Rechercher

Batenburg - van de Merwe (Klaaswaal, P-B) remporte le PIPA IATP ranking de cinq ans pour les années 2007-2011 - mise à jour

Hugo Batenburg et Anita van de Merwe de Klaaswaal (Pays-Bas) remportent le 'PIPA IATP ranking' cinq ans 2007-2011 de cette année. Ils terminent également troisième au PIPA IATP ranking de 2011. La médaille d'argent du classement cinq ans revient à André Colbrandt (Bottelare, Belgique), qui était d'ailleurs premier l'année dernière. Lucie van der Wegen de Steenbergen (Pays-Bas) complète le podium.

Ce classement est basé sur les top 200 du IATP ranking de ces 5 dernières années.

Le top 10 de 2007-2011:

Cliquez ici pour le classement complet des 5 ans. Ici vous pouvez trouver les résultats 2010 et 2006-2010. Le règlement est quant à lui disponible sur cette page.


Hugo Batenburg et Anita van de Merwe avec leurs enfants

Nous aimerions remercier Steve Vanoverstraeten pour avoir réalisé ce classement! Nous remercions également Freddy De Jaeger de la société Jaegerson NV. Freddy sponsorise le trophée IATP et est lui-même colombophile puisqu'il fait partie du tandem De Jaeger-De Vylder.

Commentaires

Proficiat aan de laureaten.

Hugo en Anita "weeral" op het hoogste schavotje....met dat schitterende "Witbuikbloed" dat de kolonie meermaals op eenzame hoogte tilde.....en op de 7° stek een man die zich ook mocht laven aan die bron en in een doordachte kruising met zijn Van Den Eijndens een superras op de wereld zette.....AP Overwater... een crème van ne kerel....en een kenner pursang.
En wij Belgen kunnen fier zijn op "onze" 6 vertegenwoordigers in de top 10.
Freddy was uiteraard als "echte" liefhebber bereid om dit mooi initiatief te sponseren.

Mvg Eddy.

Van harte gefeliciteerd!!!

Als ik naar dat illustere top-10 lijstje kijk, dan ontbreken er superieure namen, zoals Peiren of Bolle. Het lijkt erop dat de westvlamingen steeds verder achterop geraken! In de internationale competities. Of moet ik eigenlijk zeggen: de Belgen!? Want, de Ollanders, lijken de hegemonie niet meer prijs te willen geven. De insiders weten en roepen al heel lang: de Hollandse fondduiven hebben het selectievoordeel van de lang afstanden. Vandaar, dat ze de ereplekken van "ons belgen" hebben weggekaapt.

Helemaal waar is dat niet. Maar wel voor een deel. Want, 6 van de 10 zijn nog steeds geboren onder de rood, geel en zwart gestreepte Belgische vlag.

Uiteindelijk, zal er wel een 50/50 verdeling aankomen zetten: internationaal, want er zijn nog enkele Hollanders, die zich aan het klaarstomen zijn voor de internationale podia. Ik noem een Jellema. Een Streefkerk, als die van zijn ZLU-vrees afstapt Smile Maar idd de meeste podiumkandidaten,zijn de bezitters van de langere afstandscoördinaten. Misschien, moeten de inrichters maar is hun blikveld uitbreiden; naar de Poolsegrens, misschien!? Dan, hebben ze in o.a. West-Vlaanderen, geen reden meer tot klagen. Lijkt me? Maar ik ben geen topograaf Wink

Rest mij nog, de familie Batenburg - vd Merwe, van harte te feliciteren. Bij deze dus!

Rob

Proficiat aan Anita en Hugo met de behaalde titel met het wereldras WITBUIK Batenburg

Alsook aan de 1 ste Belg DE PAPANDREOU ( PAPA ANDRE COLBRANDT ) met zijn minihok van Florizoone duiven

Groeten uit Lokeren

Allereersr een dikke en welgemeende proficiat aan de familie Batenburg!

Vanderwegen... na al die jaren nog steeds top, jemoet het maar doen
Colbrandt... al jaren top
Overwater...al jaren top
Hebberechts... al jaren top
Deneufbourg... al jaren top
Rob Nijs... sinds een paar jaar super bezig. (Gaan we nog veel van hoeren en zien)
Ook de andere die in de top 10 staan zijn toppers

Kortom;
Hier staan geen "pannekoeken" tussen!

Félicitations,
Amitié colombophile de FRANCE
DIDIER WAILLY