Rechercher

07/12/2019 - Kampioenenfeest 2019 "Wingene"

“De Ware Vrienden” ( Wingene) huldigden hun snelheidskampioenen.

Op zaterdagmiddag 7 december werden in de prachtige zaal van het lokaal “Café Vierwegen” te Wingene tijdens een fel gesmaakt etentje de kampioenen gevierd van de snelheidsvluchten. De laureaten van de halve fond t.e.m. de zware fondvluchten , dit  in het sterke samenspel met Ruiselede ,  werden tijdens een afzonderlijke feestzitting reeds eerder gehuldigd . Er was een fraaie opkomst van kampioenen, leden en sympathisanten zodat alle plaatsen in de zaal waren ingenomen. Voorzitter Jacques Wildemauwe heette na het aperitief iedereen welkom en gaf daarbij wat uitleg over het aantal ingekorfde duiven op de snelheid ( een aantal dat trouwens heel wat meer was dan in 2018 ), over de aangevraagde vluchten voor het komende seizoen, over de provinciale regeling i.v.m. lossingen, enz…. Hij eindigde met iedereen een smakelijk eten toe te wensen . Na het hoofdgerecht volgde de prijsuitreiking . Het geheel werd na de koffie en gebak afgerond met een tombola waarin heel veel mooie prijzen te winnen waren .

Luc Persyn uit Oedelem : 1e Algemeen kampioen snelheid .

 • Kampioenen snelheid oude :  • 1e Luc Persyn – 2e Gaston Van Nevel- 3e Roland Traen – 4e Yvan Bilaey – 5e Luc Van Hoecke . In deze kategorie : € 165 aan geldprijzen, plus voor de 1e kampioen  een pakket wijn
 • Kampioenen snelheid jaarlingen :  • 1e Luc Persyn – 2e Yvan Bilaey – 3e Gaston Van Nevel – 4e Johny Hellebuyck – 5e Jacques Wildemauwe . In deze kategorie : € 165 aan geldprijzen plus voor de 1e kampioen een pakket wijn
 • Kampioenen snelheid jongen :  • 1e Bart De Meyer – 2e Luc Persyn – 3e G. Van Nevel- 4e Injon-Vanrie – 5e R. Traen . In deze kategorie € 165 aan geldprijzen plus voor de 1e kampioen een pakket wijn .
 • Algemeen Kampioenschap snelheid :  • 1e Luc Persyn- 2e G. Van Nevel – 3e Y. Bilaey – 4e B. De Meyer – 5e R. Traen , hier werd er € 220 aan geldprijzen uitgedeeld plus voor de 1e algemene kampioen een pakket wijn .Bart De Meyere uit St Joris winnaar van het Crelankampioenschap.

Dit Crelankampioenschap gesponsord door Kantoor Wildemauwe uit Beernem omvatte een competitie op de vluchten uit Quiévrain en de vluchten van de Ronde van België . Winnaar werd Bart De Meyere gevolgd door G. Van Nevel als tweede, op de derde plaats eindigde Luc Persyn en als vierde noteerden we A & F Paret . Er was in dit kampioenschap € 250 te verdelen. De winnaar ontving naast een geldprijs ook een pakket .

De Asduif van de jaarlijkse bonverkoop was voor Willy Ledeganck met het duifje geschonken door Pieter-Jan Van De Walle .

Het bestuur van “de Ware Vrienden” mag met fierheid terugblikken op de kampioenenviering van hun snelheidsspelers . Het verdient een dikke proficiat , evenzo felicitaties aan alle laureaten .

Tussendoor nog even melden dat de jaarlijkse bonverkoop voor de vereniging “de Ware Vrienden” doorgaat op 17 januari 2020 om 18u.                                                                                    J. Mestdagh