Rechercher

Koopman Gerard - Vandenheede Freddy, "Freddy & Het 'De Rauw-Sablon ras', 2 x aan de basis van Koopman’s roem! (2007)"


Onlangs berichtten we nog over de nationale NPO overwinning van Gerard Koopman op Chantilly enkele weken terug… Met deze overwinning vers in het geheugen nog, stellen we alweer de volgende ongelooflijke feiten vast. De legende uit het Noorden wint alweer om te beginnen een 1ste Nationaal NPO Orléans, 640 KM met een geschelpte 2-jaarse doffer, genaamd Doran….

1ste nationaal NPO Orléans – 640 KM – gewonnen door Doran.
De vader van de winnaar van de 1ste nationaal NPO Orléans is genoemd Mr. Expensive, en is een volle broer van de Dromer, origineel van De – Rauw Sablon. Dit terzijde, maar deze Mr. Expensive werd eerder dit jaar in 2007 verkocht via PIPA naar de gelukkige Nakajima uit Japan. De vader van Mr. Expensive en van de Dromer is “de Freddy”, nu in het hok van Pros Roosen, Kermt, maar origineel afkomstig van niemand minder dan de spektakelman uit Zingem, Freddy Van den Heede. De “Freddy” komt dan weer uit het absolute basiskoppel van de stam Freddy Vandenheede, namelijk “Antigoon” x “Krijt”…


"Doran" 05 / 5533177 Pedigree Click here


Meer informatie over de afstamming van Doran
De grootmoeder langs vaderskant van Doran is Lieve, die op haar beurt een dochter is van de legendarische Limoges van 1991, die op de totale verkoping van de Rauw-Sablon verhuist is naar Zingem ( ja inderdaad, ook Freddy Vandenheede !! ) op advies van Frans Sablon, waarna ook een intense samenwerking tussen Freddy en Frans is geslaagd. Beide vrienden wisselen op geregelde basis duiven uit.
Daarnet hadden we nog Frans Sablon aan de lijn, en het is indrukwekkend wat er toch overal voortkomt uit die lijnen van de Rauw-Sablon ! Eerst bij Eric Limbourg 2 jaar na elkaar de 1ste nationale asduif van dezelfde lijnen…( de 1ste nationale asduif in 2005 was zelf door Frans gekweekt, net als een andere crack die nu nog vliegt bij Limbourg, de 095-03, ook gekweekt door Frans, deze 095-03 vliegt vorig weekend nog de 122ste nationaal Cahors )…en nog op zovele andere plaatsen….
Om maar lukraak een voorbeeld te vernoemen ; Jules Mannaert, goede vriend van Frans Sablon speelt dit jaar de 3de nationaal op Montélimar tegen bijna 8.000 duiven ( en dit terwijl de eerste 2 duiven helemaal in het Oosten van het land zitten ! )…deze duif wint tevens de 1ste nationaal in de zone Montélimar ; dezelfde duif wint 2 jaar ervoor ook op Montélimar de 5de nationaal tegen meer als 10.000 duiven en dan ook de 1ste nationaal in de zone ! U raadt het nooit ? Inderdaad, alweer volop Dream – Couple van De Rauw-Sablon in de pedigree !!

"Geschelpte Witkop" Mannaert Jules Lebbeke Pedigree : Click here


Aladin aan de basis , alweer !
Ook langs moederszijde heeft Doran een indrukwekkende pedigree, want daar zie je Marijke als moeder. Marijke is op haar beurt een rechtstreekse dochter van Aladin, de superkweker en tevens grootvader van de legendarische Reza ! Aladin is trouwens ook grootvader van de 1ste asduif op de Million Dollar Race 2006 ! Aladin, die een zoon van Kleine Dirk is huist nu in Duitsland, bij de vader en zoon combinatie Seelbach & Jung.
Maar ook langs vaderszijde van de moeder zit alweer Kleine Dirk en Aladin aan de basis !
Indrukwekkend !

