Rechercher

Eijerkamp Cuiwei Race 2010 nadert de climax

In het weekend van 8 en 9 november waren we te gast bij de Eijerkamp Cuiwei Race. Een jaarlijks terugkerend evenement dat zijn weerga niet kent.

Beijing werd een paar weken geleden geteisterd door een periode van slechte weersomstandigheden. Dit heeft de voorbereiding licht doen vertragen. Echter is het tot een uitstel van 2 dagen beperkt gebleven. 

Op het moment van onze aanwezigheid waren er nog 4.980 duiven op het racehok aanwezig. De duiven verkeerden in een perfecte gezondheid. De verzorging van deze grote ploeg duiven is dan ook perfect. In totaal zijn er 6 personen in dienst om de duiven in perfecte conditie aan de start te krijgen. Dit lukt dan jaarlijks ook weer op sensationele wijze. 

Daarnaast is het een hok waar de Europese duif zich ook regelmatig in het snuitje laat zien. De laatste jaren zijn er diverse topnoteringen behaald met Europese duiven. In het eerste jaar was het gelijk een 100% Van Loon duif van Hans Eijerkamp en Zonen die de 3e plaats voor zich wist op te eisen. Hiermee was het eerste Europese succes een feit. Maar de echte klapper werd in deze race gemaakt door de gebroeders Van de Berg uit Leidschendam. Zij gingen gelijk met de zege aan de haal! Dit was de basis van de gerenommeerde naam die de gebroeders op dit moment hebben in China!

Maar daar bleef het niet bij, top 10 noteringen volgden elkaar. Ook Bert Ploeg uit Nederland wist deze race te winnen. 

Diverse topnoteringen waren er tevens voor; Grada Overbeeke, Piet Manders, Gebroeders Herbots, Huybregts-Peeters, Italian Champions Group, Brian Madsen, Guido Barth en Heiko Goebel.

Daarnaast staat de race er bekend om dat er naar rato een enorm hoog aantal duiven meedoet aan de eindrace. Dit in vergelijking met andere races.

Wang Zhijun beschikt dan ook over 15 jaar ervaring, Want in 1995 werd de eerste race georganiseerd ook al met groot succes. 

Op 9 november werden de duiven ingekorfd voor de 300 Km race. Deze race is vlot verlopen, ondanks een behoorlijke kopwind. De uitslag is te volgen via de link http://eijerk.chinaxinge.com

Op 17 november is de eindrace. Wij zullen u daarover zeker opnieuw informeren.