Peeters Fabienne - Betekom (BE) 1ste Nationaal Kampioen jonge duiven Halve fond KBDB 2009.

Peeters Fabienne. 1ste Nationaal Kampioen jonge duiven Halve fond KBDB 2009. - 9de Nationaal Kampioen Kleine Halve fond oude KBDB 2009.

Betekom- Tegenover het Kwakkelhof, duivenlokaal, de straat in dan ben je er. Een rustieke woning in de Kwakkelstraat 10 met een hek in smeedwerk en een poort met afstandsbediening geeft je toegang tot de verzorgde tuinen.
De gemeentearbeider van Begijnendijk was net thuis van zijn full-time job. Als midden veertiger heeft hij het druk. Dirk heeft een volle dagtaak, vader van mogelijk een topvoetballer en zelf een gerenommeerd duivenmelker, een dag is te kort licht. Over de duiven zullen we het uitgebreid hebben maar het gezin Wouters-Peeters heeft één zoon, Jordi. Hij is net achttien en aan de unief begonnen, speelt bij de beloften van Racing Mechelen. In het verleden hebben Fabienne en Dirk nogal wat verplaatsingen gemaakt om zoonlief in Lier en nadien in Genk te kunnen laten trainen en voetballen.
De vader van Dirk speelde zelf met duiven onder de naam Meylemans-Wouters maar rond de eeuwwisseling besloot hij om zelf te stoppen met duiven en bij zoon Dirk een handje te komen helpen zodat één van beide ouders zeker tijd zou hebben om hun Jordi te laten evolueren tot een betere voetballer.
Vader Wouters vormde tandem met een oom van Dirk. Wanneer in ’92 Dirk een duivenhokje wilde bouwen in de tuin heeft hij besloten om op naam van Mevr. Wouters te spelen, vandaar de naam Peeters Fabienne.

Drie generaties.
Duivensport is een familieaangelegenheid. Er wordt gespeeld op naam van Peeters Frabienne omdat Dirk geen verwarring wilde veroorzaken bij de start in ’92. Fabienne heeft wat duiven betreft enkel de taak gastvrouw te spelen bij eventuele bezoekers. Als we duivensport als een bedrijfsunit bekijken dan zijn er vele overeenkomsten. Iemand heeft de leiding en de CEO van dit hok is Dirk Wouters, een midden veertiger. Op administratief vlak laat hij zich blindelings bijstaan door Ken Branders. Deze midden twintiger is na zijn dagtaak bij Duracel bezig met het computerwerk van de duiven, het opmaken van klassementen en het bijhouden van stambomen en individuele prestaties. Door een gelukkig toeval is deze buurjongen hier terecht gekomen. Zelf gek van duiven heeft de dokter hem enkele jaren geleden de raad gegeven te kiezen voor de eigen gezondheid en de eigen duiven te ruimen en niet meer op een duivenhok te komen.
Dirk heeft sinds de eeuwwisseling meerdere succes behaald en die dankt hij voor een deel omdat Ken alles klaar maakt om de nodige papieren op de post te doen. Anderzijds is er ma en pa Wouters. Pa Wouters is nu 81 en komt elke dag zonder onderbreking de kweekduiven verzorgen, voederen en een oogje in het zeil houden. Hij heeft die tijd sinds hij zelf gestopt is met duiven. Moeder is de verzorgster van de jonge duiven, ze maakt de zitbakjes proper wast de drinkpotten uit als de jonge duiven hun dagelijkse trainingsvlucht afwerken. Bij het binnenroepen geeft ze de klaarstaande voederpotten aan de respectievelijke duiven. Dirk zet smorgens alles klaar.

