Rechercher

Belgische Verstandhouding – Entente Belge feest in grandeur

De grote droom van ieder fondfanaat is om ooit de prestigieuze titel van Algemeen Kampioen van de Belgische Verstandhouding-Entente Belge op zijn erelijst bij te schrijven. Deze grote eer viel in 2015 te beurt aan Team De Jaeger Freddy uit Knesselare.


Team De Jaeger Freddy met de Gouden Vleugelkoningin en Mevr Norman

Noem het loon naar werk, en de bekroning van drie fenomenale sportseizoenen, met titels als 1e Nat Asduif Grote Halve Fond KBDB 2014, een 1e Nat. Asduif Fond KBDB 2015, provinciale overwinningen, en overwinningen op lokaal vlak aan de lopende band. Team De Jaeger presteerde outstanding, en excelleerde tot op de allergrootste klassiekers van onze (inter)nationale duivensport.


Voorzitter van de Belgische Verstandhouding - Entente Belge: Filip Norman


Secretaris Belgische Verstandhouding - Entente Belge: Yvan Eeckhout

Feest in grandeur

Voorzitter Filip Norman en zijn bestuursleden van de Belgische Verstandhouding- Entente Belge (BV-EB) maakten er op zondag 13 december opnieuw een grandioze feestnamiddag van. Zoals steeds… ‘top’ qua organisatie en eerbetoon! De feestzaal Escoffier van de Salons Cortina zat weer afgeladen vol, met grote namen van topkampioenen die van heinde en ver naar Wevelgem waren afgezakt, waaronder een ruime delegatie Franse en Engelse liefhebbers.

De all-inclusive formule – waarbij het voorgerecht en nagerecht in buffetvorm worden gepresenteerd – die vorig jaar voor het eerst op het feestmenu stond, was weer een succes. Een formule waarvoor het bestuur van de BV-EB veel lof kreeg, wat tot grote tevredenheid stemt. Dat blijkt ook uit het grote aantal inschrijvingen, dat voor het tweede jaar op rij steeg, tot bijna 400 deelnemers.

Voorzitter Filip Norman hield zijn openingsspeech kort maar krachtig. Daarbij eveneens inspelend op de recente gebeurtenissen in Parijs. Enkele van zijn citaten:

Vandaag zijn we ongeveer 400 personen aanwezig op ons jaarlijks feest. Het getuigt van een warm hart voor onze vereniging.
Het sportseizoen 2015 was een moeilijk seizoen, vooral inzake lossingen. Gekenmerkt door één discutabele lossing vanuit Chateauroux. Dit had nooit mogen gebeuren. Voor de BV-EB verliep alles nochtans naar wens, we kenden geen slechte vluchten, en al onze vluchten kenden een goed  verloop. Wij staan garant voor een correcte manier van lossen, zonder risico. Al neemt de druk van buitenaf toe. Vandaar mijn oproep om front te vormen tegen mensen die alles anders willen, of alles anders zien. We mogen daar niet aan toegeven. Ik zeg, nooit met de BV-EB. We moeten dit oplossen via een betere communicatie, zowel vanuit het vak van de beleidsmensen en verantwoordelijken, evenals de KBDB.

We zijn vandaag 13 december, juist 1 maand na de tragische gebeurtenissen in Parijs. Zaken die de wereld beroeren, invloed hebben op ons dagelijks leven. Waar is het normbesef rond waarden als égalité, fraternité et liberté (gelijkheid, broederschap en vrijheid…)? Met onze duif als symbool voor vrede en gelijkheid. Laten we daarom 1 minuut stilte in acht nemen om deze tragische gebeurtenis en de slachtoffers  te herdenken.

