Schrijf je nu in voor de vernieuwde Duitse oneloftrace Internationales Nordseerennen

Bijna dertig jaar bestaat de Nordseerennen op het idyllische Duitse eiland Sylt al. Jarenlang werd ze georganiseerd door oprichter Willy Ferchen, die enkele jaren geleden de fakkel uiteindelijk overdroeg. In 2017 gaat de race van start onder een nieuwe, vaste regie, namelijk die van de ervaren Duitse liefhebber Gerhard Lücking.

Rijke geschiedenis

Het was Willy Ferchen, de toenmalige voorzitter van de Reiseverein Sylt, die in 1987 als eerste de idee opvatte om een eenhokswedstrijd te organiseren op het Duitse eiland Sylt, gelegen in de Noordzee. Ondanks de scepsis die er toen heerste over het slagen van zijn project, zette hij door. Jaar na jaar zag de wedstrijd een stijgend aantal deelnemers, tot het aantal startplaatsen kort na de aanmeldperiode al volgeboekt waren. Iets waar elke oneloftrace uiteindelijk van droomt.

Nieuwe wind

Op dat hoogtepunt stopte Willy Ferchen met de organisatie van de race nadat hij jarenlang met hart en ziel gewerkt had om de wedstrijd op het niveau te krijgen waar ze toen stond. De oneloftrace kwam in 2015 onder het bewind van een aantal liefhebbers die het project zeer genegen waren, waaronder architect en bouwheer Jürgen Altmiks. Hij sloeg samen met enkele andere liefhebbers tijdelijk de handen ineen om het evenement een nieuw elan te geven, met de bedoeling om de organisatie het op een later tijdstip opnieuw in de handen van één persoon te leggen.

Gerhard Lücking

In 2016 werd de succesvolle Duitse duivenmelker Gerhard Lücking gestrikt voor de verzorging en training van de duiven en de voorbereiding en afhandeling van de race. Na een vlekkeloze editie in 2016 werd - zoals indertijd afgesproken - beslist om de organisatie opnieuw aan één iemand toe te vertrouwen. Gezien zijn opgedane ervaring als wedstrijdorganisator kwam Gerhard Lücking als de geknipte man uit de bus waardoor de komende editie dan ook onder zijn regie zal doorgaan.


Gerhard Lücking met zijn vrouw Birgit

Download de informatiebrochure

Dat de Nordseerennen bij een ervaren en succesvol liefhebber als Gerhard Lücking in goede handen is, lijdt geen twijfel. Bovendien biedt de wedstrijd ook een eerlijk vluchtverloop met het laatste deel van de wedstrijd steeds over open zee waardoor alleen de beste duiven komen bovendrijven en massa-aankomsten zo goed als uitgesloten zijn. En dat alles op een prachtige natuurlocatie als het eiland Sylt. Wens je meer informatie? Bekijk hier dan de informatiebrochure over de Nordseerennen. Aanmelden kan tot en met 1 april.