Inter - Westvlaamse Vereniging huldiging kampioenen

Voorzitter Filip Norman en Ondervoorzitter Luc Van den Broeke mogen samen met hun bestuursploeg terugblikken op een fel geapprecieerd en uniek feest bij de hulde aan de kampioenen in de Inter-Westvlaamse Vereniging uit het seizoen 2007.
Het was al bij al een turbulent seizoen waarin alweer die problemen van de vogelgriep de kop opstaken, zoals Voorzitter Norman het zei in zijn openingsrede…… Daarin herhaalde hij nogmaals de reden van zijn beslissing om met de Westvlaamse duiven richting Souillac te gaan in plaats van naar Duitsland, omdat de week voordien de wedstrijd vanuit het Duitse Heidelberg een slagveld werd voor de duiven uit de kustprovincie. Om een volgende catastrofe te vermijden en de Westvlaamse liefhebbers een eerlijke kans te geven, viel aldus de beslissing om naar Souillac te rijden en dit in het belang van de duiven en de liefhebbers.

Het feest zelf was er één om letterlijk en figuurlijk je vingers ervan af te likken. De imponente zaal Cappellerie van het gerenommeerde "Huis Van Wonterghem" te Kuurne zat nagenoeg eivol met de bijna 300 aanwezigen voor het banket . Hetgeen de aanzittenden er op hun bord kregen was werkelijk "het" neusje van de zalm…..gepaard gaande met een bijzonder vlotte bediening en tussendoor een uiterst verzorgde huldiging der laureaten door Voorzitter Norman en zijn voltallige bestuursploeg.
Na de huldiging der kampioenen werd ook de heer Filip Norman in de bloemen gezet voor zijn 10 jaar voorzitterschap in deze schitterende vereniging.….. In een korte toespraak van de heer Eric Claerhout werd Filip er bestempeld als de onmisbare kapitein op het schip van de Inter Westvlaamse Vereniging. " In al die jaren staat hij ononderbroken op het dek van het schip en dit in het spoor van zijn vader Norbert om de duivenliefhebberij in de provincie te dienen" aldus Eric Claerhout. Met de wens dat Filip nog vele jaren de IWV verder zou "loodsen" op de goede weg werd deze toespraak beëindigd , gevolgd door een warm applaus aan het adres van Filip Norman. Er waren ook bloemen voor Julien Vaneenoo als 1e nationaal algemeen kampioen KBDB en voor Vincent Vandewalle als nationaal winnaar op Perpignan. 
Aan Voorzitter F. Norman, Ondervoorzitter L. Van den Broeke, Eric Claerhout(administratie), Joris Follet(financiën), Frans & Lisette Defruyt, Luc Willem, André Lietaer en Robert Reybroeck (deze twee laatste verontschuldigd wegens ziekte) sturen we langs deze weg nogmaals onze felicitaties voor dit prachtig feest en me dunkt dat we dit mogen overmaken in naam van alle aanwezigen.

" Marc Pollin: Voor de 5e maal : 1e Algemeen Kampioen van de IWV 2007 !

Pollin was de absolute blikvanger van de dag !! In de 9 verschillende competities die op het feest aan bod kwamen , stond hij liefst 4 maal op het podium der top-3. Indien dit het geval niet was, viel hij er nipt uit . Een bewijs dat de "superman" uit Snellegem andermaal een bijzonder knap seizoen achter de rug heeft ! Zo speelde Marc Pollin zich in de laatste 17 jaar ( van 1991 t.e.m. 2007) nooit uit de top-10 in het algemeen kampioenschap van de (Inter)Westvlaamse & Interprovinciale Vereniging, waarvan 16 jaar steeds in de top 5…Je moet het verdomd maar doen !! …. Daarbij wetend dat we hier met het kruim van West-Vlaanderen op halve fond en fond te maken hebben en het de sterkste competitie van de kustprovincie betreft. Ziehier dan de top-3 in iedere competitie met telkens het totaal aantal winnaars:

" Gratis Algemeen Kampioenschap ( 80 genommeerden)
1. Marc Pollin (Snellegem) 
2. Vanwildemeersch-Vyncke(Westkapelle)
3. Hubert Debaene(Beernem)
Hier werd in totaal 8545 Euro gratis uitbetaald aan de 80 geklasseerden.

" Gratis Kampioenschap oude duiven. ( 40 genommeerden) 
1. Marc Pollin(Snellegem) 
2. Hubert Debaene(Beernem) 
3. Jan Vansteelant (Oostkamp) 
Hier werd in totaal 4570 Euro gratis uitbetaald aan de 40 geklasseerden.

" Gratis Kampioenschap jonge duiven ( 40 genommeerden)
1. Vanwildemeersch-Vyncke (Westkapelle) 
2. Vandeginste-Houtekier(Deerlijk) 
3. Rik Cools(Ruiselede) 
Hier ontvingen de 40 geklasseerden samen 4570 Euro gratis.

" Gratis Kampioenschap Jaarlingen ( 25 genommeerden) 
1. Luc Van Hoecke (Oedelem)
2. Norbert Ally(Aarsele) 
3. Hubert Debaene(Beernem) 
Hier ontvingen de 25 geklasseerden samen 1701 Euro gratis.

" Kampioenschap der Azen ( 11 genommeerden) 
1. Hubert Debaene (Beernem) 
2. Marc Pollin(Snellegem) 
3. Vandamme-Boddaert(Oostkamp)

" Interprovinciaal Criterium (14 genommeerden)
1. Johan Tant (Olsene) 
2. Marnique De Witte(Maldegem) 
3. Marc Pollin(Snellegem)

"Elite Kampioenschap der jaarlingen (15 genommeerden) 
1. Luc Van Hoecke (Oedelem) 
2. Vanwildemeersch-Vyncke(Westkapelle) 
3. Vandemaele Wilfried (Heule)

" Inter-Westvlaamse Supercup voor jongen (14 genommeerden) 
1. Vanwildemeersch-Vyncke(Westkapelle) 
2. Rik Cools(Ruiselede) 
3. Maurice Mattheeuws(Brugge)

" Flanders Pigeons Trophy (1973-2007) 
Winnende ploeg "Uitmaak Data" - Duivensport Service Beveren-Leie bestaande uit Gaby Vandenabeele (Dentergem) - Erik Denys (Beveren-Leie) - Patrick Dejager (Deerlijk)