Stamopbouw.
Wanneer Dirk in ’92 met duiven begon is hij natuurlijk kort bij de deur zich gaan bevoorraden. De eerste keuze ging natuurlijk naar de ouders. Van schoonvader Maurice Peeters uit Begijnendijk kwamen duiven die zelf kwamen van Frans Van Den Bergh uit Begijnendijk. Van Pa, Meylemans-Wouters  uit Betekom kwamen duiven die op hun beurt van de hokken van Louis Van Reeth uit Begijnendijk kwamen.
Van Printemps en Zn, Begijnendijk , kwamen duiven die zij hadden aangeschaft bij Flor Engels uit de lijn “Den Bange”, van Gommaire Verbruggen en Peeters Fabienne.
Edward Verscheuren, Begijnendijk, heeft duiven van Ranne Goris, Laurent Bruynseels, Marien – Royberghs, Van Schelfthout en Houben.
Van Reeth Louis, Begijnendijk, heeft zich bevoorraad bij Janssens Arendonk, Karel Schellens en Peeters Fabienne.
Jacobs Jan en Jos, Begijnendijk, Jacobs Leon, Peeters Fabienne en Gaston Van De Wouwer.
Deynckens Albert uit Baal.
Jos De Belder uit O.L.V.Waver
Frans Van Den Bergh, Begijnendijk
Patricia Verhaegen , Aarschot, hier zijn het de duiven uit de Grijze Kanibaal” van Dirk Van Dijck uit Zandhoven, uit een broer van Rapido en uit “ Het Provinciaaltje”.
Verder zijn er ook duiven gekomen van Rene De Vries uit Betekom, Leo en Christophe Van Hoorenbeeck uit Wijgmaal, Henri en Zn Van Avondt uit Haacht, Luc Daans uit Begijnendijk, Vic Van Herck uit Booischot.
Bij Verreckt-Ariën uit Tessenderlo werden jongen gehaald uit nestbroer van “ Armstrong” , uit “Velocity” en uit dochter van “Diamond”
In Zandhoven vonden ze duiven bij Dirk en Louis Van Dijck. Hier komt het edele bloed uit “Zoon Kanibaal” met "Dochter De Leeuw” , een duivin van Marcel Wouters uit West-Malle.
Bij Herbots uit Halle-Booienhoven werden duiven bekomen uit “National 1” en “National 2”
Laatste in de rij is Henri Moens uit Oplinter. Hier is de verervingslijn deze van “Zwarte Panter” van Alfons Slaats uit Lint.

De hokken.
De hokken zijn sober maar oerdegelijk. Duivenmelkers zijn meestal erg handige harry's die bouwen, verbouwen, renoveren en evolueren volgens de eigen behoefte maar ook met het tijdsbeeld.
Enkel voor het weduwschapshok van de oude en jaarduiven is er geen ren, al de andere verblijven van duiven beschikken over een ren.
Het weduwschapshok heeft wel iets speciaals. In de rugwand van het weduwnaarshok heeft Dirk een opening gemaakt zodat de duivinnen in de verplaatsbare ren achter het hok worden geplaatst. Het vangen van de duivinnen is vaak een tijdrovende bezigheid, wordt hier gebruikt om duiven te observeren.
De duivinnen zitten in vogelrennen, gekregen van een vriend. Dirk heeft de boden verstevigd en er wieltjes onder gemonteerd. Achter het hok liggen over de lengte van het hok twee meter stoepdallen.
Bij het verplaatsen van de ren wordt er gewoon geborsteld en alles is weer klaarnet. Nadat een verdwaalde hond onder de ren terecht kwam heeft Dirk ook deze ruimte afgesloten met kleine vogeldraad. De rennen zelf zijn rondom dichtgemaakt met dichtte winddoek en binnenin zijn voldoende zitplaatsjes.

