Rechercher

Valence 2014

Résultat officiel: Belgique National, Vieux
Cliquez ici pour Valence 2014: Résultat officiel: Belgique National, Vieux.
Le vainqueur est Vanbrabant Gerard.


Cliquez ici pour le résultat.
Résultats nationaux et zonaux en ligne
Vainqueur national Belgique Vieux: Vanbrabant Gerard (Nieuwerkerken)
Le vainqueur national Belgique de Valence dans la catégorie "vieux" est Vanbrabant Gerard (Nieuwerkerken).
Le pigeon a été constaté le samedi à 13:09:23 h après un concours de 659.827 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1652.11 m/min.


Photos: Kris Jacobs
Alain Hoornaert (Wancennes, BE) perd sa victoire nationale de Valence

Comme Luc & Maurice De Laere, Alain Hoornaert de Wancennes perd sa victoire nationale. Il constatait son pigeon à 12:14:21h et son bague de contrôle à 12h59.

Premier pigeon annoncé
La première annonce a été ajoutée sur PIPA.
Cliquez sur “Radar” pour voir où le pigeon a été constaté. Vous pouvez trouver un relevé de toutes les annonces sous "Annonces".


Lâcher à 06:30 CEST
Conditions météo durant le lâcher: ciel bleu, vent du sud-est, clair

Si vous souhaitez suivre le concours en live, vous pouvez vous rendre sur la page "Annonces" où vous verrez une liste de toutes les arrivées ajoutées sur PIPA. En cliquant sur "Annonces", vous pouvez cliquer sur "Radar" afin de prendre connaissance de la localisation géographique des arrivées..
Cartes météo
Prévisions météo: ensoleillé, chaud, vent du sud-sud-ouest

Nombre de pigeons

6445 pigeons sont enlogés pour le nouveau concours national de Valence, qui remplace Montélimar. En 2013, 5952 pigeons ont été lâchés à Montélimar.

Commentaires

Beide liefhebbers denkelijk verrast door de hoge snelheden en niet aan het letten op de duiven.
Hafo maakt maar 1300mpm in Limburg ... dan chateauroux 1800mpm.

Erg jammer voor deze liefhebbers!!!

Erg jammer dat dit in de duivensport in België mogelijk is.

achterlijke KBDB regel
Het beste paard verdient de haver!

Vervalsing van de marktwaarde van de betrokken duiven.
Zo zie ik dat.
Georget

ze verdienen geld met hopen en kunnen nog geen oog instaleren aan inloop van spoetniek die alarm doorheeft naar gsm of in huis bij aankomst van een duif ( als je nationale speelt is dat geen luxe )

ik ben ook voor het afschaffen van dat onozel reglement. maar dat het nog altijd zo is moeten wij het respecteren van laer en hoornaert zijn geen beginnelingen in duivensport dus hun Eigen fout wat jammer is. ik te minstens als ik nationaal speel heb mij kontrole klok paraat staan met potlood en papier. en denk de meeste van ons ook. wat mij wel niet ontsnapt is dat dit te laat kontroleren de laatste jaren nog voorgekomen is op de nationaals. is me te gek en nu weer 2 winnaars maar mee nemen .

Flip65, wat voor een belachelijke opmerking geef jij nu ? Wat heeft dit met dit artikel te maken ? Het lijkt eerder dat je jaloers bent op iemand ? Is dat misschien ook zo ?

Waarom jaloers ik ken De laere luc zeer goed ik zie luc elke week ik vind het zelfs jammer maar dat is de oplossing een alarm als de controle blijft nooit meer verast
Hij speelt zeer goed het zal niet op een euro minder aankomen denk ik om dat te instaleren
(als je nationale speelt is dat geen luxe )
LIMA BEL EENS IK ZAL JE HET EENS UITLEGGEN MET HANDEN EN VOETEN 056-612182
Bij ons op het werk staan 1000 zulke ogen en dat is ook om een alarm te melden

Flip65, als je ook een alarm hebt dat een duif meld is ze nog steeds niet gecontroleerd hé ! En daarom werden er gisteren 2 Nationale zeges verspeeld omdat deze liefhebbers geen controle van hun duif "op tijd" deden ! Als ze nog een alarm hadden zoals jij beweerd zagen ze alsnog de eerste prijs Nationaal aan hun neus voorbij gaan ! Oké, als je een duif thuis krijgt voor de 1 ste nationaal ben je zo wie zo al nerveuzer dan dat je laat bent maar als het regelement zegt dat je binnen die bepaalde tijd moet controleren is dat voor iedereen zo ! Dat doet niets af aan die duif haar prestaties want die heeft er voor gevlogen ! Voor mijn part afschaffen die controle gummi's maar daar heb je ook weer zowel voor als tegenstanders van. Bij mij ging het er dus over dat het alarm wat jij zegt ook geen 1 ste prijs Nationaal opgeleverd zou hebben.

lima

Waren ze al op het hok ( waren ze al aan het wachten op de duiven )
Als dat niet zo was kan een alarm werken ik heb het ook al gehad dat er een paar duiven op het hok zaten van clermont lokale vlucht maar de plaat was al in werking dat maakt niets uit daar moet je geen controle hebben
Dat zal wel de reden zijn dat ze te laat waren een melker als luc de laere zal dat niet vergeten de controle dat denk ik toch

Philippe, ik ga er toch van uit dat als je duiven mee hebt op een Nationale vlucht dat je toch ook op de duiven let die moeten komen. Enfin, zo doe ik dat toch. Vooral omdat je weet als je Nationaal speelt controle moet doen van je eerste oude en eerste jaarse duif. Als je het artikel goed gelezen hebt zie je dat zij 17 minuten na aankomst van hun duif de controlegummi geconstateerd hebben. Waarschijnlijk zijn die mensen verschrokken geweest en zijn zij door de emoties gewoonweg vergeten te constateren. Ik vind het voor hen zeer spijtig dat je op deze manier de eerste Nationaal aan je neus ziet voorbij gaan want ik zeg het nog eens : dit duifje heeft voor de kop gevlogen ! Ik ben ook voorstander om het af te schaffen maar er zijn zowel voor als tegenstanders van. Maar als ze de controle willen behouden om het frauderen tegen te gaan denk ik dat het toch weinig zin heeft want wie wil frauderen doet dat toch ! Dat is net hetzefde als je huis super beveiligen. Als ze bij je binnen willen zijn komen ze toch hoor want dan wachten ze je op, zetten een revolver tegen je kop en gaan met jou mee naar binnen. Erg als je op deze manier de eerste prijs Nationaal moet afgeven ! Maar zo lang het regelement in de boeken staat moet het ook door iedereen toegepast worden.

lima

maak je eens bekent

Philippe (flip65), iedereen op het forum kent mij hier en jij niet ? Mario is de naam. Waarom wil je weten wie ik ben ? Ik weet toch ook wie jij bent.