Marco Klein Falckenborg (Beltrum, NL): een geweldige comeback in 2011

Op 1 november 2009 werden de duiven van Marco Klein Falckenborg aangeboden in een totale verkoop omdat hij aan de rand van Beltrum een boerderij had gekocht met de bedoeling er een nieuwe woning op te zetten. Deze nieuwbouw is inmiddels achter de rug en dus begint het ook in Beltrum weer te kriebelen.

Bij voorbaat was het de bedoeling om een jaar over te slaan (2010) om zodoende volledig tijd te hebben voor de nieuwbouw. Echter de contacten in de duivenwereld bleven bestaan. En de planning was gemaakt om eind 2010 de koppels weer bij elkaar te zetten.


Jan Klein Falckenborg

Hierbij gaat het om de kweekkoppels die bij vader Jan in het kweekhok zitten. De lijnen die op het kweekhok zitten zijn met name Eijerkamp-van Loon, Lilliane Demily en Schaerlaeckens. Daarnaast heeft Marco veel contact met 2 Australische duivenvrienden, Rod Simmons en Nigel Jarvis. Beide heeft hij via de PIPA veiling leren kennen.


Rod Simmons

Aangezien de export van duiven naar Australië sterk aan “banden” is gelegd, hadden ze een tijdelijke opslag nodig voor de door hun gekochte duiven. Aangezien het hok in Beltrum toch leeg stond was dit een ideale oplossing. Zo overwinterden er 22 kweekkoppels van 100% kwaliteitsduiven in het hok van Marco. Deze duiven werden voor het grootste deel verkregen uit de veilingen die wekelijks op PIPA gehouden worden. Prestatieduiven maar ook kinderen van de absolute Nederlandse en Belgische top zaten hierbij. De kweekkoppels werden met name samengesteld uit duiven van de volgende liefhebbers; H en EJ Eijerkamp,  Florian Hendriks, Alwin Petrie, J en FVandenheede, Vandenabeele en Leo Heremans.

Daarnaast werden er 30 jongen geruild met Maurice van de Kruk uit Tiel. Deze sympathieke liefhebber is in het bezit van vele topduiven en stond wel open voor een ruil van een 30 tal jongen. Dat deze jongen uit het goede hout zijn gesneden blijkt wel uit de prestaties op de eerste vluchten met de jonge duiven in 2011.


Maurice van de Kruk met familie

Om de doorstart met de duiven te vereenvoudigen werd het hok van het oude adres meegenomen naar de nieuwe locatie. Het was een hele klus omdat het hok achter de vorige woning moeilijk bereikbaar was. Maar met hulp van familie en vrienden werd de klus geklaard.

  

Vervolgens werd er langdurig gebrainstormd over de te volgen strategie op het gebied van de jonge duivenvluchten. Samen met Evert Jan Eijerkamp volgde er een sessie van een dag om tot een goed systeem te komen. Dit systeem werkte perfect en het leverde de volgende prestatie op.


Evert-Jan Eijerkamp (l) & Marco Klein Falckenborg (r)

Resultaten 2011

We laten even een paar uitslagen de revue passeren. Om te beginnen de vlucht uit Hasselt met in de CC Achterhoek een deelname van 2.417 duiven: 2-3-6-7-8-9-10.

In de kring 3 tegen bijna 8.000 duiven leverde dit het volgende resultaat op: 9-15-25-31-33-34-35-43-70-74-76-80-88-89-91 enz.

Bij de snelste 10 duiven zitten o.a. de volgende afstammingen:

  • Maurice van de Kruk        Lijn Figo (Reynaert) en Aske (Heremans)
  • H en EJ Eijerkamp            Klk. Chicago
  • Alwin Petrie                      Porsche lijnen
  • Jo en Florian Hendriks      Supercrack 453 en Blauwke Figo
  • Koen Minderhout              219 van Tamara
  • Klein Falckenborg             Heremans via Kas Meijers, Liliane Demily

Op 20 augustus stond de vlucht vanuit Pommeroeul op het programma. Opnieuw lieten de duiven zich van de goede kant zien. Ook in de kring tegen ruim 5.000 duiven werden de plaatsen 2,3 en 4 bezet.

Op 27 augustus werd er vanuit Peronne gelost met het volgende resultaat:
3-4-5-7-8-9-15-19-enz tegen 219 duiven in club

Op 3 september werd de vlucht van Nanteuil Le Haudain gelost:
1-4-7-18-20-22-23 enz tegen 170 duiven in de club

Op 10 september werd er nog met een aantal duiven op de natour gespeeld, met als volgende resultaat:
1-2-4-5-7-8 enz tegen 93 duiven

Eijerkamp Cuiwei Race 2011 als kers op de taart!

Een geweldig resultaat voor de duiven van het team Klein Falckenborg. In de finale werd de NL11-1286806 als 6e geklasseerd. Dit betekende de 1e internationale duif op het racehok!
Dit is een geweldige prestatie tegen het gigantische Chinese geweld.


Mr. Wang, directeur van Eijerkamp Cuiwei, met Marco Klein Falckenborg (r)

Zie hieronder de uitslag:

Dat deze duif uit de goed lijnen kwam werd al snel duidelijk, aangezien deze duif op de 300 Km al als nr 90 over de finish was gekomen. Dit betekent dat hij ook in de asduivencompetitie als 3e is geëindigd:

Dit was overigens nog niet het enige succes in de race van 2011. In de teamcompetitie wist een Chinese vriend (05 Loft) zich als 1e te klasseren met maarliefst 4 duiven in de top 500. Het blijkt dat 3 van de 4 duiven de bloedlijnen van de duiven van Klein Falckenborg voeren. Ook dit is een prestatie die gezien mag worden:

Kweekmateriaal

Voor de kweek kan er over goed materiaal beschikt worden. Hieronder een aantal kweekduiven waar de jongen nu op het vlieghok zitten:

Supercrack 453 

Beschrijving

Bonte Verkerk

Beschrijving

Gini 

Beschrijving

219 van Tamara 

Beschrijving

Blauwke Figo 

Beschrijving

Beauty Super Gaby 

Beschrijving

Daughter Rita 

Beschrijving

Body Moby 

Beschrijving

Santana 

Beschrijving

Porsche 88

Beschrijving

Magic

Beschrijving

Silver Chicago

Beschrijving