Aller au contenu principal

Huldiging der laureaten van de Euro Diamond Pigeon 2010

Wilfried Bruyneel uit Mater winnaar “Gouden Diamond Pigeon”. Zilveren Diamond Pigeon voor Jos Joosen (Marseille), voor Delrue-Vanbruane (Barcelona), voor Gery Etuin (Tarbes) en voor Galle-Wijnants (Pau).

Brugge, zondag 20 maart - Na een boottocht op de Brugse Reien en ontvangst op het Brugse stadhuis in de voormiddag aangelengd met een uitgebreid aperitief , werden de laureaten in de 11e editie van de Euro Diamond Pigeon ( E.D.P.) gehuldigd tijdens een banket in de Salons van het Hotel-Restaurant Lodewijk van Male te Brugge.

Bij aanvang van het banket nam Voorzitter Frans Vanwildemeersch de honneurs waar om iedereen te begroeten en dankte ondermeer de peters, de sponsors, de ereleden, de pers alsook de medewerkers voor hun inzet en steun ten bate van de “Euro Diamond Pigeon”- organisatie.

Heel kort maar zeer gevat was ook de toespraak van de Brugse Schepen van Financiën Boudewijn Laloo, die de organisatoren van de E.D.P. ondermeer feliciteerde met hun bijzonder mooi initiatief en kampioenschap .

Tussen de diverse gangen in van het banket werden de verschillende winnaars van een Ereprijs alsook de laureaten binnen het kampioenschap van de E.D.P. gehuldigd.

Schepen Boudewijn Laloo overhandigde o.a. zijn Ereprijs aan E & G Hautiers uit Baulers ( als 1e geklasseerde die buiten de trofeeën valt) , alsook de Ereprijs van de stad Brugge voor Hendrik Mortier als 1e geklasseerde v/ Groot Brugge .  Mevr Freddy De Jaeger overhandigde de Ereprijs voor de 1e geklasseerde v/d Raad van Ere & bestuur aan André Colbrandt ( Bottelare), de Ereprijs van P. De Rijst was voor Jos Joosen als 1e geklasseerde v/d meerjaarse leden.

In het tweejaars klassement (’09 en ’10) won Hubert Debaene uit Beernem ( met 21 p de trofee Fam. Herbots)) vóór Wilfried Bryuneel uit Mater ( 25 p) en A & L & D Derweduwen uit Zingem (43p).

In het driejaars klassement ( ’08-’09-’10) ging de titel naar Yvan Eeckhout uit Ronse( met 102 p won hij de trofee “Paloma” ), vóór André Colbrandt uit Bottelare ( 136 p) , 3e waren Schreurs- Hauben uit As ( 147 p).

In het vijfjaars klassement was Roger Tantart uit Frankrijk de laureaat . Hij ontving de Ereprijs M. De Cock,namelijk  een gouden Euro Diamond speld )

Man van het jaar was André Colbrandt uit Bottelare en die  won met redelijke voorsprong de  Ereprijs BRICON  .

Ereprijs E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon op Marseille

Het podium : 1e Jos Joosen uit Brecht met  1e internat. Marseille , 2e Luc Bafort uit Temse.

Ereprijs E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon op Barcelona

Het podium : 1e Delrue-Vanbruaene uit Lauwe met 3e internat. Barcelona , 2e Firmin Willock uit Asse.

Ereprijs E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon op Tarbes:

Het podium : 1e Gery Etuin uit Wavrechain ( France)met  16e internat. Tarbes , 2e H. Vanacker  uit Oostrozebeke en 3e André Colbrandt uit Bottelare

Ereprijs E.D.P. Zilveren Diamond Pigeon op Pau

Het podium: 1e Galle-Wijnants uit Veldegem met 10e internat. Pau, 2e Hubert Debaene uit Beernem en 3e Frans Belleter uit Nispen (Nederland)

Ereprijs E.D.P. Gouden Euro Diamond Pigeon op Perpignan

Het podium: 1e Wilfried Bruyneel uit Mater met  1e internat. Perpignan ( 18 karaat gouden Diamond Pigeon speld ontworpen dr P. Wijnants + kunstdiploma) , 2e André Colbrandt uit Bottelare en 3e Nouwen-Paesen & Zn uit Peer.

Het geheel verliep zoals naar gewoonte vrij vlot waarbij alle winnaars van een mooie en verdiende  hulde konden genieten. Traditioneel is dit één der laatste feesten van de winterse periode, traditioneel ook altijd een mooi feest met fijn en verzorgd banket….Het strekt tot eer van de Euro Diamond Pigeon , het bestuur en de medewerkers voor en achter de schermen. Felicitaties aan de laureaten en ereprijswinnaars en aan de mensen van de E.D.P.


Trofees


Zilveren en gouden Euro Diamond Pigeon Ereprijzen


De Gouden EDP voor de algemene winnaar Wilfried Bruyneel


Voorzitter Fr. Vanwildemeersch tijdens zijn openingswoord


Schepen Boudewijn Laloo overhandigt zijn ereprijs aan de heer Hautier uit Baulers


links bestuurslid Jacques De Taeye, midden Schepen van financiën v/d stad Brugge de heer B. Laloo en rechts winnaar Hendrik Mortier als 1e geklasseerde van Groot Brugge


André Colbrandt won de Ereprijs geschonken door Freddy De Jaegher


Jos Joosen en dame ontvangen de Ereprijs van KBDB Voorzitter P. De Rijst uit handen van Westvlaams mandataris de heer L. Willem


Het podium van de EDP Marseille : 1e Jos Joosen en 2e Luc Bafort met schenkers v/ ereprijzen en bestuursleden

 
Trofees


Podium van de EDP Tarbes : 1e Gery Etuin en 3e André Colbrandt met schenkers v/ ereprijzen en bestuursleden

 
Podium EDP Pau : 1e Galle-Wijnants, 2e Hubert Debaene en 3e Frans Belleter met dame ( Nl) plus schenkers v/ ereprijzen en bestuursleden


Podium tweejaarsklassement : 1e Hubert Debaene, 2e Wilfried Bruyneel en 3e A & D & L Derweduwen met schenkers v/ ereprijzen en bestuursleden


Podium driejaarsklassement : 1e Yvan Eeckhout, 2e André Colbrandt met schenkers v/ ereprijzen en bestuursleden


Roger Tantart uit Frankrijk won het vijfjaarsklassement, samen met ontwerper van de gouden EDP speld P. Wijnants en bestuursleden


André Colbrandt en dame : Man van het jaar met bestuursleden


v.l.n.r. Roger Tantart, Gery Etuin en Mevr P. De Hous


v.l.n.r. P. De Hous, B. Cattiaux uit Frankrijk en de heer Lallouette uit Virton (B)


André Colbrandt : winnaar v/d trofee Filip Norman op Perpignan


Podium EDP Perpignan : 1e Wilfried Bryuneel, 2e André Colbrandt met schenkers v/ ereprijzen en bestuur


De heer Wilfried Bruyneel : de Gouden Diamond Pigeon algemene winnaar


De 5 hoofdlaureaten in de E.D.P. : Jos Joosen – Delrue-Vanbruane, Gery Etuin, Galle-Wijnants, Wilfried Bryuneel met bestuursleden