1ste nationaal Sint-Vincent – 1145 km – gewonnen door Miss Maniwan.
Hoe is het toch mogelijk vraagt een mens zich af ? De snelste duif winnen tegen 26.000 duiven op een dergelijke afstand, en dat voor een “groentje” in het overnachtvak…Natuurlijk is Koopman geen nieuweling in de duivensport, hij heeft op de midfond en eendaagse fond wel alles gewonnen kun je stellen. Beter ter wereld vind je niet !? Zijn duiven zijn bekend van in Amerika tot in Japan.
Maar nu had hij het toch in zijn hoofd om zich te bewijzen op de zware fond…de hokken zijn nog vers in aanbouw om de zware fond, en dan vooral Barcelona te spelen ; Maar al in aanloop hiernaar, speelde hij al Sint-Vincent…en hoe ? Miss Maniwan, een 2 jarige duivin, die vernoemd is naar de hulpvaardige assistente van Gerard in de huishouding, overklast de Nederlandse zware fond natie met een overwinning zonder voorgaande ! Langs moederskant is de duif afkomstig van het hok Hermans-Hoekstra uit de lijnen van Jan Theelen en de Klamper soort. Maar het is toch straf dat we aan vaderskant alweer “DEN DROMER” vinden !
Ja, inderdaad, alweer de legendarische duiven van Lebbeke aan de basis, en dus ook alweer het stamkoppel van Freddy Van den heede “Antigoon” x “Krijt” aan de basis !
Wel willen we graag opmerken dat aan vaderskant niet alleen “DEN DROMER” maar ook “Miss Waalre” te vinden is. “Miss Waalre” werd gekweekt uit 2 duiven rechtstreeks van Hermans-Hoekstra. Hier zien we dus dat zowel langs vaders-als moederskant er fondbloed in zit van duivenmakelaar Jan Hermans en zijn kompaan Rob Hoekstra.


"Miss Maniwam" 05 / 1936560 - Pedigree Click here

 
Dr. Schwidde & Freddy Vandenheede


Frans Sablon


Frans Sablon & Thomas Gyselbrecht


Jules Mannaert met zijn echtgenote

Frans Sablon, een meesterkweker ?!
U kent hem wel allemaal van naam…Frans Sablon, de ene helft van de ex-combinatie De Rauw-Sablon…Volgens mij heeft die man iets in de vingers wat anderen niet hebben…Wat daar al allemaal gekweekt is onder de pannen te Lebbeke in de Baardegemstraat grenst aan het ongelooflijke…Albert & Paola ( oftewel het Dream Couple ), de Limoges, den Dromer, het Goudklompje,de Narbonne, de duiven van de BAK 17 van Aelbrecht...
Deze duiven liggen aan de basis van de grootste duivenoverwinningen die de laatste jaren in Belgie en Nederland op het hoogste niveau zijn waargemaakt. Eric Limbourg, 2 x winnaar van de 1ste nationale asduif in Belgie ; zowat 85 % van Marcel Aelbrecht zijn duiven zijn afkomstig van De Rauw-Sablon ; en Marcel Aelbrecht speelt de laatste jaren verschillende keren Kampioen van Belgie en 1ste nat asduif van Belgie, enz…
En nu dus Koopman, die de natie verbaasde met de 1ste nationaal Sint-Vincent tegen 26.000 duiven en de 1ste nat NPO Orléans…beide met duiven van De Dromer lijn…
Kort samengevat ; misschien wel 3 van de best spelende hokken ter wereld op dit moment ; Koopman, Limbourg en Aelbrecht, allemaal hebben ze successen met duiven die ofwel gekweekt zijn door Frans ofwel afstammen uit duiven die door Frans gekweekt zijn !

Momenteel speelt Frans zelf niet meer, maar heeft hij wel nog kwekers ; zo kweekt hij nog duiven voor vrienden als Jules Mannaert enz…die dan spelen met de duiven gekweekt door Frans, en met succes !
Frans is intensief bezig om het zo succesvolle ras De Rauw-Sablon via unieke koppelingen op zijn kweekhok nog sterker vast te leggen ! Verschillende rechtstreekse kinderen van de Limoges huizen er, rechtstreekse kinderen van de Marseille van Aelbrecht, en al het beste van het beste dat er nog te bekomen is van zijn eigen duiven van vroeger, haalt hij terug en kruist hij tegen mekaar, dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd !

Afsluitend
Ter afsluiting zou ik graag Gerard en de zijnen ( Kjelt en Andre ) willen feliciteren met wat ze verwezenlijkt hebben en wens ik ze ook de rest van het seizoen en de komende jaren nog veel moois toe. Ik heb het geluk gehad van alle 3 deze Koopman-team leden van nabij te leren kennen en er heel geregeld mee in contact te staan, en jawel, ze branden van ambitie voor nog meer ! Ik denk persoonlijk dat het liedje te Ermerveen nog lang niet uitgezongen is…
Proficiat mannen, doe zo verder !