Rechercher

Dolf en Ruud Bakker (Veenendaal, NL) winnen 1e-6e-7e NPO Blois 6.613 d.

Klep dicht, strik erom en nagenieten … dat zou logisch zijn als het seizoensdoel Teletekst halen is en op de eerste de beste gelegenheid maar liefst drie duiven aan dat criterium voldoen. Ruud en Dolf Bakker zijn in die gelukkige positie, maar nemen alles behalve gas terug met nog een keur aan mooie krachtmetingen in het verschiet.

Het is in de duivensport geen zeldzame combinatie; ondernemers die zegevieren … omdat ze doorgaans weten dat alleen stapjes extra de weg naar succes plaveiden … slechts door harde arbeid en een onderscheidend product te behalen. Vader Dolf en zoon Ruud Bakker spreken er al vele jaren een hartig woordje over mee. Naast eigenaren van een zoetwarenhandel, voeren ze het bewind over een klasrijke kolonie waarin de naam Koopman centraal staat. Deze supergenen gepaard aan een flinke dosis Bakker-gedrevenheid, maken Ruud en Dolf tot de top van de ijsberg van Midden-Nederland.

De voorbereiding op het dagfondseizoen was in 2015 anders dan vorige jaren. Vanaf de tweede vlucht werd de 50-koppige vliegploeg wekelijks ingezet, waar hun duiven normaal pas vanaf de midfond de grote korf te zien krijgen. “Heeft te maken met de juiste trek krijgen; in de winterperiode hebben we daar meermalen over gediscussieerd,” aldus Ruud, die de doffers en duivinnen op totaal weduwschap huisvest. Het leverde de tandem al enkele kopplekken op, waarbij de 1e PS Maxence tegen 3.781 d. op 9 mei wellicht al een stille voorbode voor het Blois-succes was. Kort nog even de cijfers op deze dagfondvlucht over 580 km op een rijtje:
      Regio C 1.779 d.: 1e-4e-5e-13e-16e-19e-35e-45e-59e-76e-88e-etc. (19/30)
      NPO 6.613 d.: 1e-6e-7e-31e-35e-41e-77e-106e-150e-190e-etc. (20/30)

De winnares: NL13-1040596 ‘Malika’

De tweejarige winnares toonde zich tot nu vooral als er een flinke krachtsinspanning werd gevraagd; het pittige concours Blois was daarom een kolfje naar haar hand. Als ware Koopman-adepten kan het nauwelijks anders dan dat de sterkste Blois-duif van Midden-Nederland doordrenkt is van het wereldras uit Ermerveen. En niet uit de minste lijnen!! Vader is ‘Rheingold’, directe zoon uit ‘Blue Energy’ x ‘Miss Mookhoek’, twee vaandeldragers van de moderne Koopman kolonie. Moeder is ‘Can Can’, sublieme dochter van de Olympiade duif ‘Jerson’ x ‘Miss Summum’, top vlieger èn kweker. Klik hier voor pedigree van ‘Malika’.


Vader 'Malika'


Moeder 'Malika'

Zoals gezegd; de koek is wat betreft vader en zoon Bakker voor 2015 nog zeker niet op. ‘Malika’ gaat komende donderdag met een loodzware Bourges in het verschiet als één der favorieten in de mand en zal met die andere Veenendaalse klasbakken vast en zeker meestrijden om de hoogste eer … en wellicht zelfs in de voetsporen kunnen treden van die fameuze Bakker-doffer ‘Panamera’, 1e Nat. asduif Eend. Fondspiegel 2012-2013 met o.a. 1e NU Blois van 13.898 duiven en 3e Nat. Blois 25.597 d. Als ‘Malika’ de weg van haar voorouders bewandeld, ligt er nog veel meer moois in het verschiet!

Commentaires

Dear Dolf and Ruud,

Congratulations with your super performance on the one day long distance.
I think Bourges will be your next target.
Your Valitas kid doing well in my loft.
I hope she will give me also 1e price winners.
Good luck this weekend, all the best.

Greetings, RB

Dikke proficiat jongens!