Rechercher

Pigeon fancier from Drent (Holland) teaches Mike Tyson the tricks of the trade

Pigeon fancier Gert Jan Beute from Wilhelminaoord is heading for New York this December to help out ex-boxing legend Mike Tyson, who has found his new vocation in pigeon sports.

Beute is known worldwide as a guru when it comes to racing pigeons. The old world champion heavy weight boxing asked Beute to take a look at his pigeons and to judge whether there are some potential top birds among them. "Pigeon sports over there is running behind when you compare it to Holland or Belgium", Beute explains. "They want to use my expertise to improve their pigeon's performances."

Beute says he's not scared of Tyson, who once bit off an opponent's ear during a boxing match. "He's known worldwide as an evil guy. But amongst his pigeons he's really peaceful. Of course, I'll have to watch my words", Beute jokingly says.

Discovery Channel is currently broadcasting a show about Tyson's experience with racing pigeons. "It's good for the sport, so it loses some of its dusty image", Beute says.

Click on the image below to watch the video:

Source: rtv drenthe

Commentaires

hahaha Wink

Ik moet altijd zo enorm lachen om deze duivengoeroe. Nee, niet uitlachen, maar gewoon heerlijk ontspannen lachen om zijn eigen dunk. Soms zou ik willen dat ik zijn duivenkennis en drive heb, want dan lacht het leven je ogenschijnlijk elke dag toe. Maar aan de andere kant: adel verplicht..! Dus als hij hier op Pipa roept: "Uhhh Van Hove, kom maar is een jd halen..!" Om daarna een ijzige radiostilte in te lassen van nu al meer dan 1,5 maand. Dan denk ik...uhhh adel verplicht. Maar ondanks mijn soms scherpe kritiek op deze inmiddels wereldbekende goeroe, blijf ik toch de zonnige kant van deze olijke man uit Drente...? Ik altijd maar denken, dat hij een regelrechte soortgenoot van mij was. Want ik ben van Friesche afkomst.

Nee, alle gekheid op een stokje. Gert Jan Beute is als duivengoeroe soms een geweldig uithangbord voor onze tanende sport. Ofwel, je bent voor GJB. Of je bent tegen.. Ik houd het maar ergens op het midden: ik ben tegen hem als hij schrijft dat sommige duivensporters en schrijvers een soort van kankergezwel zijn, die uit de hedendaagse duivensport moeten worden weggesneden.

Maar ik ben absoluut een voorstander van GJB als hij niet te beroerd is om zovele jeugdleden en ouderen te helpen aan goede duiven en goede raad. Ofwel: hij doet ook heel veel goede dingen voor onze aflopende duivensport.

En tegen GJB persoonlijk zou ik willen zeggen: ik zit niet echt te wachten op je aanbod, maar als je het echt meent. Dan kom ik hem persoonlijk afhalen. Dan neem ik een herstarter mee. En dan mag je hem vertellen, wat jij ziet als een goede jonge duif. Want naar mij wil hij niet luisteren..Smile

De hartelijke groeten,

Rob van Hove, Nieuw Scheemda (Groningen)

Hello Gert-Jan,

Did you guys watch Taking on Tyson. Mike's rival Joe Green is a real top fancier. I hope you get a chance to meet him. If you do, then please find out what strains his family is made of and why he is such a good fancier. Perhaps the quality of his birds are just superior.

Regards,

F Salie

Natuurlijk Rob,
er zit zelfs een koppel voor je in het hok, al een maand met een rood ringetje om. Ik ben ze al aan het voorbereiden op jou Wink
zodra je tijd hebt, of wanneer ik in jou buurt ben, je weet het woord is woord !
en na een jaar niet tevreden, omruilen en een nieuw koppel halen.

GJB,

Zoals ze in het grote Amerika zeggen: Altijd je beste beentje voor zetten !

Ik wens je veel succes daar ! en laat ze maar roddelen, jij gaat er heen en niet "zij"

Ik zou zo mee willen ! lijkt me fantastisch !

Geniet er maar van, en pas op voor zijn linker Wink

Oké Gert Jan, laten we afspreken dat jij bij mij komt...ergens na je vakantie..?

Wil je dan een handtekening van Mike Tyson meenemen, dan kan ik die verkopen. En de opbrangst in de clubkas storten van PV de Gruno in Groningen, want die houden op dit moment een extra ingelaste verkoop van 17 laatjes. Zie Duivenmarktplaats. nl (bovenaan: onder Veilingen)

Pffff die van Hove weer... Hoop toch niet dat ik later zo mijn vrije tijd moet slijten.
@ van Hove : Zou een keer andere kleur geraniums kopen en niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. In plaats van hier zo druk zitten te zijn, zou je die tijd ook in het duivenhok kunnen besteden, misschien zie je dan wel iets waar je wat mee kunt, want resultaten komen niet vanzelf. Ook nog verlangen dat Gert Jan bij jou komt? haha. Merk al wat voor karakter je hebt: Always the easy way....

Hallo Gert Jan,

Geweldige reclame voor de duivensport.
Mijn moeder belde al om te vertellen dat ene Beute naar Amerika gaat om de duiven van Mike Tyson te beoordelen. Ook op het werk wordt er over gesproken.
Ga zo door en laat je niet afleiden door een paar negativo's uit onze duivensport.
Je mag al mijn duiven ook beoordelen maar ik kom dan wel naar Wilhelminaoord toe als het uitkomt.
Veel vakantie en sportplezier in Canada en Amerika.