Het systeem.
De weduwnaars, vierentwintig oude en vierentwintig jaarduiven vormen de speelploeg, aangevuld met acht duivinnen die op totaa lweduwschap worden gespeeld.
Op 17 december worden de duivers gekoppeld, ze azen elk een koppel jongen. Tussen de zestiende en achttiende dag verdwijnen bijna alle duivinnen van het hok en worden de jongen mee verhuist zodat de duivinnen nog ruim een week verder zorgen voor de kroost. Enkele van de betere oude duivers mogen hun duivin houden tot de tweede leg. Bij het leggen van het eerste ei wordt dit weggenomen en bij het leggen van het tweede ei verdwijnen de duivinnen en de eieren. Om deze eieren bekommeren zich nu enkele voederkoppels.
De kweekduiven worden eerder gekoppeld zodat er twee groepen vroege jonge duiven naar de wedstrijden worden voorbereid.
De weduwnaars worden na de laatste Bourges niet meer vrij gelaten en mogen rusten en ruien zonder te trainen. Hun energie om toertjes rond het hok te maken mogen ze aanwenden om snel en optimaal door de rui te komen.
Om naar de wedstrijden te vertrekken worden de broedschotels gedraaid en zitten de partners klaar in de halve gesloten woonbak.
De jonge duiven worden opgedeeld in twee groepen. Groep één zijn de jonge van de kwekers, ruim zestig, ze worden gescheiden en verduisterd. De jonge van de weduwnaars is een groep van net geen vijftig, maar deze jonge duiven blijven samen op een gezamenlijk hok. Ze mogen leven op een natuurlijk ritme en zijn er duiven die zich als koppel gedragen, ze mogen op de vloer in de gebroken maïskolven een nestje bouwen, soms worden er ook dozen met kleine openingen geplaatst. Is het tijdstip geschikt en past hun nestpositie mogen de jonge duiven op deze nieuwe motivatie naar het inkorflokaal.
De eerste vroege jongen, deze van de kwekers, worden gestuurd. Ze werden gescheiden bij het spenen. Het verduisteren van deze groep begint half maart en stopt begin juni, groep twee , de jonge van de weduwnaars zijn drie weken later aan het verduisteren begonnen en bij hun loopt de korte dagen tot 21 juni.
Over de vroege jonge duiven wil Dirk nog kwijt dat ze gekoppeld worden aan oude duiven om zo dan op weduwschap te worden gespeeld. Elk jaar worden er ook zomer en late jonge duiven gekweekt en zij kunnen hun nut bewijzen door als gezelschapsheer of dame te fungeren. Kweekduiven en ook losse weduwduivinnen waarvan de duiver niet is teruggekeerd, zijn ook meestal hiervoor erg dankbaar materiaal.
De jonge duivers vliegen meestal Noyon, de duivinnen worden op hafo-wedstrijden ingekorfd. Op deze wijze van spelen zijn de duiven verdeeld bij het thuiskomen en houden de geslachten niet de andere op bij het binnenlopen.

