Rechercher

Argenton I 2014

Résultats nationaux et zonaux en ligne
Résultat: Belgique National, Yearlings
Cliquez ici pour Argenton I 2014: Résultat: Belgique National, Yearlings.
Le vainqueur est Regnier Guy & Michael.


Cliquez ici pour le résultat.
Résultat: Belgique National, Vieux
Cliquez ici pour Argenton I 2014: Résultat: Belgique National, Vieux.
Le vainqueur est Saatdüzen Saban.


Cliquez ici pour le résultat.
Vainqueur national Belgique Yearlings: Regnier Guy & Michael (Pesche)
Le vainqueur national Belgique de Argenton I dans la catégorie "yearlings" est Regnier Guy & Michael (Pesche).
Le pigeon a été constaté le samedi à 16:21:01 h après un concours de 441.4 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1758.45 m/min.


Vainqueur national Belgique Vieux: Saatdüzen Saban (Tessenderlo)
Le vainqueur national Belgique de Argenton I dans la catégorie "vieux" est Saatdüzen Saban (Tessenderlo).
Le pigeon a été constaté le samedi à 17:32:28 h après un concours de 563.079 km, c'est à dire à la vitesse moyenne de 1746.16 m/min.


Premier pigeon annoncé
La première annonce a été ajoutée sur PIPA.
Cliquez sur “Radar” pour voir où le pigeon a été constaté. Vous pouvez trouver un relevé de toutes les annonces sous "Annonces".


Lâcher à 12:10 CEST
Conditions météo durant le lâcher: bleu à très bleu, vent fort, vent d'ouest, bonne visibilité

Si vous souhaitez suivre le concours en live, vous pouvez vous rendre sur la page "Annonces" où vous verrez une liste de toutes les arrivées ajoutées sur PIPA. En cliquant sur "Annonces", vous pouvez cliquer sur "Radar" afin de prendre connaissance de la localisation géographique des arrivées..
Nombre de pigeons

18266 pigeons, dont 8297 vieux et 9969 yearlings, participeront au concours Argenton I. En 2013, 38791 pigeons ont été enlogés.

Cartes météo
Prévisions météo: vent plutôt fort, nuageux, pluie faible, vent du sud-ouest

Commentaires

lees ik dit goed ? - 20 000 ? Surprised

scheelt bijna niks 18000 nu tegen 39000 vorig jaar zomaar 55% minder ,KOMT OOK DOOR lIMOGES EN Sint Vincent,wie organiseerd nu en Limoges en Argenton op een dag,belachelijk gewoon

Is grotendeels het gevolg van de 4 nachten mand van Gueret. Bovendien is het best mogelijk dat het nu opnieuw 3 à 4 nachten mand worden. En er is een week later ook nog La souterraine.

heel dat fond gedoe afschaffen , de bewijzen zijn er .
Is een minderheid belangrijker dan de grootste groep de vitesse spelers ?????

Hopelijk valt het weekend mee of hebben de hollanders toch gelijk .

komen zeker lossingsmogelijkheden vandaag.De regnzone trekt zeer snel van west naar oost wat goed nieuws is.

Vaststelling : elk jaar minder liefhebbers maar elk jaar meer vluchten
Overladen programma is de oorzaak van de achteruitgang in het aantal duiven op de nationaals.
Dit weekend : 4 nationaals waaronder 3 voor jaarlingen, vorige week ook e, volgende week ook. Endan verschieten ze dat het spel achteruit gaat?
Nog niet zo lang geleden was het zelfs Narbonne verboden wegens te ver. Nu hoeveel fondvluchten voor jaarse ????Elke week opnieuw .
Wanneer gaat in Halle hunnen euro eens vallen of is het de bedoeling om alles naar de kloten te helpen ???
Meerderheid zijn inderdaad nog altijd de vitesse spelers. Maar is daar alles ok : Hoeveel lossingsuren per lossingsplaats ?? Hoeveel lossingsplaatsen ?? Mogen we eens weten bv: in de oostenlijn hoeveel duiven er per lossingsplaats en lossinguur gelost worden ,,Binnenkort lossingen per gemeente of per parochie
Tabula rasa en mensen die een kordate beslissing durven te nemen: maar ja, aan de huidige situatie zal wel iemand geld verdienen zeker

Denk dat het nu moet gebeuren of anders wordt het maandag ...of dinsdag;

Mooi weer te argenton,alsmaar beter wordend weer op de vlieglijn.
Wat wordt het???????????

Waarom nu Argenton lossen ?
Om 12u10 al en pas om 13u48 op teletekst plaatsen!
Regent het dan niet in België of op de vlieglijn?
Vervins, Nanteuil, Sezanne, Sourdun, Lorris, allen uitgesteld en die liggen toch duidelijk op de vluchtlijn? Of misschien niet op deze van Oost en West Vlaanderen!
Ze gaan het nooit of te nimmer leren.

LOS ZOTTEN OP GROTE SCHAAL !!! Proberen jullie de blunders van verleden week goed te maken voor de mensen van de vlaanders???? OVV NEEM DIE HUN VERGUNNING MAAR AF !!!!!

