Buscar

Noordelijke Unie huldigde haar kampioenen 2013 in Kleve (Duitsland)

Het was op een mooie zonnige zaterdag dat de Noordelijke Unie haar kampioenen huldigde te Kleve, net over de grens in Duitsland. Op een passende wijze werden de kampioenen van zowel de dagfond als de overnachtfond van Duitsland en Nederland in het zonnetje gezet.

Onder het spelverband van de Noordelijke Unie vallen de liefhebbers van de afdelingen 7, 8, 9, 10 en 11, de vijf noordelijke afdelingen van Nederland en aangrenzende gebieden van Duitsland.


Blik op het podium

Om twee uur opende de nieuwe voorzitter Sjaak Buwalda in een overvolle zaal Am Schutschenhaus in Kleve de feestmiddag. In zijn openingswoord bedankt hij de voorzitters van de Nederlandse en Duitse duivenbond voor hun aanwezigheid, en beide voorzitters maakten dankbaar gebruik van de gelegenheid om het aanwezig publiek te voorzien van een mooie toespraak aangaande onze mooie hobby.

Na de woorden van de beide bondsvoorzitters nam de NU-voorzitter ruim te tijd om de oud-voorzitter Henk Geerink te bedanken van zijn inzet voor de NU. Door de grote inzet van Henk en zijn deskundigheid is de NU na een aantal jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde club die de kampioenen en kampioenschappen klasseert op basis van vastgestelde 50 km-zones. Zo heeft iedere liefhebber gelijke kansen en krijg je een goed beeld van hun prestaties. Henk, namens alle liefhebbers bedankt voor de jaren van inzet en je deskundige manier van besturen.


Afscheid oud-voorzitter Henk Geerink

Na de opening werden alle kampioenen, duifkampioenen en vluchtwinnaars op passende wijze gehuldigd door Sjaak Buwalda en door de deskundige fotograaf Henk Wassink (duivenfotografie Henk) op foto gezet.

Een mooi en groot moment van de middag was dat het NPO zijn fout van de Nationale Manifestatie goedmaakte. Daar werden de eerste tien kampioenen van het internationale fondspel gehuldigd, echter met een verkeerde top 10. Door de heer Dirk Buwalda werd aangegeven dat er een fout was gemaakt en dat er in Houten sommige mensen gehuldigd zijn die daar geen recht op hadden. Het is te prijzen dat het NPO-bestuur deze gemaakte fout op passende wijze heeft hersteld, waarvoor hulde!


De zaal in Kleve zat afgeladen vol

Als hoogtepunt van de middag werden de totaalkampioenen van de dagfond en overnachtfond gehuldigd, onder het spelen van de nationale hymne van zowel Nederland als Duitsland.

Kampioen Dagfond Totaal:

  • Gebr. Ras Urk (NL)
  • Rolf Schobel Emden (DE)

Kampioen Overnachtfond Totaal:

  • Arjan Beens Genemuiden (NL)
  • H.Kolthoff Bunde (DE)

Nadat alle gasten hun buik gevuld hadden met een goed en degelijk Duits stamppotbuffet wenste de voorzitter iedereen een goed vliegseizoen 2014 toe en een veilige terugreis.