Voeding, verzorging en het medisch deel .
Het voederen is de verantwoordelijkheid van Dirk. Uit vijf zakken mengt hij een huismengeling. Deze eigen samenstelling bestaat uit gelijke delen sport, dieet, Gerryplus, weduwschapsmengeling en zuivering. Dit is de basismengeling voor alle duiven. Duiven worden in een gezamenlijke voederbak gevoederd en steeds bijgevoederd totdat er duiven zijn die de drinkpot opzoeken. Dit is een teken voor Dirk om te stoppen met het verstrekken van voer. Bij de jonge duiven voedert hij ook op die manier en kan daardoor bijsturen want moeder heeft de klaargemaakte voederpotten gewoon omgekapt in de voederbak. Bij Dirk mag er niets blijven liggen in de voederbak.
De laatste vier voederbeurten voor een wedstrijd wordt aan het basisvoer een kleine aanpassing gemaakt. Er wordt geen zuivering genomen maar vervangen door turbo-energie. Ook nu worden er pinda's gegeven. Niet alle duiven eten deze toemaatjes. Er worden een vijftal pinda's voorzien per duif.
Moeder poetst de bakjes van de jonge duiven, op de vloer liggen gebroken maïskolven. Op het hok van de vroege gescheiden jonge duiven worden de kolven geruimd bij het begin van de wedstrijden.
De weduwnaarsbakken en de vloer worden dagelijks door Dirk gepoetst en ook de drinkpotten worden dan uitgewassen en voorzien van ver drinkwater.
Dinsdag is vitamine dag. Ook krijgen ze dan conditiepoeder over het voer. Het voer wordt twee keer per week verrijkt door zelfgemaakte vliersiroop op alcohol. Niets is hier een vaste regel, vandaar dat ook wel eens honing wordt gebruikt om het voer kleverig te maken.
De dag dat de wedstrijd wordt vervlogen krijgen de duiven bij thuiskomst belgasol. Om de drie weken wordt BS verstrekt. Afhankelijk van de prestaties, gewoonlijk om de vier weken, worden spartrix of belgomix gebruikt, vroeger werd ridsol gebruikt.
Bij problemen of twijfels is het veearts Danny Vanhoof uit Eindhout die wordt geraadpleegd.
Een andere wetenswaardigheid is dat steeds het drinkwater wordt verrijkt met appelazijn, look of natraline.
Voor het speelseizoen begint is er preventief een kuur van vijf dagen tegen trico. Het kweekseizoen begint ook met een preventieve tricokuur, een kuur tegen de koppen, tien dagen medicatie in het drinkwater tegen paratyfus, twee dagen vitamines en ook belgasol.
Het vrijmaken van de koppen is een middel van de veearts en wordt gedurende vijf dagen verstrekt bij seizoensaanvang om het te herhalen bij mindere prestaties, nu was dat begin juli.
Als alles goed marcheert moet je niets doen maar bij inzinkingen is snel en adequaat reageren een must en dat is ook al eens gelukt met witte neuzen of ornispecial.

Resultaten.
Momignies     11/04/2009:     126 oude duiven  1-7-9     3/4
Soissons     19/04/2009:     491 oude duiven  10-45     2/3
Soissons     19/04/2009:     113 oude duiven     4-5-7-8-11-12-17-22-23-27-38     12/21
Soissons     19/04/2009 :     160 jaarduiven  7-8-11-14-22-32-38-39-40-42-53     11/17
Soissons     26/04/2009 :     105 oude duiven  2-5     2/3
Pithiviers     02/05/2009:     601 oude duiven  10-55     2/3
Soissons     03/05/2009:     112 jaarduiven  3-4     2/3
Pithiviers     09/05/2009:     654 oude duiven  45-48-58     3/3
Pithiviers     09/05/2009:     1068 oude duiven      4-9-22-30-36-43-57-58-103-118-119-138-161-182-195   15/18  
Pithiviers     09/05/2009:     891 jaarduiven  11-17-29-31-56-58-65-76-103-125-142-163-168-173     14/15  
Soissons     10/05/2009:     50 oude duiven  2-3-9     3/3
Pithiviers 1    6/05/2009:     964 oude duiven  3-21-25-28-29-37-38-61-72-87-107-151-167-171-194-261-279     17/20
Pithiviers     16/05/2009:     777 jaarduiven  2-9-14-26-28-33-37-43-68-71-80-91-92-93-95-113-119-133-218-250     20/26
Momignies     16/05/2009:     157 jonge duiven  5-16-18     3/4
Pithiviers     23/05/2009:     790 oude duiven   7-9-13-15-16-18-26-39-46-47-53-67-71-91-100-120   16/18
Soissons     07/06/2009:     180 jonge duiven  3-4    2/4
Pithiviers     14/06/2009 :     600 jonge duiven  2-7-9-18-20-29-33-42-48-53-55-63-83-86-90-91-106-129-158-168-186   21/41
Pithiviers     18/07/2009:      636 jonge duiven  2-3-5-6-8-10-11-23-30-32-35-47-49-63-99-113-121-134-171-172-201-210  22/29
Bourges     25/07/2009:      5250 jonge duiven (Provinciaal)  45(2gt)-89(1gt)-179-615   4/5
Argenton     08/08/2009:      3278 jonge duiven (Provinciaal)  12(1gt)-261(2gt)   2/3
Soissons     09/08/2009:     197 jonge duiven  2-3-6-14-40     5/6
Pithiviers     15/08/2009:      488 jonge duiven  2-3-21-23-24-25-46-60-62-92-99-102-132-135-150   15/17
Blois         15/08/1009:     1699 jonge duiven (Provinciaal)  7(1gt)-117(2gt)    2/3
Soissons     16/08/2009:    162 jonge duiven  2-9-16-19-24-50     6/11
Pithiviers     22/08/2009:     518 jonge duiven 1-2-4-6-11-12-13-17-21-22-29-30-31-43-44-46-57-58-70-73-77-103-116-117-146-157- 173 27/32
La Souterraine     22/08/2009:     2385 jonge duiven (Prov.)  18-34(1gt)-81(2gt)-157-318-372     6/10
Soissons     23/08/2009 :     102 jonge duiven  1-7-8-15-19 5/5
Pithiviers     29/08/2009:     382 jonge duiven  
1-9-10-12-30-43-55-56-57-59-77-81-85-95-97-100-112    17/24
Salbris         29/08/2009:     1614 jonge duiven  24(2gt)-25-26(1gt)-179-276-307     6/11