Daar ik vorige week nog “milt” was voor de OVV en sprak over 1 wedstrijd ontnemen volgend seizoen, ben ik dat nu iets minder … tweede maal rode kaart in twee weken tijd, een schorsing à la Suarez lijkt hier aan de orde.

Vorige week haalde het OVV nog wat punten door het knap uitstellen tot maandag (ook al duurde dat wel tot zaterdag middag …) maar gingen ze faliekant in de fout met de verzorging van de duiven. Sinds mijn reactie op PIPA en Facebook kreeg ik 100-en mails en telefoons van misnoegde liefhebbers die mijn mening deelden. Gisteren op de PIPA BBQ kwamen liefhebbers als Albert Derwa etc ook nog hun beklag doen over de erbarmelijke thuiskomst van de Gueret duiven (enkel Dhr. Louis Van Riet blijkt van dit euvel gespaard te zijn gebleven en kreeg geen enkele duif onderkomen en ondervoed thuis).

Nog geen week later zorgt het OVV weer voor onthutste reacties bij de liefhebbers. Argenton lossen om 12:10, dit terwijl Sourdun, Sezanne, Vervins reeds uitgesteld is tot morgen. Toegegeven, de kaarten zijn eerder positief als negatief, maar toch blijft het een GOK. Het kan straks alle kanten uit …
Zij die een paraplu of een anorak hebben meegegeven zullen de winnaars zijn.
Waarom niet gewoon deze ochtend beslissen “Argenton uitgesteld tot maandag” … of nog een stap verder, waarom donderdag geen tweet de wereld in sturen om de duiven van Argenton vrijdag in te manden met als doel een lossing op zondag/maandag … Waarom risico’s nemen als het niet nodig is.

En dan nog de grootste frustratie … voor het eerst in een eeuw staan de Rode Duivels in de kwart finale, het ganse land en ver daarbuiten loopt “warm” voor onze “duivels”. De oranjegekte van onze noorderburen verbleekt gewoon ten opzichte van de duivelgekte. Iedereen heeft (oké had) wel plannen om om 18u de Belgen aan te moedigen en te zien hoe Van Buyten de Belgen op voorsprong brengt en hoe Lukaku vervolgens Argentinië de doodsteek geeft, gevolgd door een ongeziene buffelsprong van onze vriend Wilmots. Wel, deze “once in a lifetime” match wordt ons ONTNOMEN door het OVV. De Belgenvlaggen op de wangen van de “kinders” lopen uit van de tranen, want ze moeten thuis blijven van het grote volksfeest, papa moet immers duiven klokken … met dank aan … juist wederom het OVV.

Het OVV is een organisatie zonder hart, zonder enig gevoel of medeleven voor mens noch dier.

Allemaal overdreven zegt u ? Wel, de 20 000 duiven die u minder heeft zijn het duidelijkste signaal dat de liefhebbers het beu zijn …

Weer de moed wat dieper in de schoenen, maar toch nog steeds onvoorwaardelijk vertrouwen in Dhr. Schreel & Dhr. Van Bockstaele.

Sportieve groeten

Ulrich Lemmens

Ulrich, well said....

Success to all participants!
www.derbyarona.com

theo: hoe kan je nu zeggen dat de vlaanders bevoordeligd worden???

ULRICH JE WEET TOCH MET WELKE WAGENS GUERET GEVOERD IS ALLE DUIVEN IN BACHE WAGENS EN DIE VAN DE OVV IN HUN CABINEEXPRESS MET LOPENT WATER EN DEZE WEEK ARGENTON VAN TZELFDE BROEK EEN LAKEN GROETJES UIT DAMME

Lossing lijkt inderdaad niet verantwoord.
Eén voordeel : de duiven moeten niet langer in die metalen strontbakken zitten

Is dat al dat je zeggen kan Jan?, Hier bij ons zit de lucht dicht en het is aan het regenen, waar het in de vlaanders mooie opklaringen zijn, een tekeningetje maken Jan ???? Ik hoop natuurlijk dat je ongelijk hebt, maar dat neemt niet weg dat ik en ik denk vele anderen vinden dat er niet gelost mocht worden. Hopelijk valt het overal mee. Theo

Schandalig gewoon je moet al een groot kieken zijn om duiven te lossen in zo een weer maar ja die van de Vlaanders zitten natuurlijk goe daar is alles open terwijl het in Limburg pot dicht zit en pijpenstelen regent stommeriken

Duiven komen met 100 km per uur naar huis, wat is het probleem dan nog.
Limburg heeft zich weer in de loeren laten leggen, door de npo, die nergens geen verstand van hebben.
niks aflassen gewoon gaan,krijgen de vracht toch flink betaald.

idd zelfs st vincent 1400 m/m

Adriaan

En waar zitten de vroege duiven ??????????????????????????????????????????????????????????

Waar zitten de Vlaanders met hun 7700 duiven ? In limburg zeker bij die 2016