Rechercher

Meindert de Jong (Oosterwolde, NL) bereikt de wereldtop met zijn ´Marjolein´

Eind 2015 pakte Meindert zijn hobby weer op, en hoe! Hij haalde een ronde late jongen en was vertrokken. Vanaf 2016 begon hij te spelen met jonge duiven en een jaar later kweekte hij de beste Vitesse duif van Nederland in de PIPA Ranking.

Binnen drie jaar naar de top

Het is begin december, de punten zijn geteld en de kampioenschappen staan vast. Meindert de Jong is winnaar van de beste Vitesse duif van Nederland met 5 prijzen. Voldoende reden voor gebak in Oosterwolde. De sympahtieke melker heeft overal aan gedacht, dus bij binnenkomst is het direct smullen.

Meindert pakte zijn hobby in 2015 weer op door een ronde late jongen te halen bij de combinatie van Heteren uit Doetinchem. Daarnaast wordt er regelmatig samengewerkt met de combinatie Hilbrands & Zn uit Finsterwolde. In 2018 speelde hij voor het eerst een volledig seizoen. Dat resulteerde in 7 Teletekst-noteringen.


Een impressie van de accommodatie van Meindert de Jong

Marjolein, de droom van iedere melker

De reden van het bezoek is de NL17-1614671, inmiddels omgedoopt tot `Marjolein`. Deze jaarling duivin baarde opzien door in 2018 4 x (!) bij de eerste 8 te spelen in afdelingsverband tegen gemiddeld ruim 12.000 duiven! Een unieke prestatie wat heeft geleid tot de titel beste Vitesse duif van Nederland in de PIPA ranking. Daarnaast werd ze nog beste natourduif van Afdeling 11 en wist ze in de vereniging beslag te leggen op het natour- en asduifkampioenschap. Inmiddels is ook bekend dat ze als 2e olympiade duif haar ticket mag boeken naar Polen. 

Bekijk hier nogmaals de eindstand van de beste Vitesse duif van Nederland.

De kras duivin werd in 2018 gespeeld op dubbel weduwschap. Haar beste prijzen zijn:

1e tegen 14.228 duiven vanaf Gennep
3e tegen 12.469 duiven vanaf Deurne
6e tegen 12.193 duiven vanaf Weert
8e tegen 12.201 duiven vanaf Quievrain
13e tegen 9.888 duiven vanaf Sittard

Haar vader is rechtstreeks gehaald bij de combinatie van Heteren en de moeder is door Meindert zelf gekweekt uit twee duiven afkomstig van de combinatie Hilbrands & Zn. Dat dit koppel een schot in de roos is blijkt ook uit de andere duiven uit dit koppel. Het koppel bestaande uit een doffer uit 2015 en een duivin uit 2016 brachten totaal al 6 top 10 noteringen voort op provinciaal niveau! 

Bekijk de volledige pedigree van de NL17-1614671 hier.

De toegevoegde waarde van Meindert

Meindert is een toegewijde duivenmelker. Er gaat geen dag voorbij zonder dat hij zijn gevleugelde vrienden op en top verzorgd. Meindert is nauwkeurig en enorm gedisicplineerd in de reinheid en regelmaat van zijn verzorging. Daarnaast gelooft hij in het jaarlijks streng selecteren van de kolonie. Alleen het beste is genoeg om de top te bereiken. De resultaten van 2018 en de voorgaande jaren bewijzen dat Meindert op het juiste spoor zit. Daarbij wordt Meindert gesteund door zijn gezin. Met behulp van zoon Daniel werd er een prachtig nieuw kweekhok gerealiseerd. 


Het kweekhok van Meindert de Jong.