1ste  Nationaal Kampioenschap jonge duiven op de nationale vluchten
“Om deze titel te behalen waren er drie duiven met een behoorlijk resultaat nodig, nu een opsomming van deze prachtige prestaties:

“Black Prinses” 2098273/09
Haar vader is de huidige stamvader van het hok “Den 103” gekoppeld met  “Zwarte Lola” een duivin uit de lijn van koppel II
“Den 103” is een duif die door Patricia Verhaegen is gekweekt. De “Grijzen Kanibaal” van Dirk Van Dijck uit Zandhoven is de vader. Deze duiver “Den 103” heeft in tweede generatie al meerdere winnaars geschonken, zo is hij grootvader van “Den Bourgesman” 1ste prov. Bourges 5858 duiven, “Het Provinciaaltje” 1ste prov. Bourges tegen 2943 duiven, “De Moor” een superkweker en vader van “Kanibas”.
Moeder van “Den 103” is “Cinerela Patricia” een duivin met een aardige staat van dienst:
Limoges 1/226, Fleurus 10/4596, zone 129/8256
Chateauroux 3/291, Fleurus 33/6182, semi nat. 55/12153
Bourges 5/325
Toury 33/1197
Moeder van “Black Princes” is “”Zwarte Lola” en is gekweekt uit “De Zot” een zoon van “Den 10” de stamvader van koppel II .
“De Zot “ is zelf ook goed voor meerdere topprestaties:
Bourges 56/10353
Noyon 1/351 en 2/410
Sens 1/3164, 3/423 en 4/672
Momignies 1/1681
Quivrain 4/647
“Black Princes” vloog in 2009 volgende resultaten bij elkaar:
Pithiviers 3/636
Soissons 4/180
Pithiviers 7/793
Prov Argenton 12/3278
Nat Argenton 33/23900
Pithiviers 18/600
Momignies 23/809
Prov La Souterraine 34/2385
Nat La Souterraine 249/17814
Prov Bourges 89/5250
Nat Bourges 378/37357
Pithiviers 122/1249

“Miss Blois” 2098298/09
Dit is de tweede duivin die haar medewerking heeft verleend aan het behalen van de titel. Ze dankt haar naam aan de overwinning uit Blois. Vader van deze geschelpte duivin is de “Bourgesman” een kleinzoon van “Den 103”
De ”Bourgesman” heeft zijn naam gekregen nadat hij 1ste provinciaal van 5858 duiven vloog, nationaal was het 18de van 48553 duiven. Deze vererver werd gkweekt uit “Geschelpte Patricia” met”Sabinne”, een duivin van Printemps & Zn uit Begijnendijk. Deze kweekmoeder is ook moeder van “Het Provinciaaltje”, De Moot”, “Toobis”, “ Erika” en Jarju”.
Moeder is “Donkere Patricia” een duivin die gekweekt werd uit “Den 103” met “De 02 duivin” een halfzus met “De Grijze Kanibaal” als vader.

De prestaties van “Miss Blois” heeft als jonge duif dit jaar volgende resultaten laten noteren:
Lokaal Blois 1/430
Prov Blois 7/1699
Marne-La-Vallée 20/1114
Lokaal Le Mans 29/529
Prov Le Mans 102/2374
Prov La Souterraine 81/2385
Nat La Souterraine 536/17814
Prov Argenton 261/3278
Nat Argenton 1099/23900

“Het 39ske” 239/09
Vader “Den Dirk” uit “Het koppel IV met “Het Provinciaaltje” Kleindochter van “Den 103”.
achter gebleven op Nationale Gueret              
Pithiviers 11/636
Soissons 17/410
Pithiviers 34/873
Prov Bourges 45/1249
Nat Bourges 190/37357

9de  Nationaal Kampioenschap halve fond
Dit kampioenschap bij de oude duiven wordt opgemaakt aan de hand van de prestaties van 1ste en 2de inzet. Met wisselende betere inzetten is het moeilijk om ook deze dan als eerst te zien terugkeren van de vlucht. Een overzicht van de duiven en hun bijdrage in het succes.

“West” 239/06
Deze duiver werd gekweekt uit “Den 11”, stamvader III gekoppeld met “Shana”, nestzus van “Het Prinsesje”
1e asduif Kleine Halve fond Oude Hafo De Dorpsduif Gelrode
Pithiviers 9/1068
Pithiviers 13/790
Pithiviers 19/427
Pithiviers 28/778
Pithiviers 38/963

“Jerome” 174/06
Vader is de nestbroer “De Shuchterre” gekoppeld met “Sandra” een achterkleindochter “Het koppel II”
3e asduif Kleine Halve fond Oude Hafo De Dorpsduif Gelrode
Pithiviers 4/1068d
Pithiviers 20/574d
Pithiviers 21/963d

“Kanibas” 2129307/06
Vader is “De Moor” en heeft volgende prestaties op zijn naam laten noteren:
Bourges prov. 4/1247, nat 195/10795
Sens 1/330
Dudelange 1/124
Pithiviers 2/390, 2/105 en 3/192
Arlon 2/93
Deze vlieg en vererver werd gekweekt uit “Geschelpte Patricia” met”Sabinne”, een duivin van Printemps & Zn uit Begijnendijk. Deze kweekmoeder is ook moeder van “Het Provinciaaltje”, “Bourgesman”, “Toobis”, “ Erika” en Jarju”.
Moeder is “Hete Mie” een duivin die uit een duiver van Eduard Verscheuren komt.

“Kanibas is zelf ook goed voor betere prestaties:
Pithiviers 10/601
Soissons 10/491
Pithiviers 17/540
Pithiviers 39/444


“Rafael” 694/07
Vader is “De Shuchterre” zelf goed voor 73 Nat Bourges v 12898d gekoppeld met “Sandra” een achterkleindochter “Het koppel II”. Hier de prestaties die meetelde bij het indienen van het kampioenschap:
Marne-La-Vallée 1/115
Pithiviers 4/540
Pithiviers 6/261
Pithiviers 10/265
Pithiviers 26/444
Pithiviers 29/646