Met vriendelijke sportgroeten,

Wim Willemsen

Hallo beste KMOO en andere sympathisanten van GJB, jullie Goeroe Wink

Sorry, dat ik jullie "hoge priester" wel eens een keertje tegenspreek, als hij vindt dat mensen zoals ik kankergezwellen zijn, die uit de moderne duivensport moeten worden weggesneden.

Mag ik jullie er aan herinneren, dat jullie allemaal stelletje bangelingen zijn, die niet de moed hebben om baas te zijn in huis eigen huis en haard. Sorry, maar hoe onvolwassen moet je niet zijn om je te verschuilen achter mensen, zoals Gert Jan. Kijk, ik stuur hem regelmatig een vraag toe. Niet om jullie goeroe onderuit te halen. Nee, ik stel hem altijd in de gelegenheid om keurig netjes zijn verkoopverhaal te doen. Mag ik is horen van een van jullie (volgelingen..?)wat daar zo negatief aan is? Er is nog nooit een goeroe onderuit gehaald door onwaarheden. Maar wel door ze met hun neus te drukken op de harde feiten. En dit zal ik blijven doen; op een hele nette en acceptabele wijze, zonder GertJan in diskrediet te willen brengen. Want hij leeft voor een niet onzienlijk deel van de duivensport. is niks mis mee. Maar je moet dan geen objectiviteit verwachten als volgeling.

Weet je..? Door een goeroe in je duivenleventje te halen. Maak je in feite de sport zwakker. Je bent dan bezig de mening van de ander te kopiëren. En als je dan toevallig een tijdje succesvol bent, dan roep je in al je domheid: "Gert Jan, je adviezen waren weer goed voor een top 10 notering..! Smile En de Günther Prange suppe is nu op..hahaha Hoe dom kun je zijn, beste volgelingen.

Waarom niet gewoon afgaan op je eigen ideeën en ervaringen. Niet dat er iets tegenin is te brengen, als je hem een keer om een adviesje vraagt. Dat zal ik ook wel eens hebben gedaan. Bij mijn eigen huis tuin en keukengoeroe Ernst Boon :-)Alleen heeft die een berg verstand van ren en dressuurpaarden. Snap je wat ik hiermee wil zeggen, KMOO en andere sympatisanten.? Nee..! Nou, dat je is verder moet leren kijken dan alleen je goeroe en de duivensport. Probeer is aan te kloppen bij een siervogelkweker of zoals ik een renpaarden trainer (op rust..)

Nu zal de "hoge priester" jullie wel tot rust gaan manen, want hij weet dat ik de waarheid spreek. Dat ik altijd keurig netjes mijn woordje doet. EN als hij wil stoppen...Dat doet hij regelmatig heb ik gehoord van een aantal melkers. Dan ben ik een van die mensen die zegt: "Niet doen..! Gewoon doorgaan. Maar iets minder hoog te paard. Maak jezelf goeroe af..Laat ze allemaal maar hun eigenduivenbroekjes ophalen.." hahaha

Ter afsluiting, ik heb geen goeroe nodig. Ik heb alleen mensen nodig die eerlijk naar mijn manier van duivenhouden willen kijken en daarop hun mening/commentaar geven. En dan maak ikzelf wel uit wie ik zijn wijze en goed bedoelde raad zal navolgen...of niet.

Dus doe mij een lol en nog heel veel anderen: hou op met van de Nederlandse duivensport een nieuw soort religie te maken, waar één of een paar hoge priesters de dienst gaan uitmaken. Wie wel en niet mogen schrijven. Wie wel en niet door het slijk gehaald moeten worden. Wie wel en niet door de inquisitie zullen worden veroordeeld tot een levenslange opsluiting achter de geraniums.

Want denk niet dat ik als vrij persoon me de mond laat snoeren.

Rob van Hove.

Beste mensen,

Positieve reclame is altijd goed voor de duivensport, maar laten we niet overdrijven anders gelooft niemand ons als duivenliefhebbers meer en wek je in de duivensport alleen maar wrevel op , maar ik ga er vanuit dat de pers zelf het woord goeroe heeft gebruikt en Gertjan zelf zichzelf niet zo noemt.

Ik ken dhr Beute niet persoonlijk maar lees met plezier zijn stukjes op zijn site en dat hij daar en in zijn columns veel reclame maakt voor zijn eigen producten mag hij zelf weten ik heb er geen last van. Ik ben maar een krabber in de sport en probeer bij te leren door hier en daar wat te lezen.

En zeker als het goed onderbouwd en eerlijk bedoelt is zonder bijbedoelingen voor winstbejag van de schrijver kan ik er mee leven maar ik blijf liever dicht bij mijzelf want: vandaag ben je dokter (goeroe) en morgen een patiënt en dat geld voor mij maar ook voor ieder liefhebber.

Eerlijke informatie is daarom belangrijk niet mooier voordoen dan je bent en ook niet minder.

We hebben in ieder geval mooi weer vandaag en morgen voorspelt gekregen door onze profeten.

AP

Niet teveel afkeuren GJ moet je misschien bekopen met een K.O

Geachte heer Beute, de duivensport leeft wel degelijk in Amerika ik ben in Los Angeles geweest bij zeer grote liefhebbers bij een directeur van koffiebranderij en deze heeft 200 duiven en vliegt daar zeer goed mee in tegenstelling wat u schrijft dat de duivensport daar niet zo leeft is wel degelijk zo en in Austalie ook.

Gr.Kors de Boer