Gérimont Eric, "De 'Gorbi' van Eric Gérimont wint provinciaal Perpignan Limburg jaarlingen"


De “Gorbi” van Hasselaar Eric Gérimont won met stijl de laatste Limburgse fondconfrontatie van dit vluchtseizoen Perpignan in de categorie jaarlingen. De winnaar kreeg deze naam toegewezen omdat hij erg doet denken aan Michail Gorbatsjov!Net als deze voormalige Sovjetleider heeft deze crack naast zijn overheersende uitstraling ook zo’n vlek op zijn pientere kop. De 5081456/03 die vanaf nu als de “Gorbi” door het leven gaat vloog dit seizoen reeds op Bordeaux de 117de prijs van 1013 jaarlingen als ook de 60 provinciaal St.vincent tegen maar liefst 1137 eenjarige duiven. Na St.Vincent kreeg hij geen duivin te zien omdat twee hokgenoten op dinsdag de baan op moesten en Eric de rust op het weduwnaarshok niet wou verstoren. Vermits vooraf nooit een duivin wordt getoond kreeg de Perpignanwinnaar zijn eega niet meer te zien sinds de Bordeaux van begin juni, wat betekend bijna twee maanden lang. Het is daarom dat per uitzondering voor Perpignan “Gorbi” een halve dag samen mocht doorbrengen met zijn duivin wat vermoedelijk het vuur extra heeft aangewakkerd. Een verbluffend resultaat om als jaarling meer dan 3000 km prijs te winnen in één seizoen op de overnachting, en daarbij ook nog de provinciale palm binnen te halen op een loodzware Perpignan. Dat is zeker toe te schrijven aan de excellente herkomst van deze doffer.

THEELEN X WIJNANDS
Als voormalig programmaspeler op de ééndaagse fond kreeg Eric in 1999 de overnachtingsmicrobe te pakken door toedoen van vriend Robert Gubbelmans uit Diepenbeek. Robert die zelf zeer succesvol met de Theelenduiven speelt, wist Eric te overhalen om zijn kans te wagen op de overnachtingsvluchten en trok met hem naar Jan Theelen in Buggenum.Van daar werden 13 jonge duiven meegebracht.
In 2001 werden er ook nog 10 jongen bijgehaald bij Harrie & Roger Wijnands de gekende marathonspelers van net over de Belgische grens Maastricht. Deze duiven werden met succes onderling gekruist met de Gubbelmans & Theelensoort.


Afkomst van de “Gorbi”
Vader: Rode Theelen-doffer met in de afstamming de vale marathon en de jorrit.
Moeder: dochter van de Gimondi van Wijnands, die zelf in 98 als 2-jarige de 14de nat. Barcelona en de 89nat. Perpignan vloog. Gimondi is op zijn beurt een zoon van de Blauwe Vanoppen, een supervererver bij Wijnands. Haar grootvader langs moederszijde is de 1ste nat. Perpignan 92.
Het moedertje van de Gorbi lijkt een topkweekstertje. Gekoppeld aan drie verschillende Theelen-doffers gaf ze tot nu toe 4 halfbroers die samen 20 keer op de overnachting stonden en daarvan 18 keer in de prijzen vlogen.
Eric gelooft sterk in erfelijkheid en afstamming, het belang van voeding, het goed observeren van je duiven tijdens training en op het hok, de directe verzorging na de vlucht, eerlijke kansen geven en strenge selectie.
In de nabije toekomst zal meer de klemtoon gelegd worden op enkele vluchten, namelijk Dax, Marseille en Perpignan.
In 2006 voor het eerst naar Barcelona, maar dan met een klein ploegje duivinnen.