Rechercher

Marseille (int.) 2015

Vainqueur national Angleterre vieux: Hales David (Hockley)
Le Vainqueur national Angleterre de Marseille dans la catégorie "vieux" est Hales David (Hockley).
Le pigeon a été constaté le samedi à 10:54:32 h après un concours de 1025.36 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 751.438 m/min.


Annonces: Angleterre National, Vieux
Cliquez ici pour Marseille (int.) 2015: Annonces: Angleterre National, Vieux.
Le vainqueur est Hales David.


Cliquez ici pour le résultat.
Vainqueur national Allemagne vieux: Thomann-Spitzbarth (Walsheim)
Le Vainqueur national Allemagne de Marseille dans la catégorie "vieux" est Thomann-Spitzbarth (Walsheim).
Le pigeon a été constaté le vendredi à 15:37:47 h après un concours de 680.99 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1266.29 m/min.


Vainqueur national France vieux: Descamps Yves (Beuvry La Forêt)
Le Vainqueur national France de Marseille dans la catégorie "vieux" est Descamps Yves (Beuvry La Forêt).
Le pigeon a été constaté le vendredi à 18:41:11 h après un concours de 840.488 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1165.43 m/min.


Résultat officiel: France National, Vieux
Cliquez ici pour Marseille (int.) 2015: Résultat officiel: France National, Vieux.
Le vainqueur est Descamps Yves.


Cliquez ici pour le résultat.
Vainqueur international femelles: Martens Lei (Elsloo, Pays-Bas)
Le Vainqueur international de Marseille dans la catégorie "femelles" est Martens Lei (Elsloo, Pays-Bas).
Le pigeon a été constaté le vendredi à 17:01:21 h après un concours de 874.327 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1407.14 m/min.


Vainqueur international vieux: Martens Jos (Stein, Pays-Bas)
Le Vainqueur international de Marseille dans la catégorie "vieux" est Martens Jos (Stein, Pays-Bas).
Le pigeon a été constaté le vendredi à 16:59:37 h après un concours de 874.464 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1411.3 m/min.


Vainqueur national Belgique vieux: Sauce Denis (Neufchâteau)
Le Vainqueur national Belgique de Marseille dans la catégorie "vieux" est Sauce Denis (Neufchâteau).
Le pigeon a été constaté le vendredi à 15:39:11 h après un concours de 750.03 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1391.05 m/min.


Premier pigeon annoncé
La première annonce a été ajoutée sur PIPA.
Cliquez sur “Radar” pour voir où le pigeon a été constaté. Vous pouvez trouver un relevé de toutes les annonces sous "Annonces".
Lâcher à 06:40 CEST
Conditions météo durant le lâcher: ciel bleu, pas de vent, clair

Si vous souhaitez suivre le concours en live, vous pouvez vous rendre sur la page "Annonces" où vous verrez une liste de toutes les arrivées ajoutées sur PIPA. En cliquant sur "Annonces", vous pouvez cliquer sur "Radar" afin de prendre connaissance de la localisation géographique des arrivées..
Cartes météo
Prévisions météo: averses localement orageuses, vent variable

Nombre de pigeons

10.238 pigeons participeront à Marseille cette saison.

Informations générales

Commentaires

bonjour quel est la distance minimum pour jouer se concourt ?????

JARRIVENT PAS A TROUV2 LES DISTANCE MINIMUM POUR JOUER LES CONCOURT INTER ??? VOUS AVEZ UN LIEN ,??

Bonjour Monsieur,

Normalement vous pouvez trouver ces informations sur les sites des organisateurs des concours.

Salutations sportives,

Nicholas
PIPA

la réponse pour MARSEILLE est ci dessus en bas des infos sur le concours distance minimale 675 KM
CORDIALEMENT

Nog iets meer dan 2000 duiven hier. Stop met die onzin en de versnippering van de inrichtingen.
Beperk de wedstrijden en zorg dat er terug meer duiven per wedstrijd zijn.

Reeds jaren zegt men dat er teveel wedstrijden zijn en telkens komen er nog bij.

Het aantal liefhebbers daalt, het aantal duiven ook en toch gaat het aantal wedstrijden de hoogte in. Waar is de logica ? In de portemonnee misschien ?

Mag ik er ten slotte ook op wijzen dat voor een handvol duiven in de lokalen, weer eens de vrijwilligers moeten uitrukken om dit alles in goede banen te leiden, inkorven, aanmeldingen, binnenbrengen enz....?

Dus : "back to basics" : terug naar de kalender van pakweg 10-15 jaar geleden en schrap de nationaals die onvoldoende duiven aantrekken (ook de internationaals)

Beste,

Van al de andere vluchten schrijft per inkorf bureel hoeveel duiven er zijn ingekorfd waarom nu juist het aantal per land?

