Buscar

Championnats provinciaux Flandre-Orientale 2011: résultats provisoires

Cette année, le champion provincial général en Flandre-Orientale est Marc Van den Eeckhoudt de Kalken. Freddy & Jacques Vandenheede de Zingem sont 2ème, et William De Blander d'Outer et Benny Steveninck de Hamme sont 3ème.

Cliquez ici pour tous les championnats.

Comentarios

Marc en Diane Van den Eeckhoudt.....al zoveel jaren aan de top....prachtig wat jullie dit jaar weer hebben verwezelijkt......dikke proficiat

Geert & Martine uit Rotselaar Smile

Aan Marc en Diane Vanden Eeckhoudt uit Kalken, nen dikke proficiat met de provinciale titel en
zoveel meer.............!!

Verschoot Joel & Dieter.

Beste liefhebbers,

Ziezo, wat ik in het begin van het seizoen gezegd heb....
Mijn vraag was :Provinciale lossing, Vlaamse Ardennen als overkoepelende uitslag(met medewerking van Dhr Van Hoofstat) en wat zien we...
Freddy Vertriest Kampioen HF.
Zonder aanpassing tov verleden jaar Freddy niet in beeld met uitslagen tegen pakweg 150 duiven lokaal.
Uiteraard ook een welgemeende proficiat aan onze lokaalgenoot(Bevere) Freddy.
Freddy, een Enaeme zij gezegend hou ik dus te goed.
Groeten
Georget

Beste Heer Pappens,

Een welgemeende proficiat aan Freddy Vertriest, een man die dit seizoen keihard speelde!
Maar...
Hoe moeten ze volgend jaar voor mij lossen ??
Ik kon mijn duif insturen met lokale uitslagen "De Strijdersbond Merelbeke" op de Halve Fond-Angerville.
Ik behaalde de 10e plaats Provinciaal, mijn duif vloog 3 x 1ste en 2 maal 2de ...

Suggesties welkom!

Groeten, Geert

Met een IP lossing zou Freddy Vertriest ook kampioen geworden zijn. Het criterium om een goed coëfficient te halen is een overkoepelende uitslag maken zodat de betere duiven een kleiner coëfficient kunnen maken. Zie maar hoeveel liefhebbers uit het Ninoofse zich klasseren nu men in 2011 overkoepelende uitslagen heeft gemaakt op Noyon en Angerville. De provinciale lossing staat hier dus los van.

Ik wil even reageren,

Ik vind dat er een onderscheid zou moeten worden gemaakt tussen de halve fond en de zware halve fond. Het is moelijker op 5 x top te spelen met dezelfde duif op vluchten met 2 dagen mand dan vluchten met inkorving op vrijdag en min 100 km minder in afstand... De duiven op de zware halve fond gaan meestal ook maar om de 2 weken de mand in (duivers). Waarom geen kampioenschap zware halve fond met 4 prijzen en halve fond met 5 prijzen zoals nationaal het geval is? Dan is iedereen tevreden! Nu staat iedereen samen waarvan de meerderheid angerville duiven zijn. Ook is het raar dat bepaalde clubs wel met overkoepeling spelen en andere niet. Dit geeft zoals geert zegt geen correcxt beeld. Zijn duif kan niet beter vliegen maar door het klein aantal duiven is ze pas de 10e... Ik vind dat alle clubs in OVL op de halve fond in een overkoepeling moeten zitten met andere clubs per regio. Niet de ene wel en de andere niet... iedereen gelijk. Zo zijn er veel meer duiven en wordt het een stuk aantrekkelijker! Afhankelijk of de dubbeling al dan niet gratis is, is het dan aan de liefhebber om te beslissen of hij zijn duiven al dan niet laat dubbelen in de overkoepeling... Dus werk aan de winkel met het oog op volgende verkeizingen, streven naar gelijkheid, unifomiteit en objectiviteit!

Mvg,

Tom Van Gaver

Dag Geert,

Een mogelijke oplossing is dat de duiven in Merelbeke ook Prov. gelost worden , en dat uw lokaal zoals de zes van de Vlaamse Ardennen ook deelnemen aan de overkoepelende uitslag.
Is trouwens gratis, en er kan dus uiteraard geen geld gezet worden.

Met Tom ben ik het ook eens:
Halve fond is volgens mij ook twee dagen mand.
Angerville beschouw ik persoonlijk als een snelheidvlucht, en de duiven worden dan ook als snelheidsduiven voorbereid hoor ik zeggen.
mvg
Georget