Barcelona Masters huldigden hun laureaten tijdens een stijlvolle en schitterende feestzitting

Deze organisatie waarbij alleen kampioenschappen doorgaan op de vlucht uit Barcelona was in 2018 aan haar 21e jaargang toe. De verschillende laureaten werden gehuldigd op zondag 16 september in de ruime feestzalen van “’t Biezemhof” te Aalter.

Iets meer dan 200 aanwezigen tekenden present voor een naar traditie feestelijk banket, onder hen ook een 5-tal personen uit China, waaronder leden van een  vooraanstaande Chinese duivensportsite en van een bekende Chinese uitgeverij van duivensportboeken welke vrij regelmatig in het jaar verschijnen. Na een uitgebreid aperitief nam voorzitter Emiel Denys het woord voor zijn jaarlijkse openingstoespraak waarna het voor iedereen genieten was van spijs en drank. Vier (inter)nationale winnaars werden hierbij in de bloemen gezet: Schoors-De Waele (Argenton I jaarse: 1e nationaal) – Joël Verschoot (Angoulème oude: 1e nat) – Team Fr. De Jaeger (Barcelona: 1e internat.) – Emiel Denys (Narbonne: 1e internat. Jaarlingen en ook 1e internat. duivinnen).

In de loop v/d namiddag werden vervolgens ook de vele laureaten gehuldigd. Liefst 203 zakken Beyers Galaxy (à 25 kg) - dus 5075 kg – werden er verdeeld, het is  trouwens o.a. zó dat ondermeer ieder ingeschreven lid die zijn 1e getekende op de nationale uitslag kan klasseren al minimum 1 zak duivenvoeders ontvangt. Wanneer je deze onkost al becijferd aan de prijs van een zak duivenvoer van de kwaliteit die er wordt aangeboden ,plus daarbij nog de bloemen en de grote foto’s van de duif(duiven) voor de 1e kampioenen met 1e en 1e + 2e ingegevene duif, dan kom je reeds aan een aardige prijzenpot die er jaarlijks wordt uitgedeeld.

Zoals ieder jaar werd er opnieuw gestreden in 4 kampioenschappen (dus alleen op Barcelona).

Met de 1e afgegevene duif

Met de 1e prijs internationaal ging de titel naar het Team Freddy De Jaeger uit Knesselare. Hun “Lloyd” werd geklokt om 10 u 14’46” voor 1087,258 km (snelheid 952,2469 m/min) op de zondagmorgen (los op zaterdag om 9 uur). Op de 2e plaats eindigden Vergaerde-Denolf uit Jabbeke en als derde op het podium hadden we Jean Calonne uit Peruwelz. Tot hiertoe dus de top drie in de klassering met de 1e afgegevene duif. In totaal wisten 51 van de 102 ingeschreven leden hun 1e ingegevene op de nationale uitslag te klasseren.


 

Met de 1e + 2e afgegevene duif

Hier ging de titel naar de tandem Vergaerde-Denolf uit Jabbeke met twee topduiven. Op de nationale uitslag tegen 7438 duiven behaalden zij de 6e en 30e prijs met 1e en 2e ingegevene. Een schitterende prestatie! Dr. Antoon Lenaert uit Anzegem, die eveneens een fraaie Barcelona-uitslag neerzette, werd hier tweede ,dit ook met 1 en 2 in de top-100 van de nationale uitslag en als derde werd Christian Vrebos uit Neerijse afgevlagd . In de ranking wisten 33 leden hun 1 + 2 op de nationale uitslag te plaatsen wat nagenoeg 1 op 3 betekent.

Het tandemkampioenschap

Hiertoe worden alle leden met hun 1e ingegevene uitgeloot om in tandem te spelen.  De 1e plaats ging naar de tandem gevormd door José Goemaere uit Havinnes en Marc De Cock uit Temse. De tweede plaats was voor D. Christiaens-De Smedt uit Roosdaal & A & M Vanhee uit Wervik, terwijl de derde plaats ging naar Yvan Haelters uit Nukerke en Dr. Martin Ravelingien uit Tiegem. Hier waren er 15 teams die in de prijzen vielen.

Het kampioenschap der dames

Via lottrekking wordt de dame of partner van een lid gelinkt aan de 1e afgegevene duif van een ander lid. Voor de 20 eerste dames zijn er bloemen voorzien. Mevr. Wilfried Vandemaele uit Heule won dus met de 1e afgegevene duif van Team F. De Jaeger. Op de tweede plaats eindigde Michel Vercruysse uit Dailly met de 1e afgegevene van Vergaerde-Denolf en op de derde plaats Mevr. Roger Schauwers uit Asse met de 1e afgegevene van Jean Calonne. Zoals gezegd werden op deze wijze 20 dames in de bloemen gezet.

Deze schitterende dag werd afgerond met een uitgebreid dessertenbuffet en een kopje koffie, terwijl alles op een bijzonder vlotte manier verliep en iedereen op een mooi uur weer richting thuishaven kon vertrekken. Vanwege het comité veel dank voor de aanwezigheid en vooral opnieuw voor de vele blijken van waardering vanwege de leden voor deze prachtige organisatie, met name de Barcelona Masters. De deelname wordt jaarlijks hernieuwd en kost € 160 voor wat 2019 betreft, waarbij inbegrepen: het banket voor 2 personen + deelname aan de 4 kampioenschappen. Men kan jaarlijks intekenen tot eind maart. Inschrijven kan altijd via overschrijving van het bedrag op rekeningnummer BE94 7480 2953 7314 van de Barcelona Masters.