlingen:

1e J & Fr. Vandenheede
2e Joël Verschoot 
3e Marc Pollin

Kampioenschap nationale vluchten voor jonge duiven:

1e Schoors-Dewaele 
2e Luc Demaesschalck
3e Jos Joosen

1e Algemeen Kampioen : Joël Verschoot

Bij de asduifwinnaars hadden we:

Zware fond oude: W.M.J.F. Boddaert
Fond oude: De Buck-Baele
Fond jaarlingen: J & F Vandenheede
Extra asduif zware fond jaarlingen: Chris Hebberecht
Fond jongen: Noël Claeys 

Laureaten in de Association International de Fond (competitie onder de Franse leden):

1e P & F Ledoux
2e Serge Oboeuf
3e Philippe Huyghe
4e Valère Gogniot
5e Eric Vanacker
6e Michel Dubois
7e A & V Pocholie

Ook  leden-nationale winnaars ontvingen bloemen: Jos Joosen (Montélimar) – Et. Meirlaen (Cahors) – F. De Scheemaeker (Barcelona) – J & G Comyn (Tulle jl ) – K  & R Platteeuw (Argenton oude) – J & F Vandenheede (Narbonne int. duivinnen)

Het werd zoals naar gewoonte een bijzonder fraaie huldiging der kampioenen en ereprijswinnaars die werd afgerond met nog heel wat danspasjes tot in de late... Aan het bestuur en de dames van de I.F.V. een hartelijk proficiat met jullie puike organisatie.