Aller au contenu principal

Astere Vergotte (Aalter, BE) is overleden

We ontvingen het bericht van het overlijden van duivenliefhebber en topkampioen Astere Vergotte (73) uit Aalter

Toen Astere op oudejaarsavond koffie aan het zetten was, werd hij getroffen door een hartstilstand. Na reanimatie werd hij nog naar de kliniek gebracht, waar hij in een kunstmatige coma werd gehouden. Zijn lichaam slaagde er echter niet meer in om de vitale functies van de machines over te nemen, waarna sportvriend Astere enkele dagen later is overleden.

Met Astere verliest de duivensport een groot en gewaardeerd topkampioen. In duivensportmiddens genoot hij jarenlang bekendheid als columnist, en bovenal voor zijn ijzersterk spel. Vooral op de provinciale en nationale grote halve fond, met de jonge duiven en met de duivinnen, wat toch wel zijn specialiteit was. Astere beoefende duivensport zonder franjes onder het motto: de duiven maken de man. Zonder topduiven sta je nergens. Dat bewees hij op eigen hok, met de opbouw van een ijzersterke stam duiven. Echte winnaars. Tal van provinciale en nationale titels, naast een resem provinciale overwinningen vielen hem te beurt, met als absoluut hoogtepunt in zijn carrière, het winnen van de 1e Nationaal Chateauroux van 21.515 Jaarlingen  in 2014. Hoogtepunten waarmee we ons Astere altijd zullen herinneren.

Langs deze weg bieden we ons medeleven aan bij echtgenote Edith, familie en vrienden van Astere, en wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke dagen die hen nu treffen.