Rechercher

Deelnameprijs aan Pau zakt met 50%.

Secretaris Luk Van Den Haute van 'La Colombe Joyeuse' - de inrichter van de internationale vlucht uit Pau - bracht in een persbericht het nieuws dat deelnemen aan Pau per duif de helft goedkoper wordt, en het aantal deelnemende duiven per liefhebbers voortaan onbeperkt is.

Eind vorig jaar werd reeds heel wat gepaleverd omtrent de deelnameprijs aan de internationale vlucht uit Pau die met €15 per duif voor sommigen veel te duur was. Vooral vanuit Nederland kwam hierop fel protest. Wanneer er voor 2016 niks zou veranderen dreigden de Nederlanders (ZLU) om niet meer deel te nemen aan Pau in 2016. Een groot deel van de opbrengst wordt ieder jaar door de inrichters geschonken aan een goed doel, maar daar hebben ze in het buitenland geen boodschap aan.

Op de Algemende Vergadering van de KBDB eind oktober 2015 kwam dit item ook ter sprake. Ook hier was men van oordeel dat de deelnamekosten per duif, een pak omlaag moesten. De enige manier om deze vlucht zijn internationaal statuut te garanderen, met deelname van alle ons omringende landen. Het bestuur van inrichter La Colombe Joyeuse stond met de rug tegen de muur, en kon niet anders dan de prijs laten zakken. De deelnameprijs voor 2016 werd vastgelegd op € 7,5 per duif. De beperking van 15 deelnemende duiven per liefhebber komt echter te vervallen, zodat iedereen voortaan een onbeperkt aantal duiven kan inzetten, naar eigen willekeur. De inrichter vroeg ter compensatie, dat alle nationale inkorfburelen in België zouden mogen inmanden voor Pau, maar dit werd niet toegestaan. Inkorven voor de internationale vlucht uit Pau blijft in België dus het privilege van slechts enkele lokalen per provincie.

LA COLOMBE JOYEUSE – PAU 2016

PERSMEDEDELING - COMMUNIQUÉ DE PRESSE - PRESS RELEASE – PRESSEMITTEILUNG

7,50 Euro/Duif - Geen beperking van het aantal duiven/liefhebber !
7,50 Euro/Pigeon - Plus de limitation de pigeons par amateur !
7,50 Euro/Taube - Keine Beschränkung pro Taubenzüchter !
7,50 Euro/Pigeon - No restriction anymore !

Luk Van Den Haute
Secretaris - Sécretaire
La Colombe Joyeuse
 

Commentaires

is nog minstens 50% teveel

Zal de deelname zeker verhogen mooi alternatief voor nationaal st.vincent in Nederland zeker nu er volledig elektronisch geklokt mag worden

Voordien werd aan iedere geklasseerde duif op de internationale uitslag 25€ (- de kosten) uitgereikt. Wordt dat dan nu 12,50€ ? Een volledige toelichting zou hier best op zijn plaats zijn!
Heb mijn twijfels of er echt veel meer duiven zullen ingekorfd worden gezien de afstand van Pau en dat als eerst internationale vlucht op de kalender. Zou de herschikking van de kalender ifv de afstand van de vlucht niet een verbetering inhouden voor 2017?
Als eerst vlucht de kortste wedstrijd eerst zijnde Aden-Bordeaux ipv Pau?
Sportieve groeten
RuJoo

Jammer dat er niet overal ingekorfd mag worden!! WAAROM???
ZULLEN DAN MAAR GEEN INKORVEN!!!

Een nobele daad om deze unieke vlucht in stand te houden.
Alhoewel ik voorstander blijf om een beperkt aantal duiven en hoge kost beter is ....

Alles wat "goedkoper" is, is daarom niet beter.

Als ze beperken in inkorflokalen hier ook niet inkorven Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad