Rechercher

Eijerkamp-China Race al 15 jaar een begrip in China - UPDATE

Dit jaar wordt de Eijerkamp China race voor de 15e achtereenvolgende keer georganiseerd. Dit kunnen nog niet veel "one loft races" nadoen.

In 1995 werd door Hans Eijerkamp en Zonen en Mr. Wang uit China het idee gevormd om een "one loft race" te organiseren. Het woord werd bij de daad gevoegd een de Eijerkamp Cuiwei race was ontstaan. In 1995 betekende dit direct een groot succes, met vanaf het 1e jaar een hoofdrol voor de Europese duiven!
In het eerste jaar was het gelijk een 100% Van Loon duif van Hans Eijerkamp en Zonen die de 3e plaats voor zich wist op te eisen. Hiermee was het eerste Europese succes een feit. Maar de echte klapper werd in deze race gemaakt door de gebroeders Van de Berg uit Leidschendam. Zij gingen gelijk met de zege aan de haal! Dit was de basis van de gerenommeerde naam die de gebroeders op dit moment hebben in China!
Maar daar bleef het niet bij, top 10 noteringen volgden elkaar snel op, wat te denken van de overwinning van Bert Pot. Ook Bert Ploeg uit Nederland wist deze race te winnen.
Diverse topnoteringen waren er tevens voor; Grada Overbeeke, Piet Manders, Gebroeders Herbots, Huybregts-Peeters, Italian Champions Group, Brian Madsen, Guido Barth en Heiko Goebel.
Absolute topper op deze race gedurende deze 15 jaar is de familie Houben.Zijn altijd in het neusje van de uitslag te vinden van vele "one loft races".
Ook voor 2010 is de prijzenpot weer gegarandeerd op ruim 2,2 miljoen euro en zal de totale deelname ongeveer rond de 5.000 duiven liggen, evenals in 2009.
 
Verdere informatie over de race kunt u krijgen via Marco Klein Falckenborg, tflnkmpn la.@e

More informations : Click here