Rechercher

De KBDB blikt tevreden terug op eerste opendeurdag.

Op zaterdag 19 oktober zette de KBDB zijn deuren wagenwijd open voor het duivenpubliek met hun eerste opendeurdag. De respons was groot, het opzet geslaagd.


Voorzitter N.Sportcomité Denis Sapin, Nationaal Voorzitter Pascal Bodengien en Nationaal Schatbewaarder
Gert-Jan Van Raemdonck voor de aanhangwagen waarin het controlesysteem geïnstalleerd zit

Er waait een nieuwe wind door de KBDB. Het nieuwe bestuur van de KBDB heeft duidelijk de intentie een opener beleid te voeren, en dichter bij de liefhebber te staan. De duivensport toegankelijker te maken voor iedereen. In die optiek werd een eerste opendeurdag georganiseerd waarbij de KBDB zijn gebouwen open stelde voor het brede duivenpubliek.

Niet alleen de gebouwen en burelen van de KBDB waren te bezichtigen, je kon er kennis maken met de huidige bestuursploeg, mandatarissen en medewerkers van de KBDB. Op deze familiedag stonden ook heel wat activiteiten gepland, zoals:

-infosessie over dopingcontroles (NL/Fr)
-voordracht door dierenarts Raf Herbots over medische begeleiding, gevolgd door panelgesprek met topliefhebbers Bart Van Oeckel en Tom Cartuyvels
-voordracht over duivenvoeding en de noden van de moderne sportduif in alle disciplines, door Willem Mulder (voedingsadviseur op rust bij de firma Matador)
-interview met de meest gelauwerde kolonie van ons land gedurende het voorbije decennium, met Freddy en Jacques Vandenheede
-voordracht door dierenarts Pascal Lanneau
-panelgesprek met de tandem Thibaut-Boons en Thomas Quintard
-voorstelling van het nieuwe elektronisch controlesysteem van de KBDB na de inkorvingen.

Deze activiteiten genoten grote belangstelling, want de vergaderzaal van de KBDB zat bij iedere sessie telkens afgeladen vol.
In de tent die voor de gebouwen was opgetrokken kon je verbroederen met sportgenoten van overal ten lande bij een pint en/of een hapje. Voor de kinderen was er een schminkstand en springkasteel voorzien. Alle bezoekers kregen bij het binnen komen een bonnetje voor een geschenk en werden getrakteerd op een gratis bak friet met toespijs.

De KBDB stelde alles in het werk om er voor iedereen een gezellige duiven-/familiedag van te maken. Niks dan positieve geluiden en tevreden gezichten, wat getuigd van een bijzonder geslaagd initiatief voor de KBDB bij hun eerste opendeurdag. Waarvan volgende sfeerbeelden:


de KBDB trakteerde alle aanwezigen met een gratis bakje friet met toespijs wat voor lange wachtrijen zorgde


Binnenzicht burelen met een overzicht van alle KBDB-personeelsleden


aanhangwagen met nieuw controlesysteem voor na de inkorvingen, een transportband met rollen waarover de manden
geschoven worden, waarin 2 rijen met elektronische constateerplaten verwerkt zitten die alle chipringen van de duiven
die in de mand zitten voor de vlucht, automatisch registreren. Snel en vakkundig, een extra troef voor controles op de vluchten


infosessie omtrent dopingcontroles


voordracht dierenarts Raf Herbots met Bart Van Oeckel en Tom Cartuyvels


volop aandacht voor voedingsexpert Willem Mulder


interview met Freddy en Jacques Vandenheede