Aller au contenu principal

C. Joosse - Nieuwdorp (NL) Wint 2e Nationaal Pau 2.750 duiven Nederland

Samen met ondergetekende vormen we de meldpost voor Blois. Natuurlijk blikken we dan ook vooruit op Pau. Gaat er nog wat doorkomen of niet? Er wordt wel aangetwijfeld. De wind is ook niet ideaal voor hier. Maar de duiven van Kees zitten in topvorm.

Zes van de acht op Bordeaux en St. Vincent regionaal weer zes van de acht met, ja niet te geloven, 4 van de 4 jaarlingen op de uitslag. In groot verband weliswaar iets minder maar de vorm is er. Kees had de laatste paar jaar met rasse schreden een sprong naar de top gemaakt.

In ZLU verband speelde hij vorig jaar ook al 50 % prijs met de nodige kopprijzen.
Ik beloof ’s avonds nog even contact op te nemen na op internet de meldingen op PIPA te hebben bekeken. Op goed kwart over negen nemen we de meldingen door. Het is mogelijk nog iets te pakken. De spanning neemt toe. Om even over half tien belt hij, duidelijk wat geëmotioneerd, ik heb er een, een kleindochter uit de Paarsborst en er is nog niets bekend.

Een uur later bellen we nog even en dan moet hij de telefoon even kwijt. Ook zijn 2e valt. Voor de 1e nationaal wordt hij vermoedelijk met banddikte verslagen. Maar toch wat is dat genieten voor deze kleine melker. Kees speelt alleen met duivinnen op nest.

Het duivinnetje met ring NL08-1590080 werd ingekorfd op een jong van 1 week. Als jong vloog dit pittige dametje het complete programma met 2 keer Orleans. Dit jaar enkele keren 100 en 200 km en 2 maal Etampes met 1 nacht mand. Ze stamt langs vaderszijde uit een zoon van de Paarsborst.
Overigens ook van moederskant super.
De grootmoeder komt van Jan van Peenen Vlissingen en is een zus van de 1e nationaal Bordeaux.
De moeder van deze jaarling duivin vloog vorig jaar nog een 206e Nat. Narbonnne, haar zusje in 2007 een 2e prov. Barcelona! Eens te meer een bewijs dat ‘goed bloed nooit liegt’!
Proficiat!