Vr. Gr.
Pierre

Ben het voor de volle honderd procent eens met hetgeen Frans hierboven aanhaalt. Zou het niet beter kunnen verwoorden en meen dat hij de tolk is van hetgeen momenteel onder het liefhebbersheir leeft. Gisterenavond bij een frisse pint was het gespreksonderwerp nummer een bij de inkorving voor Jarnac te Zottegem. Wekelijks lokaal spel tegen een habbekrats duiven wegens het overaanbod van nationale vluchten voor tegelijkertijd oude en jaarlingen. Je zal maar als vrijwilliger-werker in de maatschappij,en dit tot hun grote frustratie ,aanwezig dienen te zijn tot een stuk na middernacht (ophalen van de duiven). Morgen is het immers voor de meesten onder hen terug werkendag. Er is niet alleen de nodeloze kost voor de maatschappij maar ook het inboeten op familiaal vlak voor de werkers en dit gedurende menige dagen per week .Er is zowel bij de kleine liefhebber alsook "de prof" de schreeuw tot terugkeer naar het traditionele programma met eventueel nog schrapping van een aantal vluchten. Dit zou terug soelaas en zuurstof geven aan "melker en duif". Wie weet nu nog wie voor veertien dagen een nationale overwinning heeft behaald? Met andere woorden gezegd , de devaluatie van een nationale overwinning, of het economisch principe van vraag en aanbod. Volgens insiders geraakt men de nationale overwinnaars aan de straatstenen niet meer kwijt! Om nog maar niet te spreken van de waarde van een overwinning nationaal in de zone tegen een handvol duiven. Of zoals Frans zegt en schrijft "Back to basics" please! Hopelijk vind deze klaagzang gehoor bij de bondsleiding en koppelen ze er de gepaste maatregelen aan vast na een welgemeende periode van bezinning!

Luc,
dank voor de steun en inderdaad, het inkrimpen en rationaliseren van de nationaals (maar ook van het totaal aanbod) zou een opwaardering van onze sport en dus van melker en duif betekenen.
Nu is het van "13 in een dozijn"
Hopelijk komt er een 'lobbymachine' op gang, maar jammer genoeg moeten we rekening houden met de inrichters die de lakens uitdelen en de profijten incasseren. (en dat ze niet zeggen dat ze erbij 'inschieten', indien zo, zouden ze wat al te graag minder organiseren.

Er zijn 7 internationale vluchten. Dat betekent 2 maand met de duiven spelen.
Als er teveel vluchten zijn, ok dat kan, maar waarom dan niet posten bij die vluchten?

En voor de lokalen en helpers. Misschien kan men eens beginnen met afspraken te maken. Het moet toch mogelijk zijn om ofwel samen te spelen, ofwel om beurt vluchten in te korven. Ik denk dat de liefhebbers daar geen bezwaar tegen hebben.

675km

bravo et beaucoups de professionnalisme. Monsieur Stoclet, certain devrait en prendre de la graine car vous respectez le bien-etre animal et surtout vos participant avec un laché matinal à 6h40 (surtout vous ne chercher pas à favoriser une région comme certains organisateurs voire argenton et la souterraine ) bonne chance pour votre organisation.

De zeven marathonvluchten hebben zeker hun bestaansrecht maar 136 westvlaamse duiven inkorven in 4 lokalen is verre van rationeel. Nu het kan nog erger ... lokaal Ninove met 2 ingekorfde Marseille-vliegers ... en zo zijn er nog met minder dan 10 ingekorfde duiven.
We hebben er zelf 2 Pau-vliegers inzitten (momenteel al vliegen) dit tegen alle logica van ligging en windrichting in.
Gut flug aan alle deelnemers.

Pascal vs mag ik je vragen waar jij je informatie haalde dat Ninove 2 duiven inkorfde ? Voor de juistheid Ninove korfde 13 duiven in voor Marseille.

Het kan inderdaad rationeler. Eenvoudige maatregel: twee jaar na elkaar geen 50 duiven in een lokaal is verplicht samenspelen met ander lokaal.
Pascal succes na Pau een Marseille, zo ontdek je inderdaad duiven voor de zware fond.

Website van de organisator CFW : Ninove 2, Beerse 8, K o/d Bos 9, Lessen 10 ...
Ik kan maar aflezen wat daar staat.

Peter vs, nu begrijp ik waar die 2 vandaan komt -> er zijn er dus 13 ingekorfd waaronder 2 duivinnen. Niettegenstaande blijft het dus weinig.

Hartelijk gefeliciteerd provincie Limburg
de overwinning vandaag is enorm !
van harte gefeliciteerd J. MARTENS - L. MARTENS - FR. HEYNEN

Jaloezie , afbreken enz bla bla

Proficiat Jos en Lei ... een diepe buiging van respect is hier wel op zijn plaats !!
Wat geeft ons clubje haar visitekaartje af op deze Marseille ... twee internationale winnaars ... geweldig !!!
Geniet er met volle teugen van ... tot binnenkort.

groeten

Als we nu eens en minimum inleg per duif zouden doen b.v.b. 15 € , dan zijn de gelukvogels al uitgeschakeld , maar wat niet wegneemt dat de winnaar een goede duif is maar ik krijg nu al bakken kritiek op mijn nek want 20€ lidgeld is te veel

Theo, En wat als men op jou favoriete vluchten het inkorfgeld 15 Euro per duif gaat maken?

Meneer Leo Kouters , ik zet meer gemiddeld per duif , en nu jij weer

félicitation a toi denis une très belle victoire pour un petit amateur par le nombre de pigeons mais un très grand par le talent du colombophile bruno renaux ochamps

Meneer Theo Elsen, Bent u geen liefhebber maar in plaats daarvan een geldspeler misschien?