“De Gek” 592/07
Deze duif heeft “Het koppel II” als ouders , “Den 10” met “Emma”
4e asduif Kleine Halve fond oude Hafo De Dorpsduif Gelrode
4 Pithiviers 4/375d
5 Pithiviers 5/156d
6 Pithiviers 6/265d
7 Pithiviers 7/790d
8 Pithiviers 8/238d
8 Marne-La-Vallée 8/115d
25 Pithiviers 25/963d
30 Pithiviers 30/1068d
“De Witpen” 2209166/03
Deze basisduif komt uit “Mario” met “Christa”
“Mario” is de beste vliegduif van het hok Peeters. Met 88 prijzen op 5 jaar waarvan 53 resultaten per tiental.
“Mario” werd gekweekt uit “De 61” , een duif uit een duiven van Peeters Maurice , schoonvader, uit Begijnendijk, een superkweker die zelf deel uitmaakt van “Koppel IV” gekoppeld met “Super 13 duivin”
een duiven uit een duiver van Eduard Verscheuren.
“Christa” is een dochter uit “koppel II” en is zus van “Het Princesje”, “Het Fameuske”,

 

 

 Titels.
1ste Nationaal Kampioen jonge duiven Hafo KBDB 2009.

1ste inzet    2de inzet           coëfficiënt
Bourges          37357d       378                190                  1,5205
Argenton         23900        33                  1099                4,7364
La Souterraine  17814       249                  536                4,4067 / Totaal 10,6636

5e Nationaal Kampioen kleine halve fond in 2007
7de Asduif Belgiam Master 2009
9de Nationaal Kampioen Kleine Hafo oude KBDB 2009.
21ste Belgiam Master 2009
1ste Prov kampioen oude duiven kleine halve fond Vlaams-Brabant 2009
1ste Prov kampioen jonge duiven grote halve fond Vlaams-Brabant 2009
5de Prov asduif All-round Vlaams-Brabant in 2004
5de Prov asduif grote snelheid jongen Vlaams-Brabant in 2006
6de Prov asduif kleine halve fond oude & jaarlingen Vlaams-Brabant in 2006
6de Prov asduif kleine halve fond oude & jaarlingen Vlaams-Brabant in 2007
7ste Prov asduif kleine halve fond jongen Vlaams-Brabant in 2005
7ste Prov asduif kleine halve fond jongen Vlaams-Brabant in 2007
8ste Prov asduif kleine halve fond jongen Vlaams-Brabant in 2003
9ste Prov asduif kleine halve fond jongen Vlaams-Brabant in 2006
11ste Prov asduif All-round Vlaams-Brabant in 2007
12ste Prov asduif kleine halve fond oude & jaarlingen Vlaams-Brabant in 2005

AVE-Regina
1ste asduif jaarlingen fond Arr. Leuven 2004
1ste asduif oude halve fond Arr. Leuven 2006
1ste asduif oude meeste prijzen Arr. Leuven 2006
2de asduif jaarlingen halve fond Arr. Leuven 2004
2de asduif oude halve fond Arr. Leuven 2006
3de asduif jonge halve fond Arr. Leuven 2005
3de beste oude algemeen Arr. Leuven 2005
3de beste jaarling algemeen Arr. Leuven 2005

De Demervallei
1ste asduif kleine halve fond jongen 2003
1ste asduif kleine halve fond oude 2006
1ste asduif kleine halve fond oude 2007
1ste asduif kleine halve fond jaarlingen 2007
1ste asduif kleine halve fond jongen 2007
3de asduif kleine halve fond oude 2005

Resultaten.
1ste Prov Bourges jaarlingen v 2949d in 2004
1ste Prov Bourges jongen v 5858d in 2004
1ste Prov Bourges oude v 1333d in 2008
2de Prov Blois jaarlingen v 1534d in 2004
7ste Prov Salbris jongen v 1309d in 2006
8ste Prov La Souterraine jongen v 3170d in 2008
11ste Prov La Souterraine jaarlingen v 1901d in 2004
13de interprov La Souterraine jaarlingen v 7682d in 2004
18de Prov Bourges oude v 1247d in 2006
10de Nat La Souterraine jongen v 21271d in 2008
18de Nat Bourges jongen v 48553d in 2004
23e Nat Bourges oude v 11875d in 2008
56ste Nat Bourges oude v 10759d in 2006
73ste Nat Bourges jaarlingen v 12898d in 2006