Rechercher

Châteauroux I 2014

Résultats zonaux provisoires sont en ligne
Résultat officiel: Belgique National, Yearlings
Cliquez ici pour Châteauroux I 2014: Résultat officiel: Belgique National, Yearlings.
Le vainqueur est Vergotte Astere.


Cliquez ici pour le résultat.
Résultat provisoire: Belgique National, Vieux
Cliquez ici pour Châteauroux I 2014: Résultat provisoire: Belgique National, Vieux.
Le vainqueur est Dobbelaere Philippe.


Cliquez ici pour le résultat.
Luc & Maurice De Laere (Anzegem, BE) perdent leur victoire nationale de Châteauroux I vieux

Luc & Maurice De Laere d’Anzegem constataient leur vieux à 11:15:28h mais ils n'ont pas constaté le bague de controle pendant les 10 minutes. Ils l’ont constaté 17 minutes plus tard et pour ça ils perdent leur victoire nationale.

Vainqueur national Belgique Vieux: Dobbelaere Philippe (Olsene)
Le vainqueur national Belgique de Châteauroux I dans la catégorie "vieux" est Dobbelaere Philippe (Olsene).
Le pigeon a été constaté le samedi à 11:20:34 h après un concours de 475.261 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1823.95 m/min.


Photos: Kris Jacobs
Vainqueur national Belgique Yearlings: Vergotte Astere (Aalter)
Le vainqueur national Belgique de Châteauroux I dans la catégorie "yearlings" est Vergotte Astere (Aalter).
Le pigeon a été constaté le samedi à 11:31:55 h après un concours de 491.655 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1808.11 m/min.


Photos: Kris Jacobs
Premier pigeon annoncé
La première annonce a été ajoutée sur PIPA.
Cliquez sur “Radar” pour voir où le pigeon a été constaté. Vous pouvez trouver un relevé de toutes les annonces sous "Annonces".


Lâcher à 07:00 CEST
Conditions météo durant le lâcher: ciel bleu, vent du sud-ouest, bonne visibilité

Si vous souhaitez suivre le concours en live, vous pouvez vous rendre sur la page "Annonces" où vous verrez une liste de toutes les arrivées ajoutées sur PIPA. En cliquant sur "Annonces", vous pouvez cliquer sur "Radar" afin de prendre connaissance de la localisation géographique des arrivées..
Cartes météo
Prévisions météo: nuageux, éclaircies, chaud, vent du sud-sud-est

Nombre de pigeons

Au concours 2014 de Châteauroux, 39835 pigeons, dont 18204 vieux et 21631 yearlings, participeront. L'année passée, 41912 pigeons ont été enlogés pour ce concours.

Commentaires

Dus de beste duif wint niet alhoewel het onomstotelijk vast staat door de elektronische constatatie dat ze de snelste was en dit door een menselijke fout van 7 min.....oh my god....ik zou het mezelf nooit vergeven ....

proficiat aster een groot melker met een prachtige kolonie duiven

Dag Luc & Maurice, wij begrijpen maar al te goed jullie grote ontgoocheling vandaag. Jullie zijn de morele winnaars vandaag want het elektronisch constateren liegt niet ! Wijzelf missen vandaag de 4e nationaal en een 2e duif bij de jaarlingen in de top 50 nationaal met hetzelfde probleem . Duiven elektronisch geconstateerd om 11.37u en 11.52u maar de controle gummy pas 25 min later geconstateerd. Wij waren Fontenay gaan kijken bij J&D Dhanyns en die deden 1380 m/min. Wie had er ooit gedacht dat ze dan 1800m gingen vliegen! Er schort echt iets aan het systeem want nu komt ons 3e en 4e aangekomen duif voor de eerst 2 gekomenen omdat deze wel binnen de 10 min aangemeld waren. We herinneren ons ook nog een gemiste nationale overwinning van R&X Verstraete een aantal jaar geleden op Chateauroux door hetzelfde probleem. We begrijpen wel dat het reglement moet nageleefd worden maar we vinden het jammer voor jullie en onszelf. Lannoo Maxim , Georg en Filip.

Jullie zijn de morele winnaars vandaag want het elektronisch constateren liegt niet !ja man 17 min later was er niemand thuis dan ????????????????

Alvast proficiat aan Dobbelaere Philippe (Olsene) toffe gast

Blondeel philippe
Waregem

Vooral de mensen op de kortste afstanden zijn de klos als de arriverende duiven veel en veel vroeger thuis zijn dan verwacht.
Gelukkig hebben de duiven in NL geen gummiring ter controle aan, want anders waren er diversen vandaag ook de klos. Wijzelf waren op onze post, omdat we doorkregen dat de "Belgen" zo hard vlogen en wij hebben de kortste afstand van de hele afdeling! Ik waarschuwde een dorpsgenoot toen wij geklokt hadden en die ging snel op het "kastje" kijken en zag dat hij op dezelfde tijd geklokt had als wij. Maar hij speelt 1500 m verder en wint het dus terecht. Zo het er nu uitziet zijn dat keivroege duiven in het NPO-concours, zeg maar in de zone-uitslag.

Jammer dat winnende duiven de dupe zijn van de (ouderwetse) reglementen aangaande het constateren van een gummiring.....

Het systeem is totaal verouderd in België. In Nederland is een gummi onnodig, in Nederland mag men buiten gewoon op de valplank constateren. Bij internationale wedstrijden worden de nationale reglementeringen toegepast, hetgeen dus in feite oneerlijke concurrentie teweeg brengt. Heb dit maar eens aan de hand, een nationale overwinning verspelen. Zelf verloor ik vorig jaar een 74e nat. op 19.303 jonge duiven Argenton, door een verkeerde gummi te klokken (een laatkomer van Bourges de gummi uitgedaan). Ja, ik heb mijn les nu ook geleerd. De electronische klok gaat 's morgens onmiddellijk aan, ik heb me een sms meldingssysteem gekocht, en ik kijk naar de kleur van de gummi bij het inkorven. Ik heb met deze mensen te doen, maar wens de winnaar ook succes want volgens de huidige reglementering is het de juiste winnaar.