Oostvlaamse Jeugdclub - Propagandadag

Op zondag 3 Februari vond de '16e Propagandadag van de duivensport' plaats ten voordele van de Oost-Vlaamse Jeugdclub in het Scholencomplex 'Don Bosco' te Sint-Denijs-Westrem. De Oost-Vlaamse Jeugdclub werd in 1982 boven de doopvont gehouden door Franky Gevaert, met als doel de jeugdige Oost-Vlaamse liefhebbers jonger dan 25 jaar bij te staan met raad, daad en hulp waar nodig. Ook werd een apart kampioenschap op poten gezet met medewerking van de KBDB, waar de jonge liefhebbers zich tegen elkaar konden meten in 2 aparte competities op snelheid en halve fond + fond.

Een eerste aparte kampioenendag en propagandadag volgde al vlug… en momenteel was men reeds aan de 16e editie toe van dit evenement, dat jaar na jaar groeit en blijft groeien.
Huidig voorzitter Yvan Lasseel was dan ook fier om de ruim 250 aanwezigen, onder wie Nationaal voorzitter de heer Felicien Vermeulen en Provinciaal voorzitter de heer Arnold Van de Woestijne.

Er waren opnieuw heel wat bezienswaardigheden te bewonderen op de promotiestanden, er was de traditionele quiz onder de jeugdclubleden, waar mooie naturaprijzen te winnen waren, met als hoofdprijs zelfs een 'duivenhok'… en natuurlijk de standen met duiven van onze 'provinciale kampioenen KBDB Oost-Vl in 2007', de prijskamptentoonstelling onder de Jeugdclubleden… en de aanwezige schenkingen voor de bonverkoop, waarvan de opbrengst integraal gaat naar het inrichten van deze propagandadag + werking en activiteiten van de Jeugdclub door het jaar heen. Kortom, iedereen kon wel ergens aan zijn trekken komen op deze hoogdag voor de Oost-Vlaamse duivensport.
De uitreiking van de ereprijzen en trofeeën voor de kampioenschappen van de Oostvlaamse Jeugdclub zelf, gebeurt traditioneel op de Provinciale Kampioenendag te Wieze (16 Febr aanstaande)… toch stond ook hier een grote kampioenenhulde op het programma, want… Alle Jeugdclubleden worden ieder jaar opnieuw door loting gekoppeld aan een 'topliefhebber' uit de provincie Oost-Vlaanderen, welke dan onder elkaar strijden om de hoogste eer in het 'Jeugdclub Peterkampioenschap' op enkele vooraf bepaalde fondvluchten!
Door de perikelen rond de vogelgriep vielen de vluchten uit Limoges Derby, Limoges Yearlings en Souillac weg in de editie 2007, waardoor het kampioenschap werd verspeeld op de 3 vluchten vanuit Brive, Cahors en Narbonne met de 1e + 2e getekende duif. en hun respectievelijke dames, naast alle provinciale kampioenen KBDB Oost-Vlaanderen 2007, te kunnen verwelkomen en hen meteen uit te nodigen tot het opnieuw overheerlijke buffet.

Dit was alvast de eindstand van het "Jeugdclub Peterkampioenschap 2007", waarvan de huldiging plaats vond op deze 16e Propagandadag:

Jeugdclub Peterkampioenschap 2007
1. DE SMET Didier, Ronse + DE VROE Andreas, Herzele 6 prijzen 71,782%
2. MARTENS Cyriel, Deinze + VERMEULEN Karen, Bottelare 6 prijzen 88,158%
3. LEROY Firmin, Astene + VAN DEN HOVE Jelle, Geraardsbergen 5 prijzen 58,844%
4. AELBRECHT Marcel, Lebbeke + SEDEYN Tom, Merelbeke 4 prijzen 29,586%
5. SECELLE G + N, Merendree + DE VOS Tom, Zulte 4 prijzen 35,232%
6. CARTEUS Georges, Ronse + SOETENS Dirk, Everbeek 4 prijzen 36,336%
7. DE SMEYTER-RESTIAEN, Melden + CORNELIS Kris, Eeklo 4 prijzen 39,289%
8. VERSTRAETE R & X, Oostakker + LONGUEVILLE D., Evergem 4 prijzen 43,518%
9. BEIRNAERT Michel, Lovendegem + LANCKMAN D, St-L-Houtem 4 prijzen 45,477%
10. GOETHALS Romain, Maldegem + VAN LIMBERGEN G, Lede 4 prijzen 48,243%
11. VAN GANSBEKE Roger, Zomergem + BOELAERT M, St-K-Winkel 4 prijzen 49,903%
12. SCHOORS-DE WAELE, Adegem + DE CROOCK Jelle, Bassevelde 4 prijzen 61,388%
13. HEBBERECHT Chris, Evergem + DE POORTER Kevin, Drongen 3 prijzen 7,592%
14. DE GRAEVE-VAN GEERT, Smetlede +VAN CLEEMPUTTE Gebr 3 prijzen 8,194%
15. DOBBELAERE Danny, Zomergem + DE CUBBER-VD.BOSSCHE 3 prijzen 17.33%