Luc Christiaens (Ooigem-Wielsbeke, BE) gooit er meteen de beuk in met dubbelslag uit Tours Provinciaal!

De provincie West-Vlaanderen opende dit weekend het grote-halvefondgebeuren in ons land met hun provinciale Tours, met Luc Christiaens als prachtig overwinnaar op plaatsen 1 en 2 provinciaal!

Dat de voorbereiding tot de klassiekers alles behalve perfect liep tot op de dag van vandaag, werd reeds in het lang en het breed uitgesmeerd in verschillende media. Een negatief gegeven dat ook zijn weerslag had op het aantal ingekorfde duiven op deze provinciale Tours als openingsklassieker in de provincie West-Vlaanderen… met een matige 1.052 deelnemende duiven (tov 3.526 in 2011)! Niks aan te veranderen. Een geluk dat de weergoden het voorbije weekend eens de kant van onze duiven kozen zodat dit perspectieven opent voor de komende weken wanneer de eerste nationale klassiekers op de agenda staan. Deze Tours was meteen een echte ‘kuitenbijter’, vervlogen in schitterend vliegweer maar met een stevige noordenwind pal op de neus. De hokken en duiven beschikkend over de nodige ‘klasse’ en  vooral ‘conditie’… kan men zo in een oogopslag van de uitslag aflezen!

Grote uitblinker van dienst op deze opener van het vluchtseizoen op de ‘grote halve fond’ is Luc Christiaens die meteen een dubbelslag lukt met de 2 eerste prijzen tot op provinciaal vlak, zijn winnende duif haalt het aan goed 1151 m/min als snelheid. Luc lukte verder in het inkorfbureel te Kortrijk en op provinciaal vlak volgende reeks:

Tours lokaal 107 oude:
1-2-6-7-10-13-18-20-23-24-26-28-29-35 (14/17d.)
Provinciaal 1.052 oude:
1-2-9-12-36-44-85-90…

Dit in de prognose van de provinciale ‘Top 100’ die zonet op onze kantoren binnen rolde. Ook op provinciaal vlak zal Luc dus ruim 14 prijzen behalen van zijn 17 ingezette duiven! Een opener van het grote-halvefondseizoen die kan tellen voor Luc Christiaens! Vorig jaar in 2011 was hij ook al winnaar van de provinciale openingsklassieker uit Tours… wat meteen de ouverture inluidde tot het winnen van de 2° Nationale Asduif Grote Halve Fond KBDB, met zijn ‘New Gaby’! Goed begonnen is half gewonnen, zou ook hier weer van toepassing kunnen zijn. Waarmee Luc een perfect vervolg lijkt te gaan breien aan de trend die de vorige seizoenen was ingezet, namelijk… dat de kolonie van Luc Christiaens is uitgegroeid tot de ‘nationale top’ op de klassiekers van pakweg 400 tot 600 Km! Proficiat Luc, en doe zo verder!