Waarna voorzitter Norman iedereen smakelijk eten en een gezellige feestnamiddag toewenste. Waarop iedereen werd uitgenodigd voor het feestmaal en buffet. Tussen de gangen door werden de kampioenen uit 2015 in de bloemetjes gezet door Filip Norman en secretaris Yvan Eeckhout, waarvan volgende fotoreportage:


De Top -3 van het Algemeen Kampioenschap 2015
1. Team De Jaeger Freddy, 2. Meirlaen Etienne, 3. Pollin Marc


All-round kampioenschap 2015
1. De Meulemeester Gaby & Johan, 2. Mylle Roger, 3. De Keyzer Norbert


Prijs Norman-Vercauteren-Van Den Broucke 2015
1.Van De Walle Marc & Francky, 2. De Coster Noë, 3. Clicque Gino


Asduif 2015
1. De Saer Rudi & Antoine, 2. Pronckaert Gilbert & Julien, 3. De Coster Noë


Criterium der Azen 2015
1. De Meulemeester Gaby & Johan, 2. Pollin Marc & Geert, 3. Team De Jaeger Freddy


Internationaal Critreium - Belgicia De Weerd-Award 2015
1. Rezenthel Frères (Marck-Fr)


Winnende ploegen van de Zesdagen 2015
1. Houfflijn Patrick & Dimitri - Pollin Marc & Geert
2. De Coster Noë - Dr. Delhove Alain


De Nationale winnaars uit 2015 op de vluchten BV-EB

De kampioenen kregen stuk voor stuk de eer die hen toekomt, de omkadering van de Salons Cortina geeft extra klasse en stijl aan het gebeuren. De volksliederen van Franrkijk en Belgie - la Marseilleise en de Brabançonne - klonken meermaals door de luidsprekers, als eerbetoon aan de winnaars en als verbroedering van de aanwezige duivenliefhebbers uit de verschillende continenten.
Voorzitter Filip Norman, secretaris Yvan Eeckhout, hun bestuur en medewerkers, zorgden opnieuw voor een schitterende organisatie, met een feest dat tot in de puntjes verzorgd was en vlekkeloos verliep. Het feest van de BV-EB was kort en bondig gesteld opnieuw ‘af’! Waarvoor een pluim en felicitaties richting alle mensen van de organisatie BV-EB.

De uitslag van de kampioenschappen 2015


Het afvullen van de grote fles wijn in aparte karaffen voor bediening aan tafel


 

 

Commentaires

Langs deze weg een welverdiend proficiat aan het ganse team van de "Belgisch Verstandhouding - Entente Belge !
Het feest was er een om "U" tegen te zeggen. De kampioenen werden er naar waarde in de bloemetjes gezet en de spijskaart was rijkelijk gevuld en dat voor eenieders wil. Er kunnen geen misnoegden zijn met dergelijke opzet!

Wat me ten zeerste iets heeft gedaan is de daadwerkelijke aanpak waarbij landsgrenzen geen vat hebben. Ieder melker werd er naar zijn waarde geschat EN gerespecteerd, onafgezien de taal en wel voor wat hij in de Internationale wedstrijden heeft waargemaakt. Het was als het ware een grote en gezellige samenkomst van duivenvrienden uit alle hoeken van de windstreken.

In de volksmond zegge men om eerst de hand boven eigen hoofd te houden. Wel in Brabant mag er voorafgaand werk worden gemaakt om een eendrachtig en sterk Brabant te maken alwaar we momenteel in het Vlaamse en Waalse gedeelte zijn gesplitst. Wij melkers, sportvrienden onder mekaar hebben daar geen boodschap aan. Vetes van vroeger bijleggen en het gezond verstand gebruiken om de toekomst van de duivensport in Brabant gerichter aan te pakken, zonder eigen belang maar ENKEL in het belang van de DUIVENSPORT! Daar moeten we voor gaan.
Als laatste wens ik nog een historisch en bewezen gezegde uit te roepen met name "Eendracht maakt macht!" & "l'Union fait la force!"
Dat men bij deze wijze woorden maar even blijft stilstaan!

Joossens Rudi

Proficiat aan iedereen maar vooral aan Roger Wits, hij nestelt zich weer eens tussen de grote mannen. Ge moet het toch maar doen. Heb voor de ééndaagse fond meerdere jongen op mijn kweekhok, van Roger en het moet gezegd, echte pareltjes!